Dítě ve 42 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8969
9.7.20 22:30
@Klopotkova píše:
Snažím se do toho vžít, jsem bezdětná, do 40ti nějaký ten rok a do darovaných vajíček bych nešla, teď se chvíli snažíme o dítě, pokud asistovaná reprodukce do budoucna, čemuž se vyloženě nebráníme, tak jedině s vlastními buňkami, darované mi smrdí, do toho bych nikdy nešla, to bych radši zůstala bezdětná.

Tak to koukam, to ti zacaly tikat bio hodiny, nebo te premluvil ten tvuj? Kazdopadne preju, at se brzy zadari :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roznova
9.7.20 22:35
@Slavka28 píše:
Není lepší mít dítě, kdy už člověk má rozum? Dnes si každá druhá ve dvaceti pořídí dítě a padesátkrát se rozvede a děti ani nestíhají počítat tatínky. Ve 42 letech už má člověk něco rozumově za sebou - jak matka, tak otec.
.

Příspěvek upraven 10.07.20 v 13:43

• Citovat
  • Upravit
8969
9.7.20 22:35
@Klopotkova píše:
Pro mě ani adopce, ani darovaná vajíčka.

Zas ti neni tolik, abys nemohla mit vlastni, tak hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roznova
9.7.20 22:36
@Slavka28 píše:
Není lepší mít dítě, kdy už člověk má rozum? Dnes si každá druhá ve dvaceti pořídí dítě a padesátkrát se rozvede a děti ani nestíhají počítat tatínky. Ve 42 letech už má člověk něco rozumově za sebou - jak matka, tak otec.
No tak jestli ten rozum nedostane baba do 40,tak pak uz vubec ne,pak uz je to pocinajici starecka demence!
@kacz píše:
No jistě. Moje babička je ročník 1931. Byla 3. z 9 dětí, 6 nebo 7 se dožilo dospělosti, vsechny se narodily doma. Jejich maminka je rodila ve věku od 30 do 44 let. Ty jsi stejně troll a prudis na všechno, takže klasika. Když Tě to baví…

Kajli ma pravdu!

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
9.7.20 22:39
@Dakota J píše:
Zas ti neni tolik, abys nemohla mit vlastni, tak hodne stesti

Ale jo, to já vím, nebavily jsme se primárně o mně a díky.

• Citovat
  • Upravit
181
9.7.20 22:41
@Anonymní píše:
No tak jestli ten rozum nedostane baba do 40,tak pak uz vubec ne, pak uz je to pocinajici starecka demence!

@admin

Proč anonymní???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
9.7.20 23:01

Zakladatelkou, ideální věk na první dítě to není, ale když se na to cítíš a máš zázemí, proč ne? Katastrofa to rozhodně taky není. Větší neštěstí by bylo, kdyby jsi se rozhodla dítě nemít kvůli zakomplexovanym jedincům, kteří řeší primárně to, jak by se na ně případně koukali ostatní, až by vedli prvnacka do školy. A taky je podle nich v 50ti člověk pomálu nemohoucí. Držím palce! Sama mám dítě po čtyřicítce, přirozeně, i když není první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.20 23:03

Ahoj,
je mi 47 a dítěti 5. Záleží prý spíš na věku otce. Je to ale větší fuška, než mít dítě ve dvaceti… Člověk je víc unavenej a nemá tolik energie, jako ve dvaceti.
Ale stojí to ta ro.
Držím palce! :srdce: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3907
9.7.20 23:07

Můj manžel je už starej otec, a jak se na to bude kdo koukat, to mě teda nenapadlo. To někdo řeší? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
9.7.20 23:11
@Platanka píše:
Můj manžel je už starej otec, a jak se na to bude kdo koukat, to mě teda nenapadlo. To někdo řeší? :lol:

Jo! :mrgreen: Řeší.
Pipi co samy už ve třiceti sotva tahaj vlastní zadek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.7.20 23:33
@PaníKadrnožková píše:
Mam prvni dite v 29, druhe ve 38, rozdil v energii nebo pristupu žádný, nejsem ani rozumejsi ani zestarla :nevim: Takže za mne klidně :palec: a uzkostnost je otazkou povahy, ne věku, pokud neporovnavame cloveka ve veku 18 a 40 let ;)

Je zvlastni, ze zrovna mistni diskutujici, kteri meli deti za mlada, se zdaji byt rigidni, konzervativnejsi, plno veci si neumi predstavit, boji se starnuti, nemoci a smrti, a presne tyto vlastnosti a zkusenosti prenaseji na ty invalidy a kriply, co se rozhodnou porodit do rakve :lol:

Je pravda, ze moje prateta se narodila matce ve 44 a ve 30 letech misto litani s chlapama nebo pece o kojence ukladala rodice do hrobu. Byla taky nemocnejsi. No, nejmladsi ze 6 deti, narozena za valky… Myslite, ze je to dostatecne odstrasujici priklad? :think:

já jsem měla první dítě ve 23 a poslední po 40ce a nelituju. Ale že bych byla ve stejné kondici jako zamlada, to bych zas kecala…U mě se věk projevil právě úzkostností, docela vysilující. Je to boj.
Ale jinak jo, dokud příroda dovolí (a jsou peníze a zázemí), proč dítě nemít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.20 23:35

Zakladatelko, absolutně ano. Pokud se na to cítíš a chceš a tvůj partner také, není nejmenší důvod, proč byste měli zůstat bezdětní. Nepořizuješ si dítě proto, aby ses muži „zavděčila“ jako to dělá spousty ženských v tvém věku, které už mají odrostlé děti a najdou si nového/mladšího chlapa. Ty si chceš (a vlastně vy oba) pořídit svého prvního potomka.

Mně bylo 39, když jsme se s manželem seznámili, oba bezdětní. Šli jsme do toho po pár měsících a nelitujeme ani jeden. Těhotenství jsem si užila, měla ho naprosto bezproblémové a mateřství si užívám dodnes. Nikdo si mě s babičkou neplete a troufám si tvrdit, že ani nebude (s mužem oba vypadáme tak o 10 let mladší), mám kolem sebe o 15 let mladší maminky, které jsou sešlé jako popadané ovoce. :mrgreen: Já tedy energii a elán pořád mám a kolikrát daleko větší než mé mladší souputnice. Tohle je o tom, jak se cítíš a co ti dovoluje tvůj zdravotní stav.

Vnoučat se nemusíš dočkat ani kdyby ses dožila 100. Tyhle komentáře mě fakt fascinují. :nevim: Moje dítě je zdravé a krásně prospívá, v mém okolí mám naopak maminky o 20 lete mladší, které mají děti postižené. Prostě smůla, mladý věk zdravé dítě fakt negarantuje.
Jediné, nad čím byste se s mužem měli zamyslet a zvážit jsou vaši rodiče. Už to tu zaznělo a musím říct, že je to dobrý point. Mí rodiče jsou ještě ve skvělé formě, oba v důchodu, ale daleko, takže to jsou takoví ti whatsappoví prarodiče (bohužel). Manželovi rodiče jsou skvělí, hlídací, ale oba začínají hodně klempírovat. Je to i jejich špatným životním stylem (nezdravé stravování, obezita…). Přiznám se, že tohle mě trošku děsí. Až jeden z nich zůstane ležet, nebude to pro nás s malým dítětem lehké, protože se o ně pochopitelně budeme muset postarat. To je ale pro mně osobně, jediný velký zápor pozdního rodičovství. Držím palce a přeju štěstí.

• Citovat
  • Upravit
alena1995
10.7.20 07:06

@Kaileee Vy máte tu pusu nevymachanou. V každé diskuzi něco. Jste taková buu i v reálu nebo jen na emiminu?

• Citovat
  • Upravit
607
10.7.20 07:13

@alena1995 to teda! Chtěla bych ji potkat live.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
10.7.20 07:17
@bony58 píše:
Ahoj holky. Je mi 40, pořád svobodná, Bezdětna, a taky jsem vždycky předpokládala, že to tak zustane????????, jenže člověk mini, pánbůh mění, jak říkala naše babi :D :). Poznala jsem jednoho chlapa, a on dítko nemá, ale chce, já to nijak neřešila, spíš byla proti, stačilo mě vyrůstat s alkoholikem, nikdy jsem nechtěla skončit jako máti,, ????????, uběhlo dvacet let, a člověk je najednou jinde????????, že. Šly byste v tomto věku do potomka? Možná to zní divně, ale já to neřeším. Povede se, povede. Jinak jsem vždycky chtěla jít do pěstounské péče, jenom na to nebyly podmínky, jsem asi divná, ale můj postoj k vlastnímu dítěti : no, Jarda chce, máme se rádi, tak mít dítě je normální. Děti mám ráda, jenom nechci hystercit, a brát nemít dítě jako tragédii. Bude, bude ????????, nebude, nebude, postaráme se o nějaké z decaku ????, jsem blázen? Snažili byste se o dítě? V 40+. A bude to zdravé?

Tak když bude mít tatínka, tak co by ne. Bereš to sportovně, máš víc alternativ, tak to je plus. A nedivím se, že jsi o děti nestála, z takové původní rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí