Obilí na mouku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
102
18.4.14 19:03

obilí na mouku

Holky nemáte kontakt, nebo nevíte o někom kdo prodává zrní na mletí? Měli jsme možost koupit velmi výhodně mlýnek, teď sháníme obilí :-)
Jo jsme z Brna, tak někde okolo kdyby někdo věděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
18.4.14 20:04

Ahoj, mouka se dělá normálně z pšenice - takže já bych zajela do nejbližší možné prodejny a koupila ji tam. Myslím si, že není nijaký rozdíl mezi zrním, které se dává slepicím a tím, ze kterého se dělá mouka. Jen bych ho přebrala od nečistot a kamínků atd. Pokud chceš žitnou mouku na chleba, tak vzít žito :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
18.4.14 20:23

Tyyy jo, mouk je tolik, ze nevim co ti poradit. Muzes si udelat zitnou, psenicnou, spaldovou, kukuricnou, hrachovou atd :nevim:.Zeptala bych se na Obilnaku :lol:,ne vtip :).Co se poptat nekde u zemedelce, pro Brno budou urcite mistni dodavatele, co treba dodavaji pro drobnejsi chovatele za lepsi cenu :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
18.4.14 20:55

:lol: to že se dělá mouka z pšenice případně z dalších obilovin samo že vím, myslela sem jako, jestli někdo nemá kontakt na nějakýho zemědělce v okolí. Mezi krmnou a potravinářskou pšenicí je rozdíl v podílu lepku, ale až zas tolik by mi to nebadilo.Ale kupovat pytlík pšenice v obchoďáku za šílený prachy fakt nechci. Proto sháním nějakýho pěstitele :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
18.4.14 21:12
@7ikráska píše: :lol: to že se dělá mouka z pšenice případně z dalších obilovin samo že vím, myslela sem jako, jestli někdo nemá kontakt na nějakýho zemědělce v okolí. Mezi krmnou a potravinářskou pšenicí je rozdíl v podílu lepku, ale až zas tolik by mi to nebadilo.Ale kupovat pytlík pšenice v obchoďáku za šílený prachy fakt nechci. Proto sháním nějakýho pěstitele :andel:

bohužel, neznám :think:.Aaaale, mužu se ti zeptat. U nás je zahradnictví Kubiček, chodím tam často, mám to kousek od baráku. Možná budou o někom vědět. Bydlíme od Sebe kousek, takže by neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
18.4.14 21:21

Zdravím :mavam: před pár lety jsme kupovali v Kuřimi -
http://www.zlatestranky.cz/…KA+MILOSLAV/
Jinak obvolat zemědělská družstva v okolí :think: ;) :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102