Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jana525 píše:
Proto bych mu soupla vejce nebo syr a hlavne bych s nim navstivila psychologa, kdyz ja sama bych nezvladla jeho pristup k jidlu.
Ale na světě je mraky vegetariánů a není to o tom, že by trpěli nějakou poruchou, To, že ty bys to nedala, je o tobě, ne o dítěti. Je to o tvé představě správného fungování a že jinou možnost nepřipouštíš.
@asha píše:
A jste tu nektera opravdu vegetarianka nebo veganka?Jinak: http://www.vitalia.cz/…-nestradaji/
Snad to nekoho aspon trochu uklidni
Moje obe dcery jsou veganky ze sveho. presvedceni, starsi od 14 let, mladsi dva roky po ni od 11 let. Jsem nutricni terapeutka a hlidam jim jidelnicek, vsechny testy mahi vyborne, sportuji, energie a vse maji. Jsou zrave jako ripy, my s manzelem jime s nimi vegansky hodne, ale tak dvakrat do tydne jime normalne, maso 1-2 tydne, jen bio kvalitu,. Kupuji od statkaru. Syru se vzdat neumim
@Enmamma hlavně kdybych poslechla radu a soupla sýr nebo vejce, tak to stejně nic nevyřeší. Takto bych to řešila v případě dítěte, co má období. Dva roky není období.
On má ve výsledku pestřejší jídelníček než my. Ale musím se naučit ho vyvážit tak, aby mu nic nechybělo.
@Jana525 řeším, jak vytvořit jídelníček, aby mu nic nechybělo. To, jak ho naučit jíst maso a další věci, jsem řešila 2 roky. Už jsem to vzdala. Máme za sebou období, kdy jedl jen jednu značku určitého jídla. Do 2 let jedl jen mixované.
Má dg. kde jsou problémy s jídlem časté.