Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mar__tanka1983
To s tou dekou je dobry napad
Pokud to pujde udelat.
Děkuju všem. Bohužel nadstandardní neexistuje. Kdo se divil, že furt jezdíme i po negativních zkušenostech sem- no je to fakt jediné infekční pro celou Prahu, akorát teď jsem od vás slyšela ještě o ty Krči, tak se budu zajímat. sestry jsou strašně protivný a nedávají nám ani léky správně (šetří). Třeba Smecta od 1 roku se má první tři dny dávat 4* denně. Ony nosí 2 denně. Když mi placnul rukou do přesnídávky se Smectou a vylila se, novou jsme nedostali. Zbuzerovat maminku je přece lepší než léčení dítěte, že jo. Smectu, antibiotika a probiotika nosí naráz; když jsem si dovolila říct, že všechno musí mít minimálně 2-3 h odstup, protože Smecta naváže antibiotika a antibiotika zas sežerou probiotika, tak že prej jsem nějaká moc chytrá. No, nestudovala jsem dvě vysoké abych ***. Buď mě propustí nebo jdeme na reverz.
edit admin - nevhodný výraz
@Rezii to je teda materiál…
Už jen to podávání smecty, antibiotik a probiotik společně by pro mě byla jasná známka toho, že je to tam parta neumětelů (a líných sester nosit léky častěji)
S takovou nemusí dávat nic a vyjde to nastejno, ne? Čoveče, tohle by asi zrovna byla věc, na kterou bych se zeptala lékaře při vizitě ![]()
V dnešní době hlídání stížností se divím, že to tak ještě někde funguje. A zrovna u malých dětí. To je hrozný. Pokud to není nejnutnější, tak bych taky utíkala pryč.
Zakladatelko muj mladsi syn je extra citlivy na jakekoliv hlasite projevy taky vecne nemuze spat. Resim to nositkem! Vrele doporucuji nositko, uvidis, ze hned vytuhne. Moc drzim palce, at jste zdravi ![]()
@Rezzi Ahoj, cítím s vámi. Taky jsme teď s miminkem v nemocnici… Jsou tu na nás teda hodní, je to menší nemocnice. Sestřičky chodí co dvě hodinky a kontroluji puls, takže když zabere, většinou je stejně probuzen. Stěny jsou tu jak z papíru, takže každé prásknutí dveřmi nebo pláč je tu dobře slyšet. Drží mě nad vodou, že jdeme zítra domů. Malý teď konecne usnul a každou chvili přijdou s obědem, takže se zaručeně probudí. Přeju vám, ať je to brzo za váma, ať to zvládnete, i když je to na hlavu
![]()
No já vám nevím, ale já když byla se synem v nemocnici, tak jsem se hlavně modlila ať mu už zaberou léky abyl mi pláč ostatních úplně jedno, taky mezi pokoji bylo sklo, můj syn byl Tak vyřízený, že spal i když přišel na pokoj příjem, určitě rusil taky, taky často narikal, stejně tak jak miminko vedle, prostě jsem to brala tak, že jsme v nemocnici a leží tam nemocne děti, vůbec by mě nenapadlo obtěžovat doktora tím, že vedle brečí dítě a já se nevyspím, byla jsem tam pro svého syna, klidně jsem seděla celou noc u postýlky a držela ho v náručí, když nemohl spát. Vyjít s personálem jde, ono většinou platí jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, já jsem byla slušná, nebyla jsem arogantní, vždy se dalo domluvit. Samozřejmě byly sestry a doktoři, kteří sedli víc a jiní min, vedle byla maminka, která už od příjmu s omluvou byla na pěst, blbý čaj, hnusne jídlo, sestry ji budily dítě na měření funkci a pořád něco špatně, bylo mi těch sester upřímně líto, mají samý dost práce a ještě řešit stížnosti tydle matky. Jo taky si stěžovala, že můj syn v noci hodinu plakal a že chce prestehovat
absolutně bez soudnosti, když její miminko plakalo, tak mi to spíš bylo líto a ne abych si stěžovala… Ono vše je o lidech, podpis reverz, všem se uleví, a pokud si myslíš že ve FTN to bude lepší a že tam děti nebudou plakat ***.
edit admin - urážka
@Rezii zdravím, také jsme na Bulovce jak doma, jen tedy na dětském. Škoda, že nezite tam, tam jsou sestry zlaté. Co kočárek, tam bych si ho neuvozila. Pokud ho nemáš sebou, tak třeba na tom dětském mají k půjčení. Drž se.
@Rezii a tedy já znám i tu opačnou stranu barikády, že jsem byla já s tím vyčerpaným uplakaným mimcem, to byl pro mě doslova očistec právě z pocitu, že někoho rušíme. A to jsme ještě byli na JIP, kde se celou noc svitilo. Ať vás brzy pustí ![]()
@belladonna píše:
V dnešní době hlídání stížností se divím, že to tak ještě někde funguje. A zrovna u malých dětí. To je hrozný. Pokud to není nejnutnější, tak bych taky utíkala pryč.
A co mají dělat, když je katastrofální nedostatek sester? Navíc přes svátky je v nemocnici minimum personálu. Je to smutné, ale je to tak. Před vánocemi byl jeden pán v nejmenované pražské nemocnici, měl udělané všechna vyšetření, již tam ležel připravený na operaci a byl poslán domů, že nemají zdravotní sestry.
Přes svátky a o víkendu jezdit do nemocnice jen v ohrožení života. Což tedy v případě malých dětí a průjmu je, protože hrozí dehydratace.
@belladonna píše:
Ale tak toto je vtipné… Na co si má zakladatelka stěžovat a čeho může reálné dosáhnout? Maximálně na ten maly rozestup mezi atb a probiotiky, ale podávání leku předepisuje lékař ne sestra.
A ještě jak napíšeš že si studovala 2 VŠ ***.
edit admin - urážka
@Tejule ty si byla na Bulovce na infekčním?? Já ano, sestry jsou tam fakt na pěst a to bylo strašně vidět, když jsem s dcerou později ležela v Motole. Naprosto jiný přístup. Všechny ochotně na děti se usmíval. Nesprdly mě za to, že kojím v té době už dvouletacku, jako na Bulovce a můžu pokračovat, ale s doktory se domluvit dalo… A ona si nestezuje na to, že se nevyspi ona, ale její dítě. Některé jsou citlivé na hluk, kor když je něco bolí…
@Pidulka1991 píše:
@Tejule ty si byla na Bulovce na infekčním?? Já ano, sestry jsou tam fakt na pěst a to bylo strašně vidět, když jsem s dcerou později ležela v Motole. Naprosto jiný přístup. Všechny ochotně na děti se usmíval. Nesprdly mě za to, že kojím v té době už dvouletacku, jako na Bulovce a můžu pokračovat, ale s doktory se domluvit dalo… A ona si nestezuje na to, že se nevyspi ona, ale její dítě. Některé jsou citlivé na hluk, kor když je něco bolí…
A co Maj v ty nemocnici dělat? Odstěhovat všechny plačící děti, odstěhovat je někde pryč, jaké tam jsou tomu podmínky, mají volné pokoje? Dát do odizolovane odhlucnene místnosti? Je todle k dispozici? ***.
edit admin - urážení
@Tejule píše:
A ještě jak napíšeš že si studovala 2 VŠ ***.edit admin - urážení
Poprosila bych o slušnou komunikaci. Co mají dělat? Je tu řada pokojů volná, například se dají maminky přestěhovat ob jeden, když jedno dítě hodně pláče. Bylo by to asi na pět minut. Nebo alespoň nebejt arogantní. Já je žádám slušně, ony se chovají hrozně.