Dítě vegetarián - co myslíte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22042
31.10.11 09:33

Holly, můj byl také smazán - zřejmě proto, že jsme reagovaly na něco, co napsala Sibetka pod jiným nickem, nejspíš EvkaSa nebo Anonousek.

Možná se nám teď podaří diskusi vrátit věcnost a bez napadání si vyměnit názory. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
31.10.11 09:40

Aladino, nezlob se, ale nějak jsem tě nepochopila, tebe zaráží, že tu přispěju tak jednou za čas?

Příspěvek upraven 31.10.11 v 09:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
31.10.11 09:41

mam tri syny a jeden maso nerad, ac sama maso temer nejim, byla doba, kdy jsem ho opravdu nejedla vubec, tak se mu snazim maso do jidla dat, jelikoz vim, ze proste bilkovina je dulezita pro rust, pro svaly atd. je to jedna ze zakladnich stavebnich jednotek, kazdopadne, az bude vetsi a rozhodne se, ze to neji, tak to necham na nem, ja maso nerada uz od mala, proste mi to nechutna, zkousela jsem i ruzna masa mene obvykla na ceskem trhu a taky zadna slava. nejoblibenejsi maso je soja :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
31.10.11 09:43
Holly85 píše:
Aladino, nezlob se, ale nějak jsem tě nepochopila, tebe zaráží, že tu přispěju tak jednou za čas?Příspěvek upraven 31.10.11 v 09:42

Ty máš snad 6 příspěvků? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
31.10.11 09:54

Bože Holly, já už snad ani nebudu psát. :nevim: Nebo nepíšu česky? Píšu, že tys byla smazaná zbytečně, ale že mě zaujalo, že má někdo třeba jen 6 příspěvků a přispívá podivně jako třeba EvkaSa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
31.10.11 10:02

No sorry holky, ale mě to přišlo jak kdyby to bylo myšleno snad na mě, tak se proto ptám. Snad je to lepší než, abych začala hned někoho obviňovat bez pádnýho důvodu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
31.10.11 10:08

Holly - njn. :hug: Já jsem byla lehce podrážděná, jak jsem si tu celou dobu někomu pro legraci plácala játra. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
31.10.11 10:11

Ježiš holky, jak to můžete vydržet nejíst maso? :-D . Takové grilované voňavé kuřátko, šunka, domácí extra chutné klobásky… No to jsou takové pochoutky :-D . Moje neteř (12 let) moc toho nepojí, ale když jim dáme naše domácí klobásky, tak je z ní najednou velký jedlík. Moje máme byla před 10 lety na operaci srdce a s ní tam na pokoji ležely 3 paní, které byly rovněž na operaci srdce. Moje mamka a ještě jedna paní (z toho pokoje) maso jedly a ty další dvě byly vegetariánky a třeba je to jenom náhoda, ale těm dvěma vegetariánkám se ta rána po operaci hojila daleko déle, než těm nevegetariánkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.10.11 10:27
karinka píše:
Ježiš holky, jak to můžete vydržet nejíst maso? :-D . Takové grilované voňavé kuřátko, šunka, domácí extra chutné klobásky… No to jsou takové pochoutky :-D . Moje neteř (12 let) moc toho nepojí, ale když jim dáme naše domácí klobásky, tak je z ní najednou velký jedlík. Moje máme byla před 10 lety na operaci srdce a s ní tam na pokoji ležely 3 paní, které byly rovněž na operaci srdce. Moje mamka a ještě jedna paní (z toho pokoje) maso jedly a ty další dvě byly vegetariánky a třeba je to jenom náhoda, ale těm dvěma vegetariánkám se ta rána po operaci hojila daleko déle, než těm nevegetariánkám.

Ja maso jedla do srpna. Nikdy mi moc nechutnalo…teda chut jsem na nej mela, ale pri akci samotny nic moc. A po jidle mi byvalo tezko a neprijemne. Mela jsem za to, ze je to normalni, po obede se ma prece odpocivat. Od toho srpna je mi daleko lip. I po obede :mrgreen: A na maso fakt chut nemam. Ono to nejak prijde samo :nevim:
A s tim hojenim ran…nikdy nevis, co za tim jeste bylo. Mne se taky rany hoji hur a bylo to tak vzdycky :nevim: Ovsem dostat mne do sparu nejaky lekar ted a vedet o tom, co nejim, mel by zrejme jasno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.10.11 10:29

Ad Sibetka…to jsou veci. 8-o Diskuze byla pravda dost k nicemu, ac zalozena s umyslem dozvedet se neco vic, v podstate se nic dozvedet nechtela… Ale pokracovat muzem bez napadani a obhajovani, coz je fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
31.10.11 10:33
asha píše:
karinka píše:
Ja maso jedla do srpna. Nikdy mi moc nechutnalo…teda chut jsem na nej mela, ale pri akci samotny nic moc. A po jidle mi byvalo tezko a neprijemne. Mela jsem za to, ze je to normalni, po obede se ma prece odpocivat. Od toho srpna je mi daleko lip. I po obede :mrgreen: A na maso fakt chut nemam. Ono to nejak prijde samo :nevim:
A s tim hojenim ran…nikdy nevis, co za tim jeste bylo. Mne se taky rany hoji hur a bylo to tak vzdycky :nevim: Ovsem dostat mne do sparu nejaky lekar ted a vedet o tom, co nejim, mel by zrejme jasno :mrgreen:

Asho, tak to bude asi tím, že jsi neochutnala naše klobásy :lol: To by jsi na maso třeba zase měla chut. No, mě je taky těžko z některých nemasitých jídel, jako např. smažák ,smaž. hermelín, květák apod. Ale z kuř. masa na různé způsoby mi těžko ještě nebylo. No, tobě asi maso vážně nesedí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.10.11 10:41
jizvíková píše:
mam tri syny a jeden maso nerad, ac sama maso temer nejim, byla doba, kdy jsem ho opravdu nejedla vubec, tak se mu snazim maso do jidla dat, jelikoz vim, ze proste bilkovina je dulezita pro rust, pro svaly atd. je to jedna ze zakladnich stavebnich jednotek, kazdopadne, az bude vetsi a rozhodne se, ze to neji, tak to necham na nem, ja maso nerada uz od mala, proste mi to nechutna, zkousela jsem i ruzna masa mene obvykla na ceskem trhu a taky zadna slava. nejoblibenejsi maso je soja :)

Vis, tahle tradice nezbytnosti zivocisnych bilkovin vznikla nekdy pred 150ti lety. Je to docela zajimava historie. V podstate to nikdy nebylo dokazany.

Telo potrebuje esencialni aminokyseliny, ktery vznikaji stepenim bilkovin. Nejdokonalejsi zdroj takovych bilkovin obsahuje (prekvapive :mrgreen: ) lidsky maso. Tam by sla ta synteza raz na raz, nejsnadneji. Samozrejme ani u zvirat to neni tak spatny, porad je to nejsnadnejsi zdroj, co se tyce obsahu vsech esencialnich AMK. Ovsem: rostliny obsahujou AMK taky, jen je trochu potiz, ze jeden druh zeleniny neobsahuje vsechny, co potrebujeme. To se da snadno vyresit tim, ze nebudeme jist jen salat a rajcata, ale proste pestre. Trochu je s tim potiz v oblastech, kde toho moc neni a lidi jsou odkazany na hodne omezeny jidelnicek.

A dalsi vec, ktera mne zaujala: zivocisna bilkovina je pro nas hodne snadnym zdrojem AMK. Az tak snadnym, ze telo rychleji a vic roste. To se projevuje treba u narodu, ktery driv mely masa hodne omezene a byly vzrustem spis mensi. Jakmile se u nich zmenily stravovaci navyky, jejich telesna vyska vzrostla. Vypada to, ze je to jedine dobre…ale je tu trochu problem: s vetsi velikosti a s rychlejsim rustem dochazi daleko casteji k ruznym chybam a tim taky k ruznym onemocnenim. Proto taky zacaly byt u techto narodu pozorovany nemoce, ktery se oznacujou jako civilizacni, nebo nemoce bohatych. Souvisi s tim samozrejme i zpusob zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.10.11 10:44
karinka píše:
asha píše:
karinka píše:
A s tim hojenim ran…nikdy nevis, co za tim jeste bylo. Mne se taky rany hoji hur a bylo to tak vzdycky :nevim: Ovsem dostat mne do sparu nejaky lekar ted a vedet o tom, co nejim, mel by zrejme jasno :mrgreen:
Asho, tak to bude asi tím, že jsi neochutnala naše klobásy :lol: To by jsi na maso třeba zase měla chut. No, mě je taky těžko z některých nemasitých jídel, jako např. smažák ,smaž. hermelín, květák apod. Ale z kuř. masa na různé způsoby mi těžko ještě nebylo. No, tobě asi maso vážně nesedí

Ke klobasam si rada cuchnu, to jo :mrgreen: …ale na chut fakt nic moc. Ja mela vzdycky chut, moje mama je navic zavisla na uzeninach, takze o to doma nouze nebyla. Ale vzdycky jsem do sebe natlacila jeden parek (zadna sojovka :mrgreen: ) a bylo. Pokud jsem dala i druhy, fakt mi to nechutnalo.
Smazena zelenina je taky spatne, to je tezko snad kazdymu :lol: Mne po tom hlavne vzdycky palila zaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
31.10.11 10:56

hm tak klobásky třeba nemusím, víceméně se uzeninám vyhýbám, ale kuřecí nebo krůtí šunkový salám to si dám. Manžel klobásky má rád, ač by se jim měl vyhýbat kvůli vysokýmu cholesterolu. Takže teď už je kupujem fakt výjmečně, aspoň mi to tak příjde. Ale normální kus masa, to já můžu vždycky. Akorát jak jsem těhotná tak ho taky nemusím mít často a grilované maso jak jsem zbožňovala, tak stačila představa a byla jsem najezená :mrgreen: No ale to tím těhotenstvím. Jinak smaženou zeleninu tu já můžu snad nejvíc, květák, brokolice, mrkvové karbenátky, mńam a těžko je mi akorát když se jich přejím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
31.10.11 11:47

Asho a odkud čerpáš inspiraci na vaření bez masa? Já se musím přiznat, že to moc neumím, pořád mám tendence to maso přihazovat. Ale přijde mi to spíš zlozvyk.

A ryby Ty nebo děti jíte? U nás docela jede pangas a makrela, ale to je taky pořád dokola, navíc k tomu pangasu jsem taková skeptická…

Já bych to maso u nás doma ráda trochu omezila - ne úplně vynechat, na to ho máme všichni moc rádi, jen nechat opravdu třeba jednou do týdne - ale nějak prostě nevím, z které strany se toho chopit. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí