Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Holky nemáte kontakt, nebo nevíte o někom kdo prodává zrní na mletí? Měli jsme možost koupit velmi výhodně mlýnek, teď sháníme obilí ![]()
Jo jsme z Brna, tak někde okolo kdyby někdo věděl.
Ahoj, mouka se dělá normálně z pšenice - takže já bych zajela do nejbližší možné prodejny a koupila ji tam. Myslím si, že není nijaký rozdíl mezi zrním, které se dává slepicím a tím, ze kterého se dělá mouka. Jen bych ho přebrala od nečistot a kamínků atd. Pokud chceš žitnou mouku na chleba, tak vzít žito ![]()
Tyyy jo, mouk je tolik, ze nevim co ti poradit. Muzes si udelat zitnou, psenicnou, spaldovou, kukuricnou, hrachovou atd
.Zeptala bych se na Obilnaku
,ne vtip
.Co se poptat nekde u zemedelce, pro Brno budou urcite mistni dodavatele, co treba dodavaji pro drobnejsi chovatele za lepsi cenu
.
to že se dělá mouka z pšenice případně z dalších obilovin samo že vím, myslela sem jako, jestli někdo nemá kontakt na nějakýho zemědělce v okolí. Mezi krmnou a potravinářskou pšenicí je rozdíl v podílu lepku, ale až zas tolik by mi to nebadilo.Ale kupovat pytlík pšenice v obchoďáku za šílený prachy fakt nechci. Proto sháním nějakýho pěstitele ![]()
@7ikráska píše:to že se dělá mouka z pšenice případně z dalších obilovin samo že vím, myslela sem jako, jestli někdo nemá kontakt na nějakýho zemědělce v okolí. Mezi krmnou a potravinářskou pšenicí je rozdíl v podílu lepku, ale až zas tolik by mi to nebadilo.Ale kupovat pytlík pšenice v obchoďáku za šílený prachy fakt nechci. Proto sháním nějakýho pěstitele
bohužel, neznám
.Aaaale, mužu se ti zeptat. U nás je zahradnictví Kubiček, chodím tam často, mám to kousek od baráku. Možná budou o někom vědět. Bydlíme od Sebe kousek, takže by neměl být problém.
Zdravím
před pár lety jsme kupovali v Kuřimi -
http://www.zlatestranky.cz/…KA+MILOSLAV/
Jinak obvolat zemědělská družstva v okolí
![]()