Divný pocit z NT screeningu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Marcelka89
12.4.12 12:18
@Nela89 píše:
Pro nekoho to muze byt nepochopitelne,ale mam stejny nazor..jak vidim maminky s takovými detmi,ja osobne bych to asi nezvladla,myslim spise psychicky :( myslim si ze ani dite ani maminka z toho zivota moc nema.. :nevim: :(
a muzu se zeptat v kolikaty jsi tydnu nebo uz mas po? :)

Já už jsem po 7 měsíců ale budeme se snažit o druhé, te%d mě čeká konizace tak hned jak budeme moct tak začneme:)

• Citovat
  • Upravit
4316
12.4.12 12:20

@Sasanka30 já jdu na 9:20 :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
12.4.12 12:24
@Alice19761 píše:
Já se musím trochu ohradit, moc na tyto příspěvky nereaguji, ale tady mi to nedá.
Píšeš, že by jsi si dítě nenechala, ne z důvodu toho, že by jsi to nezvládla, ale proto, že nechceš, aby trpělo :think: .Jenže z toho, co jsi napsala, mi jasně vychází, že jít do toho by pro Tebe byl úkol nelehký a jen si to potřebuješ odůvodnit.
NP Ti vyvrátí jen několik druhů postižení a to je pouze zlomek z celkového množství, co se může u dítěte projevit až po porodu.Co kdyby jsi zjistila po nějaké době, že dítě má dysfazii, LMO, autismus, co potom? :nevim: To by tu nejspíš vyvstala Nerudovská otázka:„Kam s ním, viď?“Jenže by tu želbohu nešlo o otoman, ale o dítě.
A že by trpělo nedostatkem lásky?Nejvíc lásky potřebuje dítě v rodině, větší pocit bezpečí a oné lásky jinde nezíská ani zdravé dítě.
Nebudu se s Tebou přít o to, kde je pravda, protože by to nejspíš nemělo cenu, každá máme optiku nastavenou jinak, jen jsem Ti chtěla napsat jiný názor.Jinak Ti přeji zakladatelko, aby vše dopadlo dle Tvých představ :kytka: !

Tak to s Tebou trochu nesouhlasím…já kdybych věděla, že miminko bude pak hodně postižené, tak se budu hooodně rozmýšlet, jestli si ho nechám. Bylo by to asi hodně bolestivé, ale mé kamarádky bratr s manželkou takové miminko mají. Nechali si ho, i když věděli, že ten život bude pro oba hrozně moc těžký, ale tolik nocí, co ona proplakala, to si nedokáže nikdo představit.Dítě ji nevnímá, nehýbe se, co to je za život?Pak to třeba spousty maminek nezvládne psychicky a dítě dávají pryč, proto je dobře, že se na tyto vady přichází a dá se s tím něco dělat, kdo neprožil neví. Dobře pokud se to narodí a pak se nějaká nemoc objeví, od toho dítěte bych nikdy ruce pryč nedala a dala bych mu všechnu svoji lásku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcelka89
12.4.12 12:24
@Alice19761 píše:
Já se musím trochu ohradit, moc na tyto příspěvky nereaguji, ale tady mi to nedá.
Píšeš, že by jsi si dítě nenechala, ne z důvodu toho, že by jsi to nezvládla, ale proto, že nechceš, aby trpělo :think: .Jenže z toho, co jsi napsala, mi jasně vychází, že jít do toho by pro Tebe byl úkol nelehký a jen si to potřebuješ odůvodnit.
NP Ti vyvrátí jen několik druhů postižení a to je pouze zlomek z celkového množství, co se může u dítěte projevit až po porodu.Co kdyby jsi zjistila po nějaké době, že dítě má dysfazii, LMO, autismus, co potom? :nevim: To by tu nejspíš vyvstala Nerudovská otázka:„Kam s ním, viď?“Jenže by tu želbohu nešlo o otoman, ale o dítě.
A že by trpělo nedostatkem lásky?Nejvíc lásky potřebuje dítě v rodině, větší pocit bezpečí a oné lásky jinde nezíská ani zdravé dítě.
Nebudu se s Tebou přít o to, kde je pravda, protože by to nejspíš nemělo cenu, každá máme optiku nastavenou jinak, jen jsem Ti chtěla napsat jiný názor.Jinak Ti přeji zakladatelko, aby vše dopadlo dle Tvých představ :kytka: !

Jsem ráda za Váš názor. V okolí mám kamaráda, který je odkázaný pouze na příbuzné. Nebojím se toho, že bych to nezvládla, ale já jako rodič umřu dřív a co ten tvoreček potom? Bude dospělí, ale odkázaný na druhé a pokud nesežene partnera, který se o něj postará a co si budeme nalhávat, většina ho nesežene tak zůstane v ústavu. Kdyby se vada projevila později tak bych si ho u sebe nechala to je jasné je to moje dítě. Můj bráška se narodil jako nepohyblivý a do 6ti let ani nechodil, ale teď bys to na něm nepoznala, jenom nesmí sportovat, ale jinak je to chlap jak má být. Prostě to beru jako za sebe já bych tak žít nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
8428
12.4.12 12:25
@Bobsh píše:
@Sasanka30 já jdu na 9:20 :dance:

tak to na Tebe budu v čekárně myslet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
12.4.12 12:26
Nevidím na tom nic špatného,každého osobní věc,názor,rozhodnutí.Též jsme se s manželem dohodli,že v případě nějaké velké vady bych šla na potrat,chceme zdravé dítě,proto také jdu na NT screening kdyby mi to bylo každému jedno nač by tam lidi chodili? jiné by to bylo ovšem po porodu,zjištění vady by pro mne neznamenalo odhodit dítě,ale postarat se.
@Alice19761 píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcelka89
12.4.12 12:27
@Sasanka30 píše:
Tak to s Tebou trochu nesouhlasím…já kdybych věděla, že miminko bude pak hodně postižené, tak se budu hooodně rozmýšlet, jestli si ho nechám. Bylo by to asi hodně bolestivé, ale mé kamarádky bratr s manželkou takové miminko mají. Nechali si ho, i když věděli, že ten život bude pro oba hrozně moc těžký, ale tolik nocí, co ona proplakala, to si nedokáže nikdo představit.Dítě ji nevnímá, nehýbe se, co to je za život?Pak to třeba spousty maminek nezvládne psychicky a dítě dávají pryč, proto je dobře, že se na tyto vady přichází a dá se s tím něco dělat, kdo neprožil neví. Dobře pokud se to narodí a pak se nějaká nemoc objeví, od toho dítěte bych nikdy ruce pryč nedala a dala bych mu všechnu svoji lásku.

Přesně to jsem měla na mysli :) Ten človíček z toho života nic nemá a jenom trpí. A trpí s ním i okolí. :(

• Citovat
  • Upravit
8428
12.4.12 12:28
@Marcelka89 píše:
Přesně to jsem měla na mysli :) Ten človíček z toho života nic nemá a jenom trpí. A trpí s ním i okolí. :(
:hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
12.4.12 12:30
@Sasanka30 píše:
tak to na Tebe budu v čekárně myslet :mrgreen:

Já taky a hned jak dosvištím domů,napíši sem co a jak. Strašně se těším až uvidím manžela jak poprvé uvidí prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcelka89
12.4.12 12:31
@Bobsh píše:
Já taky a hned jak dosvištím domů,napíši sem co a jak. Strašně se těším až uvidím manžela jak poprvé uvidí prcka.

Jo to je krásný pohled :) ten můj se málem rozbrečel, když koukal na monitor :)

• Citovat
  • Upravit
8428
12.4.12 12:32

Jééééé, si tady kecám a za chvilku musim být u zubařky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: zatim ahoj holky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
12.4.12 12:33

nečtu celou diskuzi,a le jestli tě to „uklidní“, sama mám „trochu“ postižené dítě . vývojový dysfázie - ve 4 nemluví, špatně rozumí

a celé těhu super, a zjistili jsme to až ve 2,5 letech a všechny moje kamarádky s podobně postiženýma dětma, nebo autistama jsou na tom stejně

nevydejchat postižené dítě = nemít dítě

ale chápu tě, taky jsem se toho strašně bála, ale život už je takovej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
12.4.12 12:33
@Sasanka30 píše:
Tak to s Tebou trochu nesouhlasím…já kdybych věděla, že miminko bude pak hodně postižené, tak se budu hooodně rozmýšlet, jestli si ho nechám. Bylo by to asi hodně bolestivé, ale mé kamarádky bratr s manželkou takové miminko mají. Nechali si ho, i když věděli, že ten život bude pro oba hrozně moc těžký, ale tolik nocí, co ona proplakala, to si nedokáže nikdo představit.Dítě ji nevnímá, nehýbe se, co to je za život?Pak to třeba spousty maminek nezvládne psychicky a dítě dávají pryč, proto je dobře, že se na tyto vady přichází a dá se s tím něco dělat, kdo neprožil neví. Dobře pokud se to narodí a pak se nějaká nemoc objeví, od toho dítěte bych nikdy ruce pryč nedala a dala bych mu všechnu svoji lásku.

Je to těžké téma, neříkám, že není.
Chtěla jsem jen poukázat na to, že žádný screening neodhalí vše.
Nikdo není sám sobě prorokem, v životě se může stát cokoliv, úraz, nehoda a ve zlomku vteřiny se ze zdravého dítěte stane postižené.

Já sama mám dítě handicapované a dověděla jsem se to až skoro ve třech letech.Nezbývá než sebrat všechny síly a postavit se k tomu čelem.Dítě má rád člověk z toho nejprostšího možného důvodu, že je jeho rodič.
Lidé se bojí, jak by reagovali, kdyby, … ale pak se k tomu stejně musí postavit čelem.
Pláč tvé kamarádky i zoufalství důvěrně znám, ale po nějakém čase se nám přizpůsobil život a nemám pocit, že bych já nebo můj syn nějak strádali, ba naopak nás to všechny velmi semklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
12.4.12 12:34

@Nela89
Uplně ti rozumim!! Měla jsem strach i z každé návštěvy u doktora, jsem prostě hrdinka :mrgreen:
Pak mi došlo, že už to nikdy neskončí. Budu se bát celý život..

Zdravé děti vám všem!!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
12.4.12 12:37
@Marcelka89 píše:
Jsem ráda za Váš názor. V okolí mám kamaráda, který je odkázaný pouze na příbuzné. Nebojím se toho, že bych to nezvládla, ale já jako rodič umřu dřív a co ten tvoreček potom? Bude dospělí, ale odkázaný na druhé a pokud nesežene partnera, který se o něj postará a co si budeme nalhávat, většina ho nesežene tak zůstane v ústavu. Kdyby se vada projevila později tak bych si ho u sebe nechala to je jasné je to moje dítě. Můj bráška se narodil jako nepohyblivý a do 6ti let ani nechodil, ale teď bys to na něm nepoznala, jenom nesmí sportovat, ale jinak je to chlap jak má být. Prostě to beru jako za sebe já bych tak žít nechtěla.

Marcel,
co bude v budoucnu, to neví nikdo z nás :nevim: .
Až zemřeš Ty nebo já a zbydou tu po nás potomci a i dítko bez postižení se může dostat do takových problémů ( drogy, krize v manželství, rozvody, exekuce :mrgreen: ), to by jsi v životě nemohla udělat krok, protože i přímka má svůj bod A i B. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí