Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Světlušška To vypadá, že je podlaha mastná ještě od pokládky. Takže bych fakt zkusila koupit pár litrů octa a čistit a čistit. Prostě takový ten základní odmašťovací efekt. Já jsem zrovna nedávno nadávala, že jary a různé takové ty moderní přípravky na umývání nádobí a odmašťování už zdaleka nejsou tak kvalitní, jako kdysi. Prostě mám pocit, že to neodmastí
. Takže ocet, případně ještě by se dala na odmaštění použít kyselina chlorovodíková (ty jo, a teď nevím, jestli nekecám, ale myslím, že ne, když tak zagoogluj
, ale bacha na spáry). A po odmaštění bych každopádně fakt tu podlahu naimpregnovala.
Hnus ta fotka co a to je vidět prd.
Hplky moc děkuju, já vyzkouším všechno co jste radily a určitě napíšu jak to dopadlo
Ta náprava je mi taky jasná, ale předsatava, že teď v hotovém začnou opět sekat
AŤ jde výrobce do… ![]()
@tterka No kdyby to pomohlo budu nejnejšťastnější, protože bourat si neumím představit, ale koukat na takový hnus taky ne! Děkuju
Taky máme takovou, ale hnědou!! byla jsem zoufalá až jsem jednou koupelnu vytřela savem na laminát a pomohlo to!!! doporučuju!
@Světlušška Takže když zaklekneš tak to ničím nejde dolů? A nerozšlapali jste si při pokládce po dlažbě něco
já nevím, nějakou impregnaci na zeď, nebo něco podobného?
Pokud půjdeš do nějakých drastyčtějších prostředků, raději to nejdříve vyzkoušej někde, kde to není vidět ať si ji nezničíš ještě víc.
@Elenloth píše:
@Světlušška Je ta dlažba glazovaná? Tzn. má lesklý povrch nebo je takové lehce matná? Z té fotky to neodhadnu. Jestli není glazovaná, tak bůh s tebou. Jediná rada je vzít to nějakým silným čističem rýžákem ručně a potom hned nechat naimpregnovat.
Každopádně bych to zkusila reklamovat.
Máme neglazovanou dlažbu v celém přízemí, béžovou. Už tady byla, když jsme dům kupovali, po předchozích majitelích zůstala taky strašně špinavá a taky nevím, co s tím. Rýžák a čistič už mám, ale jsem v sedmém měsíci a moc se mi do toho nechce. Profesionální podlahový stroj taky moc nepomohl.
Ani lesk, ani ten napůl lesk, je to mat. Já jsem po dlouhé době přemýšlela prakticky
a takhle to dopadlo!!Zlatý vysoký lesk co mám v koupelně, buď je tam bordel, nebo krásně čisto, ale nic mezi tím
Já mám taky desnou dlažbu, ale po předchozím majiteli. takže trochu to pomuze, když vytru savem, ale jistota je rejzak. naneštěstí to čistý vydrží maximálně tyden a pak můžu rejžak vytáhnout znova, což mě ale moc nebaví…
@Elektra Děkuju…to bude nákup Už mám 7 rad
supr Kde ho seženu? Normálně, nebo nějaká speciálka?
@Hadí ocásek Ani se nedivím..v téhle době strojů a vymožeností budem tasit rejžáááky ![]()
@radka101 Ano,prostě každý milimetr. Všude fleky, šlápoty. To né, nic se tady nerozšlapalo, chodilo se tu v botách, klasika, ale nic co by se na to vylilo, toho by muselo být, je to obývák, předsíň a chodba..krááásný. Ono když vytírám, tak to vypadá nadějně, ale pak to uschne a… Měla jsem vícero dlažeb, ale toto je specialitka ![]()
Normálně v obchodech to mají
jestli nebude levnější poptat se po známých a posbírat vzorky ![]()
@Světlušška už si tu dlažbu měla vytřenou po stěrkování? Já jsem se taky nemohla zbavit šmouh a pomohlo vytření čistým hadrem. Takže hadr hodit do pračky, vyprat a pak vytřít. Do vody přidat ocet to pomáhá.
Zkus koupit savo - je vylozene nejaky odmastovaci, snad se strika.. mamka ho ted pouzivala a nemohla si ho vynachvalit.. Nemame sice novou dlazbu, ale mame svetlou.. skoro bílou.. a ani mop, ani hadr..nic nepomaha.. nemluve o sparach.. Mam v planu cif a rejzak, ale mozna dam savu jeste preci jen sanci, kdyz jsem dostala tip..
Taky jsem si napsala a už jsem oblečená, mladá taky a jedeme na nákup
jinak po stěrkování jsem vytírala. Zas tak čerstvé to není
Spíš cca 4měsíce? Zatím jsem zkoušela vše možné a až teď napsala Vám…myslím, že určo něco pomůže!! ![]()