Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Dobry den
chci se zeptat prazskych maminek, jestli by mi umeli poradit, kde koupit maso z malochovu, tedy zdravotne co nejmin zavadne, a to hlavne kureci (to je totiz v supermarketech fakt tragicke). dekuji!
@christiania píše:
Dobry denchci se zeptat prazskych maminek, jestli by mi umeli poradit, kde koupit maso z malochovu, tedy zdravotne co nejmin zavadne, a to hlavne kureci (to je totiz v supermarketech fakt tragicke). dekuji!
farmarsky trh alebo bedynky(svetbedynek - tam objednavam)
@christiania kuřecí bych zkusila marks and spencer. mají opravdu brutální standard. splnit ho je skoro nadlidské. věřím, že jejich kuře je dobré. chutná uplně jinak. nebo zkusit biokuře. taky to poznáš už podle chuti..
vím, není to domácí chov. jenže těm já moc nevěřím, pokud toho dotyčného osobně neznám.. a nevím, a nejsem si jistá, že fakt dělá všechno, jak má. nejsou pod žádnou kontrolou a sorry, ale leckdy jsou farmářské trhy apod. horší, než supermarket. mám svou profesní zkušenost.. ( s pár prodejci..)
Zkus se podívat na www.stastnekure.cz Pán určitě vozí i do Prahy. Vyzvedavala jsem si kuře přímo u něho u Lysé a bylo vynikající (krůta taky).
@Marcy2 píše:
Zkus se podívat na www.stastnekure.cz Pán určitě vozí i do Prahy. Vyzvedavala jsem si kuře přímo u něho u Lysé a bylo vynikající (krůta taky).
Děkuji! Škoda těch drahých vajec, ale slípku určitě pořídím, pán do Prahy vozí ![]()
@Fjodorka píše:
Děkuji! Škoda těch drahých vajec, ale slípku určitě pořídím, pán do Prahy vozí
Vozí do Prahy? Nikde to tam nevidím ![]()
@Tereza1986 Píše to na FB, ale bylo to složitější pátrání
Prý se to musí napsat do toho objednávacího formuláře a on zákazníka kontaktuje
Má takový Pipimobil a jezdí si to i po Praze ![]()
Taktéž doporučuji ŠŤastné kuře. Je vynikající!!! Pán spolehlivý. Kuře jako meloun za 180 - 200 Kč a taky má výborné kachny a med.
@Fjodorka taky jsem to na FB vypatrala
Holky moc dekuji za doporuceni, do toho kurete pujdeme urcite
Akorat ja v zivote kure neporcovala ![]()
@Sunrise píše:
@Fjodorka taky jsem to na FB vypatralaHolky moc dekuji za doporuceni, do toho kurete pujdeme urcite
Akorat ja v zivote kure neporcovala
na Kubani na trhach maju porovane kure(polka, ctvrtka, prsa, stehna)
@Sunrise porcování není žádná věda
zkusíš jednou dvakrát a půjde to jak po másle ![]()
V Praze jsem začala nakupovat maso v prodejnách Náš grunt, absolutně se to nedá srovnat s tím co do nás cpou v marketech, doporučuji domácí paštiku s brusinkami, po té se u nás vždy zapráší.. ![]()