Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Radkar1 píše:
Rozhodně ano! Nikde totiž nemáte jistotu, že zemřete jako rodiče ve 30, v 50 nebo 100 letech. Baví mě řeči, jak si každý chce užít vnoučata.Jestli zítra vyjdete ven a srazí vás auto, tak si neužijete ničeho. nebo cokoliv jiného se může stát.
Pokud se maminka cítí na to být maminkou, tak na věku nezáleží. Je to jen a jen její věc. Nikdo z nás jí kupovat oblečky na dítě nebude, nikdo z nás nebude její dítě vychovávat.
Jo nehody se stavaji, ale jaka je pravděpodobnost, ze me nekde srazi auto ve 30 a nedoziju se vnoucat a jaka je pravděpodobnost, ze v 70 umřu na stáří a nedoziju se vnoucat? Premyslet jako ty, tak si deti nedelam nikdy, protoze to nemusim přežít ani cestu z porodnice zejo.
Šla bych do toho, bez dítěte mi prijde život smutný. Na druhou stranu tyhle matky jedinacku, které je měly po 40. mě připadají strašně uzkostné (v mém okolí)
@Kaileee píše:
Asi jo jestli ma byt normalni vest v 50 dite do prvni tridy…
No, třeba V. Svobodová bude mít prvňáčka v 54 letech. Přesto jí lidé tleskají. Nic pro mě.
@Kaileee píše:
Nevím proc tady pises o svoji prababicce, evidentne neznala nic jineho nez soulozeni, az do prechodu
Hm, tak to měla krásný život, že? A byla velice zdravá po všech stránkách, dožila se vysokého věku.
@Kaileee Pokud otěhotní ted, v padesáti to dítě už bude dávno ve škole. Je jí 40.
@Hamouzka píše:
V p.rdel se naštěstí obrací tvůj svět. Asi nežiješ na týhle zemi a odněkud si přilítla
Je to proti přírodě, je to na hlavu a odnesou to akorát ty děti, takže ano v tomto je dnešní doba divná, nevím co furt máte s nějakým rozumem, normální člověk dospěje a dostane rozum, když se stane rodičem. A je jedno kolik mu je, že jsou případy, že to mladí nezvládnou jsou, ale nezvládají to i mnohem starší a na děti kašlou, to není o věku. Rozvádí se i manželství po třiceti letech atd. To nejde takhle brát. Pokud je člověk rodinný typ nepotřebuje nějaké vaše zkušenosti a když není, žádné zkušenosti mu nepomůžou. To jsou jenom kecy čím si to obhajujete.
@Russet píše:
No, třeba V. Svobodová bude mít prvňáčka v 54 letech. Přesto jí lidé tleskají. Nic pro mě.
No co k tomu rict…
chudak dite
@kacz píše:
Hm, tak to měla krásný život, že? A byla velice zdravá po všech stránkách, dožila se vysokého věku.
Halt je vidno, že je to zdraví prospěšné ![]()
@marra2 píše:
Já si myslím, že za 20 let, bude úplně normální mít v 65 dítě školou povinné. Potkavam na gynde vesměs 40+, prvorodičky. Ale! U mě tedy osobně by věk hrál velkou roli, právě v té energii a zdraví. Takze za mě fakt ne…
Já porodila obě děcka do třicítky. Obě školou povinný. První porod byl dost náročnej, skončila jsem na jipce. Druhej porod se tvrdí, že má bejt lepší. já porodila v autě a jedinej člověk, kterej se mnou byl, byl můj chlap, nevěřila jsem, že to s klukem přežijem. Nejsem daleko od zmiňovanejch 42. Včera jsem byla v parfumerce a prodavačka se mě ptá, kolik dostávám kapesný, že si můžu dovolit tak drahou řasenku. Moje máma ještě před třema roky dostala sodu v metru, že jako puberťačka nepustí sednout starší. A divný je, že já se třeba na +/- 4 křížky necejtím… A cizí lidi mi nevěří, že nejsem starší ségra vlastních děcek. A je fakt, že za celej život mám nyní asi nejlepší fyzičku a zdraví. Ale s ohledem na dva těžký porody už do dalšího nepůjdu. Strach je příliš velkej, když oba byly „zakletý“
Pokud po tom vylozene netouzim, nesla bych do toho. Ve svem pripade ale urcite ano. Predpokladam, ze tak do max. 44 let, vic ne.
@boball píše:
@Kaileee Pokud otěhotní ted, v padesáti to dítě už bude dávno ve škole. Je jí 40.
Jenze v tomhle věku uz to nemusi jit na prvni dobrou zejo, taky muze par let trvat, nez se potomka dočká.
@Kriss Tina To je u každého jiné. Pokud se nedočká, tak nebude a taky si může jednou vrznout a je tam ![]()
@Kaileee píše:
No co k tomu rict…chudak dite
Tvoje s tvejma názorama každopádně
. Přijdeš mi jak babča v papučích ![]()
Starou mamu máme v rodině (ne tu moji), a nešla bych do toho. Nemoce ve starším veku, únava - noční vstávání, komplet předělany život - to si ne každej uvědomí. Živení a starani se o potomka dalších 20 let. Aktivity z dítětem.. Nehledě na náročnost těhotenství - vysoké riziko vad atd..