Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@stinga píše: Více
No dali a to Doxyhexal. Nemůže se na slunce, což je s dovolenou u moře neslučitelné. Proto zítra zas zavolám. k doktorovi, jaké jsou přesné výsledky, jestli není možné dát jiné léky, léčbu posunout, abych nebyla celé dny na apartmánu, to tam ani nemusim chodit. Dnes mi to jen sestra chladné oznamila, že pozitivní nález na boreliózu, antibiotika, žádné nejsou vhodné na slunce, neví nic a bouchla telefonem. Milá osoba ![]()
Ale nemám absolutně nic, žádnou vyrážku. Nic. Koukám jako zjara.
Dovolená se nedá posunout, storno 100%. Priste pojedeme last minute. Výhoda v lednu bylo koupit to, co chceme a za výhodnou cenu. Snad to půjde změnit ty léky.
@Bellino píše: Více
to je spíš jen neochota. Dcera měla boreliozu, je to už teda tak 20 let, ale už tehdy doktorka říkala, že se podívá po takových, se kterými můžeš na sluníčko. Taky to měla přes prázdniny.
no přesně, určitě jsou i atb, se kterými se na slunce může, aspoň trošku
@Bellino i když to máte přes cestovku, tak se nedá stornovat z lékařských důvodů?
My to nemáme přes cestovku. Je to přes booking a už je to zaplacené. Storno 100%.
tak to jo, to bych jela i kdybych nemohla na slunko, namazat 50 opalovákem a být pod slunečníkem, večer procházky
@vokishka píše: Více
Vím, že Doxyhexal jsou léky první volby, ale tak když je třeba na to někdo alergický, taky mu musí dát lékař neco jiné. Lékárnice byla rezolutně proti, že divolena u moře nepřipadá v úvahu, ale jsou to dobre léky na 21 dnů. Na celou dobu dovolene bez jednoho dne. Snad se zítra s doktorem dohodnu..
jo přesně, něco musí být jiného, vždyť většina borelióz se léčí v létě
Ach jo ![]()
Takže se to tak náhodně sešlo, že lehli i ostatní z rodiny? Přece nemůžete mít boreliózu všichni. Víš, kdes k tomu přišla?
S tím mořem nevim, uvidíš, jak se budeš cítit. Varianta, že by jeli bez tebe, nebo někdo místo tebe, by nešla?
@Nevšední… píše: Více
Manžel měl taky virózu, u něj přešla, dítě bylo nemocné 1 den. Unavení nejsou, dítě teda určitě ne, ten má energii.
A naše dítě je náročné, jeden člověk má co dělat. A kromě mě nemá kdo jiný jít..já se necítím nějak, že bych vyloženě nemohla. Jen ty léky. Ale vůbec nevím, kde bych k tomu přišla. Já měla klíště v životě asi 3×, možná ani ti ne. Nemám žádni vyrážku, nic, žádný pichanec
Nebýt té únavy, kterou jsem přisuzovala nedávné prodělané viroze, tak ani nevím a neřeším.
unavená jsi mohla být i z toho léku na alergii Clarinase, chce se z toho spát - vedlejší účinek, i když se tvrdí, že po Clarinase se to neděje, já po tom spím jak zabitá a spala bych pořád i další den po užití
Mně přijde, že lékárníci teď se vším ve všem přehání.
X let beru antikoncepci a dva dny zpátky, když jsem si vyzvedávala v lékárně, tak lékárnice, že se s tím mám vyvarovat slunci. WTF?
Stejně tak, jak ti ke všemu cpou hořčík a další, což nerozporuju, ale přijdou mi dost aktivní.
Určo zavolej zítra dr o změnu, kdyby to nevyšlo, udělala bych to, co radila Stinga. ![]()
Právě Clarinase už neberu 8 dnů. A s tím lékem mám zkušenosti. Únavu po něm nemám, spíš nechutenství a reflux. Reflux mám i tak běžné, proto beru Helicid, ale teď to je teda něco. Doxyhexal to prý ale ještě podporuje, nežádoucí účinek, tak stejně by to nebylo úplně vhodné. Pokusím sa dnes u doktora změnit to, vždyť vlastně nic nevím. Tady máte Doxyhexal a nazdar, s tím se nespokojím. Snad mám právo vědět, co mi je