Dlouhodobé horečky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5664
29.1.13 13:35

Tak konečně Kubíkovi něco našli. Už jsem ho podezřívala, že to hraje.
Má vysokou sedimentaci. Naopak CRP je nízké, že to nemůže být virového původu, ale spíš systémového. Ale že je vysoká až teď, určitě mu sedimentaci předtím kontrolovali
K tomu má v moči bakterii. Takže pokud se dnes bakterie při kontrolním odběru potvrdí, dají mu antibiotika.
Nemá už horečky ani zvýšené teploty, takže pokud to takhle vydrží do zítřka, pustí ho.
Musíme pak kontrolovat tu sedimentaci nebo pokud by měl ještě teploty, musí jít na vyšetření na dětské odd.
Akorát vůůůůbec nic nejí. Dnes prý nesnědl doteď ani sousto a hubne. Jenže on se tváří, že mu nic není. Prý hrozně zlobí. No, se nedivím, tolik dnů tavřený v jednom pokoji… Nesmí ani na chodbu.

Paní doktorka mi tu sedimentaci nevysvětlila, tedy spíš to nechápu. Tak vůbec nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
30.1.13 13:16

Sedimentace je velice nespecifická…kolik ji má? U viroz je taky zvýšená.
Bakterii v moči - záleží na odběru, taky jakou bakterii tam má a kolik (10 na?)
Pokud zlobí, tak buď ráda, že má elán, jídlo dořešíš doma, nemocniční stojí vesměs za… nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5664
30.1.13 21:34

Tak ta bakterie se nepotvrdila. Pouze vysoká sedimentace a nízké CRP. Dnes ho pustili, protože už je bez teplot. Super!
Máme ho předat na celkové vyšetření, protože fyzicky moc neprospívá.
On nejí jak nemocniční, tak i domácí stravu. Ani jinou. Prostě vůbec nemá hlad :cert: a podle toho taky vypadá. No, dlouhodobě ho bolívá bříško a má etapy, kdy hodně zvracívá (i když nic předtím nesnědl), tak ho zkusíme nechat vyšetřit. Sama doktorka v Kolíně si všimla, že je menší než by měl podle rodičů být, tak nám navrhla vyšetření.
Ale to spíš pro ránu jistoty. Věřím, že je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zelvatraged
16.4.13 18:17

Ahoj mi mame podobny problem dnes uz mame 10 den horecku a podle vsech vysetreni je mala v poradku taky uz nevim co mam delat, presne jak pises ty podam lek na teplotu je to lepsi, ale pak se to zase vrati.Uz premyslim, ze zaplatim nakyho odbornika, protoze uz sem fakt zoufala.

• Citovat
  • Upravit
5664
18.4.13 23:08

Jak to vypadá dnes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zelvatraged
19.4.13 12:21

No teploty uz druhy den nemame, ale podle odberu krve se nam zvysilo crp takze to bude podle pani doktorky nakej zanet vsazi na mocovy cesty jeste dnes odesilala do laborky moc tak cekame na vysledky.

• Citovat
  • Upravit
441
20.4.13 09:12

zánět ledvin

Tech močových zánětů je teď nějak moc. Já byla s malou před 14dny v nemocnici… zánět ledvin. CRP i po penicilinu lezlo nahoru. Bohužel kultivaca moči trvá dva dny takže čekali než se to potvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zelvatraged
20.4.13 13:25

No prave taky musime cekat a jeste kvuli vikendu 4 dny je to sileny.Tak uvidime.

• Citovat
  • Upravit
441
20.4.13 13:40
@zelvatraged píše:
No prave taky musime cekat a jeste kvuli vikendu 4 dny je to sileny.Tak uvidime.

Jo jo, proč by přes víkend měl někdo pracovat :-( je to smutný. Jen z horoček je člověk bezradný, když žádné další příznaky nejsou. Tím jsme si prošli v lednu, když měla 9dní před 39 a nakonec se z toho vyklubala virová angína. Teď s těma ledvinama to mělo strašně rychlí nástup a bohužel jsme to odnesli i febrilníma křečema. Odpoledne jí nic nebylo, během hodiny než šla spát tak 38,3 (dala jsme čípek ) a za 3hodiny měla 39,5 a za další 3h dostala záchvat. Další dva dny to nešlo vůbec srážet jen koupelí. Děs běs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
23.4.13 22:32

@Kalisek Přišli jste nakonec na to, proč ta zvýšená sedimentace a už je s malým všechno v pořádku? Když jsem četla Váš úvodní příspěvek, úplně jsem si vzpomněla na náš zážitek s horečkami, které trvaly 10 dnů, než se to konečně někomu (kromě nás doma) začalo zdát divné. Nakonec z toho byl zápal plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5664
25.4.13 00:03

@Nsoci nepřišlo se na to. Tedy podezření je, ale teď už těžko něco zjistíme.
Kubík byl chvilku na to vyšetřen kvůli podezření na poruchu růstu a prošel si i magnetickou rezonancí mozku. No a tam mu zjitili silně „ucpané“ nějaké zadní dutiny. Doktorka nám řekla, že toto mohla být tehdy příčina horeček.
Bohužel, kontrolu na ORL absolvujeme až za měsíc, aby zjistili, jak to s dutinami má. Je to tedy 3 měsíce po nálezu. Dřívější termín neměli. Prý mají plno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zelvatraged
1.5.13 10:19

No tak u nas i po vysledkach moci vsechno v poradku, takze sem z toho vazne jelen z ceho ty teploty a zvysene crp. Kazdopadne ted sme bez teplot a crp mame pod 8 coz je dobra, jen se zase desim kdy to prijde znova. :(

• Citovat
  • Upravit
5
23.12.18 23:19
@Kalisek píše:
Dobrý den,
chci se zeptat na zkušenosti, rady.

Můj tříletý chlapeček má dnes již jedenáctým dnem horečky.
Začalo to velmi silným zvracením mnohokrát za den, včetně průjmu. Zvracení bylo jen první den, průjem dva dny. Po celou dobu měl stále zvyšující se horečky. Hned první den jsem jela k doktorce, protože v sobě neudržel ani lžičku vody.
Střevní problémy sice po pár dnech ustoupily, ale horečky přetrvávaly.
Když ale trvaly i šestý den a malý nesnědl ani sousto (co jsme do něj narvali - sousto suchého rohlíku, to vyzvracel). On je velmi hubený, je celý život na dolní hranici percentilu, takže nám to dělalo starost. Pak se ještě jednou objevil velmi silný, zlý průjem.
Doktorka ho nechala ihned hospitalizovat v Kolínské nemocnici, kde ovšem moc nechápali, co tam děláme. Ve chvíli, kdy jsme byli přijímáni, měl v sobě lék proti horečce, takže se zdál být docela dobrý (jen my jsme věděli, že mu není dobře, ale pro okolí, které neví, jak je jinak živý, vypadal normálně). Takže byli protivní.
V Kolíně byl 2 noci, kde mu pouze při příjmu brali krev a moč. Pak už nic a dokonce se nikdy nepřišli ani zeptat na teplotu, kvůli které jsme právě byli hospitalizovaní. Byl tam s ním manžel, protože já ještě kojím půlročního mladšího syna.
No, v pátek měl Kubík zase v 11 dopoledne horečku a dvakrát se pozvracel z dávivého kašle. Přijela jsem tam a zeptala se doktorky, zda mu dělali od přijetí ještě odběry. Prý ne, dle nich je to jen delší protrhávaná viroza. Vydupala jsem si ještě odběry. Byly hotovy ve 13 hodin, vyšly dobře, CRP nízké. Kubík měl v sobě opět lék na snížení horečky, takže vypadal docela dobře a doktorka usoudila, že to může vyležet doma, že mu už nic není. Říkala, že kdyby to bylo něco vážnějšího, tak si nehraje. (Doktor by snad měl vědět, že po podání léků, když se dítěti uleví, tak ho člověk moc v posteli neudrží.) Propustili nás (i když před pár hodinami horečku měl).
Než jsme přijeli domů z nemocnice, měl opět 39,5 - nenechali jsme ji dál stoupat a podali lék, na který reaguje dobře. To už bylo devátý den nemoci. Měl zimnici, nevnímal, balo mu zle, nechtěl spolupracovat. Bylo vidět, jak už ho každá další horečka strašně vysiluje. Celých 9 dnů téměř nejedl. Dehydratovaný není, protože do něj stále valíme čaj.
Volala jsem naší doktorce, že má opět horečku. A že d Kolína nechceme, protože se nám tam moc nevěnovali a přišli jsme si jak hypochondři. Řekla, že máme jet okamžitě na Bulovku na infekční. Že dle CRP to asi bude virového původu, ale že se nikdy nesetkala s tak dlouhým průběhem. Že se u ní objevilo pár dětí, co měly 5-6 dní horečky, ale nikdy 9.
Tak jsme jeli na Bulovku. Přístup úplně jiný. Super péče, nikdo nedával najevo, že to může vyležet doma, i když měl zase v sobě lék proti horečce a už se i smál a byl docela dobrý. Dokonce se divili, jak nás mohli v Kolíně propustit, když měl před pár hodinami před propuštěním horečku. Na Bulovce prý propouští, když je dítě 24 hodin zcela bez teplot.
Přijali ho s manželem. Jetě ten večer měl opět horečku. Po podání léku klesla a byla dole celou noc i celý den včera. Takže jsme se radovali, doktorka řekla, že pokud to bude takhle, v pondělí ho propustí. V krvi, ani ve výtěrech a v moči nic. V pořádku.
Jenže dnes ráno opět skoro 39°C. To manžel už nečekal, kam to bude stoupat a šel pro lék. To už je jedenáctý den. K tomu je neuvěřitelně zahleněný, strašně kašle.
Manžel mi volal, že tam ještě doktorka nebyla, asi mají vizity.

Chci se zeptat, nemá někdo podobnou zkušenost? Hledám v odborných knihách (rozhodně ne ve wikipedii) a tam podobné příznaky připisují nádorovým onemocněním, ale to už samozřejmě panikařím. Jenže kdo by nepanikařil… Jsem přece máma…

On zase zhubnul. Už je jak nitěnka, má úplně vystoulé oči, je strašně malinký. Třeba to nějak souvicí.

Když dostane lék proti horečce, je mu líp, směje se, chce si hrát, ale pak se to zase zhorší. Často si stěžuje na bolest bříška. To už dlouho.

Já vím, že mi takhle na dálku bez vyšetření nikdo nepomůže, ale třeba jste se setkaly s něčím podobným.
Děkuji

Kawasakiho nemoc, nebo bakteriální infekce, vemte ho do Hradce Králové na dětskou kliniku, primář je špičkový kardiolog, oteklé víčka u očí by mohlo znamenat, že špatně pracuje srdíčko.V Hradci jsou vážně úžasní a rozhodně přijdou na to co malému je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí