Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás to samé, je to normální. Prostě nechce být samo, znamená to pro něj nebezpečí. Až začne víc vnímat okolí, dovolí ti zajít si na záchod 😁
Je to úplně normální. Vaše miminko má teprve měsíc, takže určitě nemůže být řeč o nějakém režimu. To se bude všechno měnit ještě dlouhé měsíce, roky… V tomto období se to mění i ze dne na den. Může ho trápit bříško, to je velmi časté a zrovna ten 2. měsíc života bývá nejhorší. Jinak ale celkově ta potřeba se nosit, chovat, mazlit, být u maminky je přirozená a zcela normální. Nosítko vám určitě pomůže, ale musí být vhodné a ergonomické. Nejlepší je šátek. V tomto věku se všechny mé děti nosily, chovaly, kojily klidně nonstop. Málokteré miminko v tomto věku vydrží ležet samo v postýlce. Vydrž, užívej si to, a přijmi to, že to tak prostě je. Až bude větší, tolik tě potřebovat nebude. Tohle období je strašně krátké a přitom nejkrásnější ![]()
Naše mimčo už má 10 týdnů a odložit taky nejde, všude musí mít maminku a k večeru se spí jen na mámě. Beru to tak, jak to je, však ono to přejde a jeste budes ráda vzpominat, az se s tebou nebude chtit tulit ![]()
Dceři bylo 22 měsíců, kdyz se narodil syn. Abych se mohla věnovat ji a hrat si s ni, byl malý skoro non stop pres den u me v nositku. Delala jsem s nim uplne všechno, včetně vysávání a podobně a za sebe musim rict, ze nejlepsi vec
nemohla jsem ho držet na rukou jako starší dceru, ale
nechat ho plakat v postýlce taky ne…časem si zvyknul i na košík na kolečkách, který jsem mela uz pro dceru a byl tak s nami uplne vsude po bytě. Miminka, obzvlášť takhle malicka, proste potrebuji cítit maminku
hodne u me spinkal, ale občas jsem i zjistila, ze je uz vzhůru a kouka a rozhlizi se, aniž by dal najevo, ze uz je zase tady
kdyz byl starší, slo ho i vyndat a předat do postýlky. Byl une tuhy
ale to už mu bylo par měsíců…spánek se takovým mrnouskum hodne mění, vsak uvidíš sama. Ten „psychicky problem“ je jen to, ze chce byt s tebou ![]()
@PeBa12 píše:
Psychický problém? Měsíční miminko? Vážně?
Je to v uvozovkách protože nevím jak jinak to napsat. Nebuďte vážná ![]()
Do měsíce mi malá dobře spala u sebe v postýlce. Pak se z ní stalo neodložitelné miminko a jen co jsem ji položila, tak hned vzhůru a řev. Nemohla jsem se ani najíst, dojít na WC, aniž by plakala.
Zlomilo se to asi ve 2,5 měsíc, kdy si začala všímat hraček na hrací dece a začala být víc komunikativní - směje se, dělá různý skřeky.. Od toho 3. měsíce si vystačí na hrací dece a já můžu něco udělat. Ba naopak už vyžaduje, že chce na deku než abych ji chovala. ![]()
Takže jediná rada je vydržet. Zlepší se to. ![]()
A mimochodem taky byla nespavec. Přes den byl buď řev nebo spánek po pár minutách. Je to prostě malé mimino a ztratilo své pohodlí. Si představ, že máš full servis, je ti fajn a najednou máš hlad, je ti zima/teplo, někdo a tebou pořád manipuluje, najednou seš někde, kde to neznáš, různé vůně, začínají být bolesti (bříško, sprut,…). Nevím, jak ty, ale já bych brečela taky. ![]()
@barelunka152 píše:
Je to v uvozovkách protože nevím jak jinak to napsat. Nebuďte vážná
Tak vy nebuďte praštěná
Měsíční mimino prostě nebude někde ležet (aspoň většina), vždyť jsme ho měla 9. měsíců v břiše, potřebuje kontakt.
Malé budou teď v neděli 2 měsíce a taky nevydrží ležet.
První měsíc se budila vyloženě jen na kojení a pak najednou úderem začátku 5. týdne jí musím mít nonstop na rukách, jinak je okamžitě vzhůru a řve, tedy s ní chodím i na záchod
Jenže k ní mám doma ještě dvě školkové, hodně aktivní děti, takže toho mám k večeru už docela plné kecky
Když je nejhůř, mívám jí v nosítku, abych se mohla alespoň trochu věnovat klukům nebo třeba uvařit oběd. A věřím na lepší zítřky ![]()
A taky mi hodně špatně spí přes den. Od dnešního rána do teď naspala přesně 2 hodiny
Jinak se jen nosí a i tak mručí. No, je to sranda ![]()
Ahoj ženy..
Mám měsíční dítko. Nás rezim byl do teď v pohode až na obrácený spaní. Spim s nim v posteli, odpoledne ho prendavam do postýlky do obejvaku kde normálně spinka. Poslední dobou ale nechce být vibec v poloze lehu. Chce jen nosit na rukou a mazlit. Což dělám cely den a pritel taky, čekám na nositko tak doufám ze to problém vyřeší, ale něco mi říká ze to úplně nebude ten jediny problém. Malý pláče tak 2 x denně max, ale teď když ho polozim nebo klidně i dam do houpatka a jdu na záchod tak pláč. Už opravdu nevím co bych pro nej mohla udělat ani kde by mohl být problém. Nedávno jsme byly u doktorky a vše v pořádku, prijde mi to spis jako nějaký ‘psychicky problem’