Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@bony58 píše:
Ahoj holky. Je mi 40, pořád svobodná, Bezdětna, a taky jsem vždycky předpokládala, že to tak zustane????????, jenže člověk mini, pánbůh mění, jak říkala naše babi![]()
. Poznala jsem jednoho chlapa, a on dítko nemá, ale chce, já to nijak neřešila, spíš byla proti, stačilo mě vyrůstat s alkoholikem, nikdy jsem nechtěla skončit jako máti,, ????????, uběhlo dvacet let, a člověk je najednou jinde????????, že. Šly byste v tomto věku do potomka? Možná to zní divně, ale já to neřeším. Povede se, povede. Jinak jsem vždycky chtěla jít do pěstounské péče, jenom na to nebyly podmínky, jsem asi divná, ale můj postoj k vlastnímu dítěti : no, Jarda chce, máme se rádi, tak mít dítě je normální. Děti mám ráda, jenom nechci hystercit, a brát nemít dítě jako tragédii. Bude, bude ????????, nebude, nebude, postaráme se o nějaké z decaku ????, jsem blázen? Snažili byste se o dítě? V 40+. A bude to zdravé?
Já bych do toho asi pak už nešla, ale nemám se starším maminama problém…
Je to každého věc ![]()
@alena1995
Mozna je to i v reále. Ale také se pochválila v jednom prispevku, jak je s ni rodina spokojená
. Proste nekde si komplexy lecit musí a tohle je asi fajn místo no ![]()
@kacz píše:
No jistě. Moje babička je ročník 1931. Byla 3. z 9 dětí, 6 nebo 7 se dožilo dospělosti, vsechny se narodily doma. Jejich maminka je rodila ve věku od 30 do 44 let. Ty jsi stejně troll a prudis na všechno, takže klasika. Když Tě to baví…
Tak moje babička taky začala až ve 33,, ale skončila už ve 40.
Prý chtěla být bezdětná, single, ale radši se vdala, aby nemusela jít makat do rajchu, praví rodinná historka.
@bony58 sla bych do toho. kterykoliv doktor ti rekne ze dulezitejsi je byt zdravy a mit zdravy zivotni styl nez nejaky cislo v obcance.
neni to jen o veku, nektera zenska ma ve 40 telo dvacitky a naopak. kamarad nebyl schopnej pocit s 30tkou a pak pocal s jinou 37 letou o tri roky pozdeji a to temer ihned. jasne ze existujou nejaky statistiky, ale kdyz se proste ideal do 40 nenajde tak si neudelame dite jen proto ze v 25 je ideal, v 35 je nejvyssi cas a 40 uz je pozde.
jo a dalsi pripad: kamarad tenkrat 50, jeho zena tenkrat 37. dite na prvni pokus (docela jsem cumela kdyz tu ctu jak nektery 25tky to zkousej dva roky… hodne zdaru.
jeste edit k rodicum: moji rodice jsou 65 a jsou tisickrat vic cipernejsi nez rodice partnera o 8 let mladsi.
Příspěvek upraven 10.07.20 v 08:59
… tak za mne - pokud se na to citis - ANO. zaznelo tu plno nazoru, nektere jsou mimo misu, nektere vecne. pochybuji, ze budes nejaka seschla 40tka bez financniho zazemi, tak jako tady jsou nektere uzivatelky a to jim je sotva 30.
ja osobne jsem rovnez starsi matka a je to na pohodu. mlade matky nechapou, ze ony jsou sice vystavene ve 30 z deti, z manzela. ale my, co jsme si do 35+ zily bezstarostny zivot, zadne vystaveni nepocitujeme. a jak tu nekolikrat zaznelo, kdyz vidim o 15 let mlade zenske, ztrhane, bo jedou na 200%, nektere od vyplaty k vyplate, tezko tyto matky pochopi, ze se da zit i jinak (jejich zivotni zkusenosti jim neukazaly i jine alternativy nez jejich „zivota v jednom kolotoci“). tezko jim vysvetlis, ze kdyz ony jsou s odrostlyma detma po 35 vystavene, tebe teprve to obdobi ceka a vzhledem k financim ani, az bude dite v puberte, nemusis vypadat tak obtloustle, zasle, jako ony po 30tce.
ostatne, kdyby jsi tu napsala, ze po xy letech snazeni, ivf, se ti konecne ve 42 postestilo, tyto odsuzovatelky budou prvni, kdo ti bude blahoprat
- ps - ma zkusenost - stara matka neznamena uzkostliva, stara matka neznamena vypadat jak babicka, stara matka neznamena ze detem nebude stacit. plno holek co jsou matkami po 40, by strcilo mlade holky do kapsy (ja osobne litam s detma 1-2× k mori, zimy minimalne 14 dni na horach, co tyden 40-50km s detma na kole (8a10 let), chodim behat pulmaratony, 2× tydne svuj trenink, kdyz deti jsou na svem. byl tu zminen i vzhled a fyzicka - to myslim, ze dle reakci okoli dost slusny. ![]()
Příspěvek upraven 10.07.20 v 09:04
@markytka3 píše: … tak za mne - pokud se na to citis - ANO. zaznelo tu plno nazoru, nektere jsou mimo misu, nektere vecne. pochybuji, ze budes nejaka seschla 40tka bez financniho zazemi, tak jako tady jsou nektere uzivatelky a to jim je sotva 30.ja osobne jsem rovnez starsi matka a je to na pohodu. mlade matky nechapou, ze ony jsou sice vystavene ve 30 z deti, z manzela. ale my, co jsme si do 35+ zily bezstarostny zivot, zadne vystaveni nepocitujeme. a jak tu nekolikrat zaznelo, kdyz vidim o 15 let mlade zenske, ztrhane, bo jedou na 200%, nektere od vyplaty k vyplate, tezko tyto matky pochopi, ze se da zit i jinak (jejich zivotni zkusenosti jim neukazaly i jine alternativy nez jejich „zivota v jednom kolotoci“). tezko jim vysvetlis, ze kdyz ony jsou s odrostlyma detma po 35 vystavene, tebe teprve to obdobi ceka a vzhledem k financim ani, az bude dite v puberte, nemusis vypadat tak obtloustle, zasle, jako ony po 30tce.
![]()
ostatne, kdyby jsi tu napsala, ze po xy letech snazeni, ivf, se ti konecne ve 42 postestilo, tyto odsuzovatelky budou prvni, kdo ti bude blahoprat
![]()
- ps - ma zkusenost - stara matka neznamena uzkostliva, stara matka neznamena vypadat jak babicka, stara matka neznamena ze detem nebude stacit. plno holek co jsou matkami po 40, by strcilo mlade holky do kapsy (ja osobne litam s detma 1-2× k mori, zimy minimalne 14 dni na horach, co tyden 40-50km s detma na kole (8a10 let), chodim behat pulmaratony, 2× tydne svuj trenink, kdyz deti jsou na svem. byl tu zminen i vzhled a fyzicka - to myslim, ze dle reakci okoli dost slusny.
Příspěvek upraven 10.07.20 v 09:04
já ti ten názor neberu, ostatně sama jsem rodila jako mladá i jako postarší…Na druhou stranu, nikdy bych si nedovolila nějak zatracovat mateřství mladých žen (pokud mají zázemí). Protože když ho odkládají po 35, taky se může stát, že už se to nepodaří. To je druhá stránka věci.
Ted se nebavím o ženách, kterým osud nedopřál potkat v době reprodukčního mládí dobrého partnera. Ty prostě na výběr neměly a musí hrát s kartama tak, jak jsou rozdané.
@pe-terka píše:
já ti ten názor neberu, ostatně sama jsem rodila jako mladá i jako postarší…Na druhou stranu, nikdy bych si nedovolila nějak zatracovat mateřství mladých žen (pokud mají zázemí). Protože když ho odkládají po 35, taky se může stát, že už se to nepodaří. To je druhá stránka věci.
Ted se nebavím o ženách, kterým osud nedopřál potkat v době reprodukčního mládí dobrého partnera. Ty prostě na výběr neměly a musí hrát s kartama tak, jak jsou rozdané.
plne s vama souhlasim, ja v zadnem pripade nezatracuji mlade maminky, ono se strasne spatne popisuje, co jsem mela na mysli, tak pokud to z meho prispevku vyzniva, neni to tak… v tomto konkretnim pripade mi prijde docela absurdni a mimo misu nazory rezolutniho NE, tzn. ony vykrikovatelky by radeji zustaly bezdetne nez si po 40 poridily potomka - tomu se mi ani nechce verit ![]()
@Kaileee píše:
Vis moc dobre jak jsem to myslela, tak se zbytecne neshazuj
A ty víš, žes plácla blbost a aby ses tu neztrapnila, tak to zkoušíš přehodit nazpět.
No, nepovedlo, pořád 0:1, vám to tu budu rozhodcovat. ![]()
@alena1995 píše:
@Kaileee Vy máte tu pusu nevymachanou. V každé diskuzi něco. Jste taková buu i v reálu nebo jen na emiminu?
Já tuhle psycho mimo mísu už třeba vůbec nečtu a automaticky přeskakuju její příspěvky ![]()
@Roznova píše:
Kajli ma pravdu!
@Roznova
Tak co??? Dneska budeme pokračovat i bez anonymu???
A bez demence???
![]()
@NikolBrab píše:
Já tuhle psycho mimo mísu už třeba vůbec nečtu a automaticky přeskakuju její příspěvky
Já tu Kajlí moc neznám, teda moc neregistruju, ale tady fakt kálí mimo mísu. ![]()
@Takyjedna píše:
Já tu Kajlí moc neznám, teda moc neregistruju, ale tady fakt kálí mimo mísu.
Pokud někdo rýpe, je věčně protivný, s každým v opozici, tak je to ona. Na každé téma odborník.
Nesla, ctyricetileta prvomatka uz je archivni kousek. Myslenka adopce nebo pestounstvi v tomto veku je mi blizsi.
Tohle je vec, na kterou bude vetsina koukat z vice perspektiv a kazdy z te svoji. Ja sama uz bych asi planovane do ditete po ctyricitce nesla, ale je to samozrejme ovlivneno faktem, ze dve deti mam a po vicecetne rodine jsem popravde nikdy prilis netouzila. Ale pokud bych partnera pro zalozeni rodiny potkala az kolem ctyricitky a po diteti prahla, predpokladam, ze bych se snazila tu sanci vyuzit. On ne kazdy ma to stesti, ze potka vhodneho partnera v mladsim a produktivnejsim (z hlediska reprodukce) veku. Samozrejme predpokladam, ze to zena zkonzultuje pro vsechny pripady i s lekarem. V pripade zakladatelky bych do toho sla
.