Dítě ve 42 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4380
10.7.20 16:40
@Anonymní píše:
Pokud někdo rýpe, je věčně protivný, s každým v opozici, tak je to ona. Na každé téma odborník.

Tak se ty kostatko neskryvej pod anonymem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
10.7.20 16:45
@VilaAnalka píše:
Nesla, ctyricetileta prvomatka uz je archivni kousek. Myslenka adopce nebo pestounstvi v tomto veku je mi blizsi.

to je kapku na palici, jako ze vychovavat cizi dite po 40tce je ti blizsi nez vychovavat vlastni? :lol: :lol: to jako ze cizimu diteti bude stihat a vlastnimu ne? nebo jak je to mysleno?..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15320
10.7.20 17:01
@VilaAnalka píše:
Nesla, ctyricetileta prvomatka uz je archivni kousek. Myslenka adopce nebo pestounstvi v tomto veku je mi blizsi.

A jaký je rozdíl v tom strat se o vlastní nebo adoptovane? Vzít si do pěstounské péče třeba trochu odrostle dítě může být náročnější než si od narození vypiplat vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
10.7.20 17:45
@markytka3 píše:
to je kapku na palici, jako ze vychovavat cizi dite po 40tce je ti blizsi nez vychovavat vlastni? :lol: :lol: to jako ze cizimu diteti bude stihat a vlastnimu ne? nebo jak je to mysleno?..

Asi to tak ani nebylo myšleno, ale tuším, že čím je žadatel starší, tím mu i volí starší dítě, že by 40letým už kojence asi ani nedali, ale do problematiky úplně nevidím, tak mě kdyžtak někdo opravte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
10.7.20 17:53
@Litta píše:
Asi to tak ani nebylo myšleno, ale tuším, že čím je žadatel starší, tím mu i volí starší dítě, že by 40letým už kojence asi ani nedali, ale do problematiky úplně nevidím, tak mě kdyžtak někdo opravte.

kamosce dali, je to jeji princeznicka. bohuzel, oni se snazili, 15 let a nezadarilo… pro
me je tefa scifi
radeji si vzit dite k adopci nez se vubec nepokusit o vlastni, ale kazdy ma jine fyzicke a psychicke vlastnosti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
10.7.20 17:58
@Alušáček píše:
A jaký je rozdíl v tom strat se o vlastní nebo adoptovane? Vzít si do pěstounské péče třeba trochu odrostle dítě může být náročnější než si od narození vypiplat vlastní.
… tak to bude asi kamen urazu, pro mne vychova deti od miminek je nejkrasnejsim obdobim, ktere me naplnuje. od narozeni druhorozeneho jsem na ne byla sama a i tak
si nebybavuji, ze by to bylo extra narocne - pro mne to bylo „bozi“ obdobi a hned bych si to zopakla… za mne teda jednoznacne vede vypiplani vlastnich nez vychova odrostlejsich „z buhvijakymi“ genami. co si budem povidat, vetsi deti neprichazi do
ustavu ze sporsdanych rodin a jejich vychova bude tezsi, jak pises :palec:.. ale fakt se divim, ze by nekdo dal prednost cizi krvi
nez vlastn :pankac:

Příspěvek upraven 10.07.20 v 18:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.7.20 18:04

Měla jsem dceru ve 42 letech. Už jsme měli děti 3,byla jsem už babičkou. Vše jsem zvládla v pohodě. Ted je dceři 11 a je to trochu náročnější ale jde to zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
10.7.20 18:06
@markytka3 píše:
kamosce dali, je to jeji princeznicka. bohuzel, oni se snazili, 15 let a nezadarilo… pro
me je tefa scifi
radeji si vzit dite k adopci nez se vubec nepokusit o vlastni, ale kazdy ma jine fyzicke a psychicke vlastnosti. :mavam:

Aha, tak to asi až ještě od vyššího věku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
10.7.20 18:18
@VilaAnalka píše:

ty budes asi pekna chytracka :lol: deti k pestounstvi ci k adopci neprichazi z moc sporadanych rodin, vetsinou si deti nesou nejakou „zatez“, jejich vychova z 90% vyzaduje mnohem vice usili… takze pokud logicky zauvazujes, dat takoveto dite rodine 40+ bude asi vetsi zahul nez vlastni miminko.. kapišto?! :mavam: ostatne, ty asi roli matky moc nedavas, co?! jinak by jsi nemela v podvedomi, ze starost o mimino je takova rehole ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15320
11.7.20 06:46
@markytka3 píše: … tak to bude asi kamen urazu, pro mne vychova deti od miminek je nejkrasnejsim obdobim, ktere me naplnuje. od narozeni druhorozeneho jsem na ne byla sama a i tak
si nebybavuji, ze by to bylo extra narocne - pro mne to bylo „bozi“ obdobi a hned bych si to zopakla… za mne teda jednoznacne vede vypiplani vlastnich nez vychova odrostlejsich „z buhvijakymi“ genami. co si budem povidat, vetsi deti neprichazi do
ustavu ze sporsdanych rodin a jejich vychova bude tezsi, jak pises :palec:.. ale fakt se divim, ze by nekdo dal prednost cizi krvi
nez vlastn :pankac:Příspěvek upraven 10.07.20 v 18:12

Já s tebou naprosto souhlasim :palec: Reagovala jsem na radu zakladatelce, aby dala přednost adopci nebo pěstounské péči protože je stará na vlastní dítě, což nechápu v čem by ji nevlastní dítě ulehcilo situaci, naopak by měla zřejmě víc starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15110
11.7.20 15:26
@Tomáš916 píše:
Trošku určitě, ale to by jste museli vidět, prostě jsou už nervoznejsi a vše řeší. Proč teda táta řeší, že se smějou a nemají čemu? Snad lepší, než, aby brečely ne, tak se smějou no, smějou se blbostím, ale my nebyli jiní, nevím proč se rozčiluje. To je pořád něco a fakt si nedovedu představit, že přijdou moji rodiče z práce a budou se doma s prvňákem učit, tátovi by rupla cevka.

Možná, že byl táta takový vždycky, trochu z dětí nervoznější, ale když v tom vyrůstáš, tak to dítě považuje za normu a až v pozdějším věku se na to třeba podívá jinýma očima. Tím, že je starší, se to třeba víc umocnilo, navíc své děti srovnáš snáz než vnoučata. Málokdo se chce pak s mladými dohadovat a tak děda s bábou tolerují víc a výchovu nechávají na mladých. Já vnučky také tolik nepeskuji, jako vlastní děti i když se mi něco nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
12.7.20 11:44
@boball píše:
Možná, že byl táta takový vždycky, trochu z dětí nervoznější, ale když v tom vyrůstáš, tak to dítě považuje za normu a až v pozdějším věku se na to třeba podívá jinýma očima. Tím, že je starší, se to třeba víc umocnilo, navíc své děti srovnáš snáz než vnoučata. Málokdo se chce pak s mladými dohadovat a tak děda s bábou tolerují víc a výchovu nechávají na mladých. Já vnučky také tolik nepeskuji, jako vlastní děti i když se mi něco nelíbí.

Nebyl takový, se mnou měl trpělivost svatou :lol:. Do tří let dětí jsme bydleli společně, to jí ještě měl, pak co i ségra odešla na VŠ si už prostě zvykli na klid, odstěhovali se, žijou si svůj sen, cestují… Tak to má podle mě být, oni už si svoje splnili. Tady se naváží do mladých rodičů, že jsou líní, zničení a já nevím co. To už je za mě známka, že to asi až tak free nebude, mít ve 40 první dítě, když je to tak vytáčí a musí útočit. Jasně, že někdo je líný ve 30 i dřív a dětem se nevěnuje, ale to jsou extrémy. To neznamená, že všichni se uštvou na dětech. Naši mají energie až až, ale už jsou pohodlnější a výchova dětí už by jim dala víc zabrat, psychicky. A každý člověk stárne, to je prostě holý fakt, který je potřeba si přiznat. Nikdo netvrdí, že v 50 končí život, já se třeba na ten věk těším, na vnoučata, že bude čas na své koníčky, na sex kdykoli, protože nebudou doma děti atd, ale nechtěl bych v tom věku řešit přicházející pubertu svých dětí. Nechci se ale dohadovat, jen říkám svůj názor a vadí mi to urážení mladých rodičů. Dá se svůj názor napsat bez toho, myslím, že co tvrdím já, je prostě fakt a nevidí to jen staré sobecké matky, kterým je jedno, že jejich děti budou v nejlepších letech trávit čas staráním o rodiče a nekoukají, že ty děti by měly nejdříve vychovat své děti, užít si a pak se starat o rodiče. Náš táta je sice nervní poslední dobou, ale mají s ním a mamkou děti zážitky, jezdí třeba lyžovat, to děti starých matek nezažijí. Nebudu se ale dohadovat, každý to má a vidí jinak, nemyslím to zle nebo jako útok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13047
12.7.20 12:17

@Tomáš916 Nekdo urazi mlady matky a nekdo stary. Si nevyberes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
12.7.20 12:25
@Tomáš916 píše:
Nebyl takový, se mnou měl trpělivost svatou :lol:. Do tří let dětí jsme bydleli společně, to jí ještě měl, pak co i ségra odešla na VŠ si už prostě zvykli na klid, odstěhovali se, žijou si svůj sen, cestují… Tak to má podle mě být, oni už si svoje splnili. Tady se naváží do mladých rodičů, že jsou líní, zničení a já nevím co. To už je za mě známka, že to asi až tak free nebude, mít ve 40 první dítě, když je to tak vytáčí a musí útočit. Jasně, že někdo je líný ve 30 i dřív a dětem se nevěnuje, ale to jsou extrémy. To neznamená, že všichni se uštvou na dětech. Naši mají energie až až, ale už jsou pohodlnější a výchova dětí už by jim dala víc zabrat, psychicky. A každý člověk stárne, to je prostě holý fakt, který je potřeba si přiznat. Nikdo netvrdí, že v 50 končí život, já se třeba na ten věk těším, na vnoučata, že bude čas na své koníčky, na sex kdykoli, protože nebudou doma děti atd, ale nechtěl bych v tom věku řešit přicházející pubertu svých dětí. Nechci se ale dohadovat, jen říkám svůj názor a vadí mi to urážení mladých rodičů. Dá se svůj názor napsat bez toho, myslím, že co tvrdím já, je prostě fakt a nevidí to jen staré sobecké matky, kterým je jedno, že jejich děti budou v nejlepších letech trávit čas staráním o rodiče a nekoukají, že ty děti by měly nejdříve vychovat své děti, užít si a pak se starat o rodiče. Náš táta je sice nervní poslední dobou, ale mají s ním a mamkou děti zážitky, jezdí třeba lyžovat, to děti starých matek nezažijí. Nebudu se ale dohadovat, každý to má a vidí jinak, nemyslím to zle nebo jako útok.

Vcelku souhlasím, až teda na ten sex kdykoli v padesáti :think: :think:. To si budu muset ještě promyslet, jaký k tomu zaujmu postoj. Ono vše má něco do sebe, když zas někdo bude mít pocit, že si nic neužil a dítě mu překazilo to a to, tak to je zas lepší si počkat, než to vyčítat dítěti. A někteří nechtějí děcka, protože měli sami dětství naprd (měli nezralé rodiče) a dojde jim až dlouho po 30, že vlastně děti chtějí. Větší průšvih než stará matka je, když dítěti jeden rodič chybí. To vůbec nemá šanci poznat opačnou kvalitu rodičovství a je pak takové jednostranně manipulovatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
12.7.20 13:33

Pohled z druhé strany. Naši mě měli v tomto věku, ze zdravotních důvodu to dřív proste neslo. A myslím si, ze je to udělalo šťastnými a cítili se jako komplet rodina. Já jako dítě bych si lepší rodiče prát nemohla. Věk sem nikdy neřešila. Ale vzpomínám si, ze ve školce se mi par holek smálo, ze mám stary rodiče, asi to slyšely doma. Ale bylo mi to jedno, tak mám, no a co, jejich rodiče asi taky nebyly dokonalý.
Teď jsem tehotna a jediná nevýhoda je ze mě mrzí, ze už nejsou zdravotně natolik v pořádku, abych jim mohla poslat časem dítě třeba na par dni o prázdninách a ze si ho tolik neuziji, ale s tím bohužel nic nenadelame.
Pokud nejsi rozhodnuta tak bych tomu nechala volný průběh. Pokud si te mimco najde, buď stastna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí