Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@omites píše:
A nevíte, co je tohle? Roste mi to na zahradě jako plevel. Třeba zase vyškubávám něco, co by se dalo sníst.
Tipla bych hluchavka objímavá a to je fakt jen plevel ![]()
@omites
Bezva diskuze
, já teda s bylinkama začínám, ale podařilo se mi za 3 dni zatočit s angínou jen použitím máty, mateřídoušky a šalvěje jako čaje. Ráda se přiučím a bylinky jsou fakt paráda
.
My máme doma Matioly herbář nebo jak se to jmenuje a tam je snad všechno. A pak ještě Rady bylinkáře Pavla a tam je toho taky dost.
Ještě jako doplněk doporučuju osobně Ajurvédu
, to je moje srdeční záležitost. Ta fakt funguje, osobně odzkoušeno.
Ahoj, pěkná diskuze, ráda se připojím. já se chtla zeptat, jak daleko od cesty sbíráte bylinky? myslím venku, třeba na poli, v lese, atd.je mi jasné, že to nejde říct přesně, ale jaké máte svoje pravidla sbírání? děkuji ![]()
Pokud děláš mast z kostivalu jedna dobrá rada
1.natrhat kostival
2.nakrájet nebo ho posekat v robotovi s alkoholem na kousky a dát do sklenice, za 6 dní přecedit-hotová tinktura
3.smíchat tinkturu a sádlo, sádlo je nosičem kostuvalu
HOTOVO
@omites píše:
@Fialik vygůglila jsem si šruchu a toho taky mívám dost v zahrádce. Netušila jsem, že se to dá taky jíst.
Ještě vím o lebedě a ptačinci. To je taky takový zahrádkový plevel.
Kyčelnice cibulkonosná, pupava bezlodyžná, česnek medvědí… No a sousedka, taky emimiňačka, dělá z bršlice kozí nohy náplň do štrůdlu.
Ahoj, tady na tom webu kámoška píše o bylinkách. Je vystudovaná zahradnice a psala na téma léčivek obě závěrečné práce. Můžeš kouknout ![]()
Klidně ji napiš, kontakt tam na ni je ![]()
Ahoj, bylinky jsou součástí celého mého života. Pěstuji je na zahradě už pár let a nedám na ně dopustit. Ochutí jídlo, dá se z nich udělat výluh a zárovň léčí