Divné pocity ze školky - prosím názor učitelek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.10.19 19:16

Upřímně. Já učitelky i chápu a za sebe říkám, že dokud si můžeš dítě užít a jsi doma, nech si doma i dítě. Zvlášť když máš k němu takového parťáka. Škoda, že nemůžou být spolu a místo toho je každý sám. Já mám děti od sebe necelé dva roky, a když jsem byla doma, prostě do školky nikdo nechodil. Šli oba společně, když jsem šla do práce, jednomu byly 3 a druhému necelých 5. Nejlepší rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.19 19:20
@Anonymní píše:
Nevím, jestli pořádně a správně vyjádřím svoje pocity - coby maminky na RD s rok a půl synem a 3 a půl letym, co je od září poprvé ve školce. Pokusím se… Syn chodí od září do skolky. Za ten měsíc se u mě vyvinul pocit, že vlastně tím otravuji učitelky, když jsem přece doma. Syn zezacatku plakal. Plán byl, že se bude adaptovat pár hodin denně a pak navyšovat. Teď je doma, protože…

Den co den jsem slychavala, ať už naplno přímo mne, nebo na schůzce, že děti, co mají matky doma tam nemají co dělat. Samozřejmě ne přímo takhle, ale syn po týdnu plakat přestal, chodil jen do čtvrtku do 11 h, ani na oběd nezůstával, pac to bylo už na něj dlouho.

Je konec října a teď je doma, protože to vnimam víc a víc. Rady od učitelek - ať je víc doma, však já nikam nespěchám, však ať si dá oběd doma, že už je pak pretazeny, ať ty pátky nechodí, když nemusí atd… Na schůzce ředitelka řekla, že nejpozději chodí domu děti, které maji maminky, co nepracuji. Že at si užíváme deti co nejvíc ne je odložit do školek. atd.. Samozřejmě to byl i můj návrh ta adaptace, ale jen na pár týdnů. Teď na konci října stále stejné řeči. Jiné maminky na RD tam děti frknou i na spaní. Syn je teď už dva týdny doma(první týden v rijnu chytl slabdi rýmu, tak jsem ho nechala doma a ten týden už mohl jít, ale do skolky nechce. Mně se do toho taky nechce. Učitelky byly na větvi z toho, že první týden proplakal.
Pak si zvykl víc, ale už jim bylo zase dost, že už knoura (neplace) před obědem a musí ho utesovat. Takze ať chodím v 11.

Nenutila jsem syna do skolky, ale máme ji u domu a celý minulý rok už tam strašně chtěl. Přijde mi normální, že si děti zvykaji zezacatku. A ne hned, že učitelky nakazuji, jak dítě ma být či nebýt ve školce. :nevim: jinak syn je samostatný, poslouchá, není agresivní, krásné mluví, zapojuje se do všeho, co dělají.

Jak to vidíte vy, učitelky v MS? A maminky na RD? Nejsem vztahovacna, je toho víc. Ale by bylo na dyl. :)

Nejsem učitelka, ale v bývalé práci jsem hodně jednala s učitelkami. Stěžovaly na to, o čem mluvis, na to, že některým dětem nejsou tři roky, na to, že děti mimo školku mají málo aktivit (nebo hodně), na to, že rodiče nemají peníze na skolkove aktivity, na to, že rodiče dávají do školky dítě v ošklivé oblečení, že ho dávají v moc hezkém oblečení, atd. Podle mě tohle nemá cenu řešit. Pokud je učitelka „resitelka“, bude pořád něco řešit, hledat někde nějaký problém. Rozumná učitelka si řekne, že rodiče mají ke svému jednání nějaký důvod a respektuje ho a zasáhne pouze v případě nutnosti. Ale tak, že si to vyřídí v soukromí s rodicem a pěkně na ferovku. Veřejné řešení mi přijde divný. Co od toho čeká? Že si to s nimi vyřídí někdo jiný? Že se vyhne přímé konfrontaci? Že budu paní důležitá? Podle mne je to neprofesionalni.

• Citovat
  • Upravit
9128
23.10.19 19:30

Já ybch teda nedala do školky dítě, pokud by týden brečelo a já byl doma. Neviděla bych v tom smysl, pokud školku nemiluje a mezi děti se nedere sám. protáhla bych nástup třeba o pár měsíců/ půl roku. Ale to je tvoje věc, každej to dělá jinak.

Já teda byla ráda, že starší syn do školky chodit moc nemusí a chodil dost sporadicky (začal ve 4 letech) a nemusím s kojencem vstávat a běžet do školky. to byl vyloženě opruz, zrovna když jsem se třeba mohla dospat, tak ráno rychle odchod…

No ale jestli je teď syn ve školce spokojený a je tam jen na dopoledne, tak bych učitelky neřešila. Prostě máš na to právo, je to jejich práce, tak ať mají řeči. U nás ve školce jen učitelky byly rády, když v době školních prázdnin jsme měly děti doma a ony si braly volno a bylo tam jen pár dětí matek pracujících. S tím jsme neměla problém a ani jsem tam nenechávala děti do zavíračky. Starší syn ta nikdy nespal, nestál o to, dcera pak už jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
23.10.19 19:32

Jsem ředitelka, a je úplně fuk, ze jsi doma. Vzdělává se dítě ne ty. Na adaptaci jdeš pomalu a to je fajn.
Je pravdou, ze třeba v krizových případech napr. Nemoc tri ucitelek ze sesti prosím rodiče, o kterých vím, ze jsou doma, zda by si ditko po dobu nezbytné nutnou nemohli nechat doma.Bo jinak nezvládnu pokryt provoz a musela bych zavřít.
Vzdy mi pomohou a já jsem jim vděčná.
Na druhou stranu to, ze děti maminek na mateřské přicházejí první ( vozí tatinci ) a odcházejí poslední je smutná pravda. Nic s tím neudělám, pokud to tak chtějí, jejich věc.
Ty se onen trpělivosti, rekni jim, ze dcera bude chodit tehdy a tehdy a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
23.10.19 21:44
@janoma píše:
Jsem ředitelka, a je úplně fuk, ze jsi doma. Vzdělává se dítě ne ty. Na adaptaci jdeš pomalu a to je fajn.
Je pravdou, ze třeba v krizových případech napr. Nemoc tri ucitelek ze sesti prosím rodiče, o kterých vím, ze jsou doma, zda by si ditko po dobu nezbytné nutnou nemohli nechat doma.Bo jinak nezvládnu pokryt provoz a musela bych zavřít.
Vzdy mi pomohou a já jsem jim vděčná.
Na druhou stranu to, ze děti maminek na mateřské přicházejí první ( vozí tatinci ) a odcházejí poslední je smutná pravda. Nic s tím neudělám, pokud to tak chtějí, jejich věc.
Ty se onen trpělivosti, rekni jim, ze dcera bude chodit tehdy a tehdy a hotovo.

Tak třeba to, že přijdou ráno děti maminek na rd první nebo hodně brzy, to chápu, protože je vozí tatinci, co jedou do práce a maminka je doma třeba s miminem, co spí a nemusí ho budit… Sousedi to mají taky tak, tatínek vozí 2 starší kluky cestou do práce a maminka je doma s třetím. Ale chodí pro ně po obědě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
23.10.19 22:24

Ja vodim s miminem rano na posledni chvili, aby muz byl brzy v praci a on po spani vyzvedava, kdyz ne, tak ja. Spi tam, kryje se mi vyzvedavani se spankem druheho. :nevim: zase chodi utery plavat a obcas ho stahnu na celodenni vylet. Neprijde mi na tom nic spatneho. Do skolky sel od tri, ma to tam rad. Bylo na nem videt, ze se doma uz nudi, s miminem nemam silu delat kazdodenni program a mam cas i na to druhe a domacnost. Kazde dite je jine. Ja preferuji, at se zaclenuje v kolektivu. V pozdejsim veku to nektere deti zvladaji hur. Hlavne u matek, ktere kolektiv jinych matek a deti nevyhledavaji. A prekvapive je jich tu v okoli hodne. Pokud maminy s detmi travi cas ve skupinach a kolektiv je zajisteny, je to jina pisnicka nez u techto „izolovanych“ deti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.19 06:35

Moje ségra má děti 2, obě chodí do školky i na spinkáni. Starší má 5.5 let. Ta menší 2.5roku je bez plenek, sama se naji, částečně s pomocí dooblece, je moc šikovná. Na sestru to taky zkoušeli ať si ji nechá doma, ale ona chodí na brigády, sice na černo ale chodí… Navíc se tam holčičkam libi, a jsou bez práce. Neplacou.. Tudíž bych je poslala někam. Klidně tam ze synem na pár hodin buď, ať si zvykne. Ale pokud už sám neplace, klidně bych ho tam nechala s čistým svědomím. Jak učitelky můžou vědět že nepracujes? 8o Pokud by byl přístup stejný, změnila bych školku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.19 14:41

V naší školce jsou učitelky profesionální a vychované, nikdy mi nic takového neřekly. Nahlas. Vždycky je to jen: „Dcera bude chodit domů asi po obědě, že?“ „Školkovné budete platit do desátého… vlastně spíš manžel bude platit, že, vy jste na mateřské.“ „Vy tu o podzimních prázdninách určitě nebudete, že?“ „Vaše dcera má na čele pupínek (pozn.: jeden štípanec od komára). Necháte si ji do konce týdne doma, že? Když můžete… To by totiž mohly být neštovice.“ Atd. Vše zabaleno v úsměvu a cukrkandlu.

BTW na rodičovské jsem nebyla vlastně nikdy, s prvním dítětem jsem začala pracovat po půl roce, s druhým po šestinedělí. Ale to děcko v nosítku při vyzvedávání některé učitelky prostě dráždí. :-)

• Citovat
  • Upravit
59408
24.10.19 15:07
@Anonymní píše:
A nejvtipnější je to, že platím plnou stravu a školné, nosím potřeby hygienické. Nevím, asi se to pak vyučtuje, to už nemám sílu řešit. Mnohdy je tam na 2.5 h. Vidí jo muž, někdy v 8, někdy v půl deváté. S takovou si nikdy nezvykne pořádně. :roll:

a tu stravu nosíte domů? U nás co vím děti nechodili domů před obědem. Bud po obědě nebo po spaní. Je nemá co zajímat jestli jsi doma. Dítě by chodilo normálně do oběda a pokud přicházíte i o jídlo tak Tě nikdo žádné peníze vracet nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
25.10.19 13:17

Tak u nás co učitelky zkoušely… To byl masakr. Špatně se adaptovala a plakala. Ráno jsem tam s ní trávila ve třídě alespoň 15 min, než jsem si jí SAMA zabavila, učitelky nezájem. Spěchat třeba na bus do práce, tak často bych ho ani nestihla. Měla tam být 8-12 a učitelka aniž by se mě zeptala mi jen jednoduše oznámila od zítra si budete pro ní chodit o 20 min dřív. Pak jsem si třeba jednou přišla pro ní, dcera uřvaná jak hrom, oči totálně nateklé a už vyloženě sípala a učitelka mi jen řekla, že prostě po mém odchodu začala zase řvát, tak jí nechala a nevšímala si jí, ať si tedy řve a ať si jí nechám pár dní doma. Načež jsem řekla, že to nejde, protože jsem po rd bez příjmu a nastupuju do nové práce, kde mám povinné zaškolení (skupinové) a ona mi řekla, tak ať si to laskavě zařídím a to školení a nástup si odložím :zed: radši jsem uprosila babičku na hlídání a dceru už tam nikdo neviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
25.10.19 13:24

@_0812_ No neměla si se nechat, žádné o 20 minut dřív neexistuje. Tak bych si šla promluvit s ředitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
25.10.19 13:32

@Monchichik však jsem taky dříve nechodila a vesměs na dceru ještě tak pět minut čekala. Při přijímání jsem uvedla, že budu chodit ve 12 a nikdo s tím problém neměl, takže bohužel. Navíc jsem dceru měla přihlášenou k celodenní docházce, protože ředitelka mi řekla, že by školka neměla od města proplacené půl den toho jednoho místa, takže tam klidně mohla být třeba i do 3, kdybych si chtěla udělat doma vegáč a platila jsem plné školkovné i když byla půl dne a i stravné mi účtovali celé i když odpolední svačinu nikdy neměla a ani jsem si jí neodnasela domů, ale to jsem se ozvala, tak to stáhli v dalším měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
25.10.19 14:38

@_0812_ No někdy prostě nezbývá než se ozvat, protože to jinak nejde. Jinak fakt zírám, co se všude po těch školkách děje, je to holt o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí