Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
A ještě pro doplnění nepiju, neberu žádné léky ani žádné omamné látky, hormonální antikoncepci taky neužívám a mám zdravou váhu. Celkově se snažím udržovat správnou životosprávu, vařím a chodím s dcerou hodně na procházky, takze pohyb taky mám. Na základě doporučení lékařů ke kterých chodím na vyšetření beru i hořčík, železo a omega 3
Příspěvek upraven 02.07.26 v 18:12
@Hobitka píše: Více
Ne necítím, že by mě bolely záda občas mam jen ztuhlý krk, ale nic dramatického. Spím, muj spánek se odvíjí od dcery, ale těch 7-8 hodin průměrně spím
Me napadlo leda jeste od patere nebo z nevyspani, ale ztuhly krk asi uplne nevysvetli brneni az do nohou
. Ja mam prave ruzne stavy asi od krcni patere, ale ja objektivne vim, ze ji mam v dost dezolatnim stavu. Ale smerem do dolni poloviny tela nepocituji nic
.
Co vyhrezla plotynka? Nesedí to uplne na vse, ale na spoustu tvých problemu ano.
Co neuroborelioza? Krátkodobá hypoglykémie? Ten cukr máš ok už během těch záchvatů, nebo je to měřené až třeba další den? Asi by bylo dobré vyloučit i RS.
@sagwa píše: Více
Klíště jsem neměla roky už jednou jsem se s boreliozou léčila před deseti lety a nikdo mi během těch záchvatů krev nebral tak nevim. Co se týče RS tak z magneticke rezonance nic takového nebylo
Me prave od vyhrezle plotynky nebolela zada, ale vystrelovalo mi do lopatky, ruky, mravenceni, motani hlavy, zavrate… Ale kombinace ruka+noha - to plotynka nevysvetli podle me, leda by mel clovek vyhrezy po cele pateri, a to se mi nezda pravdepodobne
.
Mozes skusit ist za psychologom a porozpravat sa s nim. Ked uz si bola u lekarov a nevies co, mozes skusit zajst aj tam.
To magnezko bereš pravidelně? v rodině tento stav podobně popisuje tetanička…
ale ne to vidění… to je případ pro dr. House teda… nezníš jako hypochondr a taky by mne to vyděsilo… asi nic nepokazíš nějakou alternativou, zkusila bych někoho dobrého na čínskou medicínu - najít příčinu, nikoliv jen odstraňovat následek… držím palce ![]()
@Lucy75 píše: Více
Beru ho od toho prvního stavu co se mi stal na podzim takze uz déle jak půl roku
Ahoj, nejsem doktor, ale podle toho co píšeš, by to klidně mohla dělat ta borelióza, příznaky, které popisuješ měla i bývalá švagrová, úplně stejně byla na všech vyšetřeních a nic a už z toho byla zoufalá, připadala si jak hypochondr. Po maratonu všech možných vyšetření boreliózu potvrdili, přeléčili antibiotiky a měla klid. O klíštěti jsi ani vědět nemusela a ani to nemuselo být pouze od klíštěte. Pokud máš všechny výsledky negativní, vyžádala bych si právě ty na boreliózu. To ale neznamená, že to nemůže být i psychického původu, ja jen, že mi to právě připomnělo tu bývalou švagrovou
držím palce
Zdravím, potrebuju se poradit protoze uz nevím kudy kam. Je mi 27 let, jsem maminka dceři jsou 4 roky a je autistka. Minulý rok na podzim jsem měla stav kdy jsem přestala videt na prave oko brněly mě prsty na nohou a na rukou, následně i jazyk a půlka obličeje v nemocnici mi dělali krev, moč, EKG a ct mozku s výsledkem že je vše v pořádku. Následně jsem se dostala do péče neurologa aby se zjistilo, co to bylo. Měla jsem holter, mám za sebou vyšetření na neurologii, hematologii, plicní, gynekologie, oční, vše v pořádku. V červnu jsem byla na magnetické rezonanci mozku vše v pořádku jenom nějaká odchylka ohledně cév a proto pujdu na kontrolní ct s kontrastní látkou pro kontrolu. Každopádně mě od té doby je furt zle, motá se mi hlava několikrát denně, klepou se mi ruce a cítím třes v nohách, mám několikrát denně pocit na omdlení, cukr i tlak mám v pořádku. Dnes se můj stav z podzimu opakoval, špatné vidění na jedno oko brnění ruky které vystřelovalo až k rameno a následně brnění půlky obličeje a jazyka, zavolala jsem si záchranku, nechaly mi vykapat do žíly magnezium, když jsem jim říkala co se mi děje a na jakých vysetrenich jsem byla tak si mysleli, že to je psychického rázu. Nikdy jsem psychické problémy neměla a proto se obracím na někoho kdo by s tim mel zkusenosti, jestli tyto stavy opravdu muze způsobit psychika. Nejsem schopná normalne fungovat a strašně mě to omezuje a já pořád čekám na nějaké výsledky které ve finále vyjdou dobře za což jsem ráda, ale chtěla bych vedet příčinu abych to mohla řešit.