Dlouho se táhnoucí viróza

2150
3.7.26 08:33

Dlouho se táhnocí viroza

Zdravím, asi před 2 týdny jsme celá rodina lehla. Nejdírv já - viroza, pak dítě, ale to bylo po dvou dnech dobré, pak manžel.
Manželovi bylo po týdnu podstatně líp, dítě řádí jako černá ruka, ale já pořád nějaká špatná. CRP vychází opakovaně pod 5, bakterie u praktika vyloučili, krk byl od počátku pořádně podrážděný, vždyť já nemohla od bolesti ani spát, nicméně ta nejhorší bolest po 3 dnech přešla, ale takový ten knedlík v krku cítím nonstop. Huhňám taky statečne a pokašlávám. Kašlání je hlenovité, ale já nejsem schopna ty hleny vykaslat, tak vždy hltám. Taky slizká rýma, dnes jsem dobrala Clarinase a Pamycon. Taky zvýšená únava, což je normální a hrozně se potím. Vyjdu ven, jen v tričku a po půl hodině záda uplně mokré, jen měním trička. A právě další sobotu máme jet k moři, autem, tak se utěšuji, že tam mi to snad definitivně skončí. Může se viroza až tak táhnout? Nebo je to stres před dovolenou? Já jsem totiž stresař. kolegyně už si dělá srnadu, že takových lazarů aby pohledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13019
3.7.26 08:46

Mám dotaz, léčila ses nebo jsi všechny obskakovala nebo i chodila do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2150
3.7.26 08:49
@Sany80s píše: Více

Mám prácu z domu, takže doma, 3 dny jsem si dala opravdu voraz, k počítači ani nesedla a byla na neschopence, díte ve školce, tam jsem ho jen ráno odvezla, jinak jsem doma fungovala, jak se dalo. Horečku jsem neměla, jen hlece zvýšenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
3.7.26 09:00

Něco podobného jsem měla loni v červnu, ale bohužel na dovolené, chytil to i manžel, děti měly pokoj zvlášť, ty to nechytly. U moře mi bylo dobře, odkašlávala jsem, sice bolest v krku byla, resp. nejříve pálení a škrábání, ale už cestou zpět mě začalo v krku strašně bolet, nemohla jsem ani polknout. Hned v den dojezdu jsem jela na ORL, 100% jsem si byla jistá, že je to angína, ale ne, prý jen strašně rozdrážděný krk a vyhodnoceno jako viróza či covid. Plácala jsem se v tom ještě další 2 týdny, takže celkem 3. Manžel byl po týdnu ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2150
3.7.26 10:20
@aledud píše: Více

Vypadá to podobně, jen s rozdílem, že já měla ty největší bolesti v krku první dny, že jsem nemohla ani spát, každé polknutí jako za trest. Ted už daleko líp, CRP pořád pod 5, anitgen opakovaně negativní, streptokok nepotvrzen, asi jen vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35481
3.7.26 10:31

Mela jsem virozu tri tydny, posledni tyden na neschopence. Zacalo to prvni den dovolene. Jinak byvam zdrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9776
3.7.26 11:47

@Bellino
Může to být viróza, ale též i mykoplasmová či chlamydiová infekce, v této fázi infekce by byl průkaz sérologický (z krve).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí