Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mame ve smlouve, ze bysme meli konzultovat jedine stavebni upravy v byte, kdyby jsme chteli menit dispozice bytu, rekonstruovat koupelnu apod. Kdybych se mela chodit ptat na kazdou hmozdinku a poličku, tak me majitel maximalne posle do haje, at ho neotravujeme
Najem platime a chovame se slušně, tak uz u nas ani za posledni dva roky vubec nebyl..
Příspěvek upraven 15.06.19 v 13:00
Od toho jsou kauce. Nevim co za ty prachy ty lidi hrotej. Par hmozdinek ty stene nic neudela a v pohode se to zastukuje a vymaluje. Pozna se pak prd. Prece clovek nebudete za takovy prachy v holobyte. Sla bych jinam. Me nikdo ze 3 majitelu za 9let v najmu neprisel na kontrolu ani nevolal. Videla jsem je na zacatku a na konci pronajmu. Hotovo.
No já teda nevím ale my jsme si pronajali byt naprosto prázdný, byl tam akorát sporák a spodní část linky, nedovedu si představit že bych byla bez skříněk a poliček, nikdy se nestalo že by jsme měli s tím problém. Asi bych se začala ohlížet po jiném bydlení.
@Sl.Kockova píše:
@Janli a čím se prosím opravuje díra po hmozdince? Ano, případně škody ať si majitelka klidně strhne z kauce, předpokládám ze v dnešní době je to běžné, pokud nepostačuje, ať vymáhá soudně🙃
Jo a přijdou noví nájemníci, vrtnou sem, vrtnou tam a vše se bude sypat, protože sádra ![]()
@Russet a to si někdo v paneláku takhle videla jo? Ale predstava samozrejme vtipná ![]()
Pronajímám byty a toto je opravdu mazec. Bohužel záleží především jak máte postavenou smlouvu. Ale rozhodně toto není v pořádku. Byt je její, ale i vy máte nějaké to právo soukromí. Tuším, že je to snad i v zákoně ![]()
V každém případě toto nechápu. To nemá nic jiného na práci? Já si nájemníků nevšímám do doby, dokud mi nepřijde nějaká stížnost do schránky. Striktně ve smlouvě mám, že opět čistý a vymalovany byt při ukončení předají..
Záleží zda o jejích návštěvách máte něco ve smlouvě, pokud ne koukněte do zákona. 100% nemá na to právo takto narychlo. Zákon právě myslí i na nájemníky. Měla jsem v bytě jednu pipku, která si v bytě dělala regulérní bordel. Chodily mi stížnosti na email, poštou pořád. Bohužel měla ještě půl roku platnou smlouvu a nemohla jsem jako vlastník NIC. V takovém případě jedině soudně, což je daleko na déle. Známe naši judikaturu.. Jednou se mi stalo, že nájemník neplatil a ani nebral tel. 2× jsem tam osobně byla a nikdo neotviral. Po 3 měsících jsem tedy řádně oznámila návštěvu a s přítomností policie nám hasiči byt otevřeli. Vtipně byl prázdný - ani lustr. Byl tam hodně mladý pár a rozešli se a nějak to chlapec neustál a odešel k rodičům. Musela jsem osobně až na udanou adresu, kde jeho rodiče byli sakra prekvapeni kolik dluží. 😄 ale domluvili jsme se že mi teda předá klíče a doplatí energie a vzniklé náklady atd.. víc jsem neřešila.
Tím chci říct, že v tomto případě se rozhodně nenechte. V dobu kdy má přijít bych odešla z bytu. NESMÍ vám tam lést…
Kouknete na smlouvu a nedejte se ![]()
@Sl.Kockova píše:
@Russet a to si někdo v paneláku takhle videla jo? Ale predstava samozrejme vtipná
Vrtat v paneláku je za trest.
@Russet píše:
Jo a přijdou noví nájemníci, vrtnou sem, vrtnou tam a vše se bude sypat, protože sádra
Tak to ještě není takovej problém, jako když navrtáš elektriku, vodu nebo nedejbože topení v plastu. Pokud si holt někdo chce v bytě dělat co se mu zlíbí, nechť si pořídí svůj.
Dobrý, tak někomu mohou hmoždinky ve zdi vadit a připadat, že byt ztrácí na hodnotě, ale mně to přijde jako blbost, navíc jak říkám. Byt ji nepředáváme. Tudíž absolutně nechápu, co šílí a chce si chodit něco kontrolovat… Může jí být přeci úplně jedno co tam máme. Nic po ní nechci a pak to dám do původního stavu.
Určitě se kvůli tomuto budeme stěhovat. Nebaví mě takovéhle jednání.
Dnes jsem musela z domu, takže mě nezastihla a už mě bombarduje voláním a sms, že se tedy musíme domluvit na zítra… ![]()
@Downey Ale ona má na kontrolu bytu právo. Pokud máš ovšem takový přístup, že si v bytě můžeš dělat co chceš, jen proto, že platíš nájem, tak se opravdu raději odstěhuj. A nejlíp si pořiď byt vlastní. Až ti jednou pár nájemníků předá byt v dezolátním stavu, tak to možná pochopíš.
@Janli Právo neprávo, stěhovala bych se taky. Jak jsem psala, můj otec pronajímá byty léta a nikdy se nestalo, že by nájemnící byt předali ve stavu, který by nepokryla kauce, nebo při vrtání hmoždinek zničili elektroinstalaci. Nebavím se o tom, že někteří třeba udělali obrovský nevymahatelný dluh, ale to je zase jiná pohádka. ![]()
Edit: Dvojitý zápor je vyšší dívčí
![]()
Příspěvek upraven 17.06.19 v 14:56
@Ba-stet taky pronajímáme a ze začátku vždy nájemníky kontrolujeme. V dezolátním stavu už jsme byt dostali, škody zakryté slupkou ze sádry a různě zakamuflované. Nemáme problém cokoliv v bytě povolit, ale po konzultaci s námi.
@Janli píše:
@Downey Ale ona má na kontrolu bytu právo. Pokud máš ovšem takový přístup, že si v bytě můžeš dělat co chceš, jen proto, že platíš nájem, tak se opravdu raději odstěhuj. A nejlíp si pořiď byt vlastní. Až ti jednou pár nájemníků předá byt v dezolátním stavu, tak to možná pochopíš.
Určitě má na kontrolu právo, ale na kontrole už byla. Zvoní mi doma každý týden minimálně 2× a otravuje, že se jí někdo odstěhoval, jestli jsme neviděli ve sklepě bezdomovce, že by potřebovala vytáhnout popelnici a nevím co..
Opravdu to není má představa o soukromí a klidu. Jsou lidé co ty byty demolují, proto také rozumím, že takové lidi by si chodila kontrolovat, ona nám pronajmula prázdný byt s nenatřenými parketami, dveřmi a v takovém nic moc stavu. Neřeknu, kdyby to byla paní, která si na tom dala záležet, ale je to ten typ lidí, co má na všem cenovky a vše vypadá na oko…
Dost jsme ten byt zvelebili, chováme se tam ke všemu slušně a opravdu si dávám pozor jako by to bylo moje vlastní. Ale to že si dám na balkón sezení pro mě není optřebování… Prostě mi to pije krev. Navíc mám týden před porodem a mám opravdu myšlenky jinde, než se scházet s nějakou otravnou, znuděnou babou ![]()
@Downey pokud je tam dvakrát týdně, tak je to obtěžování nad únosnou mez. To bych se ohradila taky. To chápu. Jste její nájemníci nikoliv poskoci…
@Ba-stet píše:
@Janli Právo neprávo, stěhovala bych se taky. Jak jsem psala, můj otec pronajímá byty léta a nikdy se nestalo, že by nájemnící byt předali ve stavu, který by nepokryla kauce, nebo při vrtání hmoždinek zničili elektroinstalaci. Nebavím se o tom, že třeba neudělali obrovský nevymahatelný dluh, ale to je zase jiná pohádka.
Jo.. jinak to nevidím… ale štve mě to, celé jsme si to tam krásně zařídili a teď zase hledat, předělávat atd atd.. My jsme také nikdy neměli problém s žádnými majiteli, akorát jednou přišli na kontrolu ze začátku a pak vše bez problému…
Takhle se nedivím, že se jí stále stěhují lidi odtamtud a nikdo jí tam nevydrží. Vždy každého vyžene..