Divoké bylinky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5732
7.5.14 12:20
@omites píše:
A nevíte, co je tohle? Roste mi to na zahradě jako plevel. Třeba zase vyškubávám něco, co by se dalo sníst. :think:

Tipla bych hluchavka objímavá a to je fakt jen plevel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.5.14 13:29

@Fialik kvete to takovýma malýma růžovofialovýma kvítečkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
7.5.14 22:29

@omites
Bezva diskuze :palec:, já teda s bylinkama začínám, ale podařilo se mi za 3 dni zatočit s angínou jen použitím máty, mateřídoušky a šalvěje jako čaje. Ráda se přiučím a bylinky jsou fakt paráda :potlesk:.
My máme doma Matioly herbář nebo jak se to jmenuje a tam je snad všechno. A pak ještě Rady bylinkáře Pavla a tam je toho taky dost.
Ještě jako doplněk doporučuju osobně Ajurvédu :srdce:, to je moje srdeční záležitost. Ta fakt funguje, osobně odzkoušeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
22.5.14 14:13

Ahoj, pěkná diskuze, ráda se připojím. já se chtla zeptat, jak daleko od cesty sbíráte bylinky? myslím venku, třeba na poli, v lese, atd.je mi jasné, že to nejde říct přesně, ale jaké máte svoje pravidla sbírání? děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.15 20:23

Pokud děláš mast z kostivalu jedna dobrá rada
1.natrhat kostival
2.nakrájet nebo ho posekat v robotovi s alkoholem na kousky a dát do sklenice, za 6 dní přecedit-hotová tinktura
3.smíchat tinkturu a sádlo, sádlo je nosičem kostuvalu
 HOTOVO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.5.15 20:28
@omites píše:
@Fialik vygůglila jsem si šruchu a toho taky mívám dost v zahrádce. Netušila jsem, že se to dá taky jíst.
Ještě vím o lebedě a ptačinci. To je taky takový zahrádkový plevel.

Kyčelnice cibulkonosná, pupava bezlodyžná, česnek medvědí… No a sousedka, taky emimiňačka, dělá z bršlice kozí nohy náplň do štrůdlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
22.6.21 10:57

Nechává si někdo bylinky v Praze dovážet ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
21.11.22 12:23

Ahoj, tady na tom webu kámoška píše o bylinkách. Je vystudovaná zahradnice a psala na téma léčivek obě závěrečné práce. Můžeš kouknout :srdce:

Klidně ji napiš, kontakt tam na ni je :)

https://www.z-hnizda.cz/…ta-mentha-l/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
6.10.23 11:13

Ahoj, bylinky jsou součástí celého mého života. Pěstuji je na zahradě už pár let a nedám na ně dopustit. Ochutí jídlo, dá se z nich udělat výluh a zárovň léčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.