Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vy se mi snažíte vnutit pocit viny, že ublížím svému dítěti, kdybych náhodou nevěřila některému doktorovi a měla na něco jiný názor než on. Jen proto, že jste MUDr nebo co… Přitom jsem v žádném případě nepsala, že nevěřím doktorům, ani nic podobného. Proč se ptáte na něčí názor, když při pouhém dohadu, že se liší od vašeho, ho nechcete slyšet?
Sibetka píše:
Pinďulka
Je vám fuk co říkají výzkumy a doktoři? Tak to je mi vás líto! Nebo spíš vašeho dítěte…A až bude mít např. zápal plic (nepřála bych mu to, vážně ne!)- dáte mu třeba antibiotika, nebo jen heřmánkový čaj?
Sibetko - nemyslím, že byste chtěla diskutovat s vegetariány, ale jen s těmi, co mají názor jako vy. I když dokola opakujete něco jiného. Hm a dostalo mě to, že byste mohla litovat děti vegetariánů. ![]()
A já teda pochopila, co Píďulka chtěla říct. Samozřejmě, že věří dr, ale na maso si udělala svůj názor. A určitě ho s ní sdílí i nějaký doktor.A když už, tak mluvila pouze o mase. Atb se tam připletlo Vám. ![]()
Já to vidím přesně jako Mišanila.
Jenomže já váš názor respektuju. Napsala jsem akorát, že jsem se chtěla zastat Píďulky.
Pinďulka píše:
Je mi to fuk, protože každý výzkum říká něco jiného a každý doktor má taky svůj vlastní postoj!!!!!!!!!!!!!!! Jednu dobu se tvrdí to, pak zas třeba pravý opak. Proto si člověk z toho obrovského množství informací stejně musí sám vybrat, co bude podle jeho vlastního názoru nejlepší. A kdo vám řekl, že nevěřím antibiotikům? Protože nejím maso?! Co myslíte, že mi pomohlo, když jsem měla zánět močového měchýře? Vůbec jste mě nepochopila, to je přesně to, o čem jsem tu psala. Nikdo se nemusí před nikým obhajovat a nikdo nemá právo nikomu nutit vlastní názor jako správný. Nic jiného jsem tím říct nechtěla. Žít a nechat žít, bez argumentů!
Tak nějak… Člověk někde řekne, že je vegetarián a už je „divný“
Přitom já taky nikoho nepřesvědčuju, ať maso nejí, ať si jí kdo chce co chce, informace si mohou najít všichni. Navíc mně maso opravdu moc nechutná.
Je opravdu úsměvné, jak všechny strašně moc zajímají mé stravovací návyky
Přitom mého přítele, které jí snad jen maso a zeleninu do pusy nevezme, jak je rok dlouhý, všichni plácají po ramenou, spiklenecky se usmívají a mrkají na něj s tím, že „nejlepší zelenina je propasírovaná přes prase“ ![]()
Zřejmě se (vzledem ke svému povolání) cítíte jako určitá autorita a při pocitu, že svým názorem vyjadřuji nedůvěru k lékařům, na mě reagujete stylem: je mi líto vašeho dítěte, když… Myslím, že je to dost jasné.
Psala jsem: je mi fuk to a to, bla, bla… tím jsem chtěla jen říct, proč já sama maso nejím, ale přitom svůj postoj nechci nutit svému dítěti jako jediný správný - jako reakci na otázku, která zazněla výše, ve smyslu: proč někdo, kdo je přesvědčený vegetarián, bude svému dítěti dávat maso, když je podle něj samotného špatné? (pokud jsem tedy správně pochopila otázku)
Sibetka píše:Pinďulka píše:Prosím? Já jsem řekla, že nechci slyšet váš názor?
Vy se mi snažíte vnutit pocit viny, že ublížím svému dítěti, kdybych náhodou nevěřila některému doktorovi a měla na něco jiný názor než on. Jen proto, že jste MUDr nebo co… Přitom jsem v žádném případě nepsala, že nevěřím doktorům, ani nic podobného. Proč se ptáte na něčí názor, když při pouhém dohadu, že se liší od vašeho, ho nechcete slyšet?Sibetka píše:
Pinďulka
Je vám fuk co říkají výzkumy a doktoři? Tak to je mi vás líto! Nebo spíš vašeho dítěte…A až bude mít např. zápal plic (nepřála bych mu to, vážně ne!)- dáte mu třeba antibiotika, nebo jen heřmánkový čaj?
Sama vegetarián nejsem a nebudu, patřím (asi bohužel) k těm, co bez masa nemohou žít
ale docela dost o tom poslední dobou přemýšlím ohledně dětí - nakolik, resp. v jakém množství a proč je pro ně to maso vlastně tak nezbytné.
Když jsem poprvé viděla diskusní téma, natěšila jsem se, že si tu počtu nějaké relevantní, podložené informace z obou stran a líp si tak utříbím názor. Bohužel zakladatelčin a Anonouškův agresivní způsob diskutování diskusi hned od začátku dost zazdil, je z toho jen chytání za slovíčka a překrucování řečeného, škoda.
Sibetka - v diskusi jsou zakázány příspěvky: „snažící se manipulovat ostatní diskutujícím, například vystupování pod více uživatelskými jmény, diskutování sám se sebou apod.“
Pokud se to bude opakovat, dojde k blokaci přístupu.
Tereza
Krásné, můžete mi říct, proč se mi smazal můj příspěvek z dneška? ![]()
HA, já si to říkala. Holy byla asi smazaná zbytečně.
Ale zaujalo mě, že do takové diskuse píše i někdo, kdo má sotva 6 příspěvků.