Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@marra2 normlani to mozna bude, kazdopadne treba ja se chci dozit vnoučat a pokud mozno si je uzit driv, nez budu upoutana na lůžko s alzeimrem a plenama
coz bych tezko zvladla mit dite ve 40+ a jeste kdyby i moje dite na sve deti pak nespechalo. Ne si pak umřít a nechat sotva plnolete dite napospas.
@Kaileee píše:
Ne opravdu bych nikdy nemela dite ve 40+. Prijde mi to hrozne sobecke… i tak doufam, ze tu se svymi detmi budu co nejdele a to je mi podstatně méně. Svet se v prd.el obraci
Proč myslíš? Mě je 38 letos, tátovi bude 80..pocitat určitě umíš.. Není to výsadba dnešní doby mít starší rodiče.. Že ty máš jiný názor, tak je to ostatní špatně?
Taky bych tomu nechal volný průběh. Já budu mít 48 let, dcera čtyři a půl. Je pravda, že jsme si to představovali jinak, ale osud bývá někdy krutý. A moje přítelkyně má ve 42 letech dvouletou dcerku.
@Kaileee píše:
Ne opravdu bych nikdy nemela dite ve 40+. Prijde mi to hrozne sobecke… i tak doufam, ze tu se svymi detmi budu co nejdele a to je mi podstatně méně. Svet se v prd.el obraci
Není lepší mít dítě, kdy už člověk má rozum? Dnes si každá druhá ve dvaceti pořídí dítě a padesátkrát se rozvede a děti ani nestíhají počítat tatínky. Ve 42 letech už má člověk něco rozumově za sebou - jak matka, tak otec.
Ne, pro mě je strop porodit do 40. Chápu, že ve 40 se člověk ještě starý necítí, ale je to už střední věk a za pár let půjde zdraví pomalu do háje. A nechci, aby si mě pletli s babičkou.
Nesla. I zdrave tehotenstvi a zdrave dite muze byt narocne. Navic v tomto veku za par let muzes resit i starnouci rodice - mas na to vsechno energii?
@Slavka28 píše:
Není lepší mít dítě, kdy už člověk má rozum? Dnes si každá druhá ve dvaceti pořídí dítě a padesátkrát se rozvede a děti ani nestíhají počítat tatínky. Ve 42 letech už má člověk něco rozumově za sebou - jak matka, tak otec.
Kazda druha ve 20 v dnesni dobe? Leda v lidoveckem snu
![]()
@Slavka28 píše:
No jestli říkáš tomu vést dítě do první třídy v 50,kdy by jsi tam měla stát jako babička, že znamená mit rozum, tak nevím, ale je to tvůj názor. Za mě šílenost.
Příspěvek upraven 09.07.20 v 19:24
@Slavka28 píše:
Jo mit 40 je zaruka rozumu? Evidentne, tu jsou ctyricitky co cekaji treti decko s třetím chlapem. ![]()
Rozhodně ano! Nikde totiž nemáte jistotu, že zemřete jako rodiče ve 30, v 50 nebo 100 letech. Baví mě řeči, jak si každý chce užít vnoučata.
Jestli zítra vyjdete ven a srazí vás auto, tak si neužijete ničeho. nebo cokoliv jiného se může stát.
Pokud se maminka cítí na to být maminkou, tak na věku nezáleží. Je to jen a jen její věc. Nikdo z nás jí kupovat oblečky na dítě nebude, nikdo z nás nebude její dítě vychovávat.
@Kaileee píše:
No jistě. Moje babička je ročník 1931. Byla 3. z 9 dětí, 6 nebo 7 se dožilo dospělosti, vsechny se narodily doma. Jejich maminka je rodila ve věku od 30 do 44 let. Ty jsi stejně troll a prudis na všechno, takže klasika. Když Tě to baví…
@kacz píše:
No jistě. Moje babička je ročník 1931. Byla 3. z 9 dětí, 6 nebo 7 se dožilo dospělosti, vsechny se narodily doma. Jejich maminka je rodila ve věku od 30 do 44 let. Ty jsi stejně troll a prudis na všechno, takže klasika. Když Tě to baví…
Nevím proc tady pises o svoji prababicce, evidentne neznala nic jineho nez soulozeni, az do prechodu ![]()
@bony58
Nevím. Já má strop ve 40. Ale kdybych neměla žádné a ten chlap opravdu na dítě připraven byl, nechala bych to náhodě dejme tomu do 42. Pak už bych se smířila s bezdětností.
@Kaileee píše:
V p.rdel se naštěstí obrací tvůj svět. Asi nežiješ na týhle zemi a odněkud si přilítla ![]()
@Hamouzka píše:
V p.rdel se naštěstí obrací tvůj svět. Asi nežiješ na týhle zemi a odněkud si přilítla
Asi jo jestli ma byt normalni vest v 50 dite do prvni tridy… ![]()