Dítě po nemoci, časté kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36404
15.10.21 22:26
@Anonymní píše:
Dceru většinu času v posteli mám a možná mi přijde že tím žáky hůře spí… když ji v noci předali do postele, za 20min je vzhůru a když si ji v posteli nechám, tak by se chtěla pořad kojit. :nevim: No nevadí, vím že to je období, tak uvidíme ;) Jinak mě doktorka tvrdí že od 6. měsíce děti mají spat celou noc, na to konto nám doporučila kaši před spaním. Neznám ve svém okolí nikoho komu by na spaní pomohla kaše :oops:

Doktorka je asi hodně stará škola. To se dělalo za nás skoro před 40 lety. Mě obě děti spali celou noc až když přes den poradne jedli. Tak kolem roku a taky ne každou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
16.10.21 04:49
@Ba-stet píše:
Tak to je jasný, že oslavuješ a nebudíš, taky bych nebudila a ještě v okolí vyhlásila stanné pravo :mrgreen: Ale tohle je fakt o štěstí a moc naučit se to nedá. I když matky spavých dětí si většinou myslí, že mají metodu (vážně moc oceňuju, že Ty ne!)

Já myslím že na půlroční dítě by žádná metoda nefungovala, ani kdyby existovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
16.10.21 21:36

@Ba-stet Jj, psaly. :) Já si pamatuju, že jsi psala, že tvoje dítě mělo hodně divoké spaní. U nás občas nějaká divočina přišla, ale nakonec to vždy přešlo do týdne až dvou, zpětně to mělo nějaký vysvětlitelný důvod, začátek otáčení nebo tak. Ale teď už je to měsíc a čím dál horší. Tak jsi mi teď dala naději, že jednoho dne bude konec a bude hezky spát. A bude dřív než v pubertě :lol:. Jinak taky, dceři je teď deset měsíců a mám asi zatím největší krizi.

• Citovat
  • Upravit
18177
16.10.21 22:50

@Kolicek95 Držím palce, aby to skončilo nejhůř v tom roce. Ale ta blbá období jste měli o polovinu kratší než my, tak to možná sfouknete dřív :hug: Jak píšu, u nás není úplně vyhráno, občas se objeví nějaké nové obdobíčko (já třeba neznám separační úzkost typu, že dítě ječí, když matka zmizí z dohledu, ale občas musím s dcerou ležet od devíti v posteli, protože se od ní nedá odejít - ona spí, ale hrozně lehce, a jakmile se pohnu, je vzhůru a brečí. Většinou je to po nějakém silnějším zážitku, vybočení z rutiny). Plus teda to nespaní přes den, na který podle mě ještě není zralá, a někdy je fakt superprotivná. I když na u nás docela pomáhá aromaterie, který jsem se začala věnovat. Ale to nejdůležitější už funguje. Pro mě hlavně to, že večer se dá uspat bez scén, jde do postele dobrovolně (byť teda do náší a později, než by mi bylo milé), a i když třeba nemůže usnout, tak to ke spánku směřuje bez scén a křiku nás obou…

Jo a v roce a půl došlo k samoodstavu. Byla jsem z toho trochu špatná, zdálo se mi to brzo, ale vyplynulo to absolutně přirozeně, bez scén, odmítání - něco, co mi v roce ještě přišlo jako úplný scifi. A můžu říct, že na spaní to prakticky nemělo žádný vliv (ve smyslu, že někdy se radí odstav, aby se všichni líp vyspali).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová