Luivac a viroza s horečkama

Anonymní
27.1.13 10:16

Luivac a viroza s horečkama....

Prosím o radu, dcera bere Luivac, během užívání dostala virózu, už týden má horečky, jeden lékař poradil během teplot Luivac vysadit, druhý, že nevysazovat, že pomůže? Máte zkušenost? děkuju…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3788
27.1.13 17:15

Nemám zkušenosti z Luivacem, ale s jiným bakteriálním lyzátem - Bronchovaxonem. Synek to bere druhou sezonu. Vloni hned jak začal brát, tak horečky a viroza, alergoložka mi opakovala snad třikrát, že v žádném případě NEVYSAZOVAT, NEPŘERUŠOVAT, brát tak, jak je předepsáno až do jara. Tak jsme to dodrželi - i když přes loňskou zimu byl nemocný ještě 3×. Měl takové dávkování, že bral 1. balení každý den a následující balení obden až do konce dubna.

Těžko říct, mně ta alergoložka opravdu několikrát opakovala, že brát i v době akutní nemoci, nepřerušovat. Že jako nesnášenlivost toho přípravku by se projevila jinak - zvracení, bolesti břicha atd.

Snad jsem ti trochu poradila - Bronchovaxon je lék ze stejné řady jako Luivac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.13 17:23

Ahoj, díky. My už ho braly vloni a dobrý, nyní chytla ve školce virozu a už od středy máme horečky, byly jsme u mudr., CRP nízké, tak že viroza, už jí máme doma všichni, jen mě zaráží, že má dcerka tolik dnů horečku…myslela jsem, jestli to není tím Luivacem…

• Citovat
  • Upravit
3788
27.1.13 18:15

Tak myslím si, že to Luivacem asi nebude…když to dcerka brala už vloni.

Teď toho řádí šíleně - my jsme zavření od 11.1. doma, nejdřív mladší syn (5,5 let) dotáhl ze školky něco hnusného - zvracení, horečky, spálová angína, do toho zánět stř. ucha = bral dvoje atb. po sobě.
Do toho starší syn (13), který nikdy nebývá nemocný a je jak řípa, tak lehl se 40tkama horečkama, po pár dnech dostal V-Penicilin, dr. se nelíbil na poslech. Teď už sice třetí den je úplně bez teplot, ale přetrvává mu příšerný dávivý kašel přes den, že vůbec netuším, co na tohle bych mu měla dát, něco takového jsem nezažila a ani neslyšela, zní to jako ve staré plechovce. V noci ale spí celkem dobře - to má tabletku Prothazinu. Kvůli tomu kašli ho beru zítra k doktorce, aby ho aspoň poslechla. Děsím se nějakého zápalu plic či černého kašle - není to žádná sranda. Vloni měla černý kašel kuchařka u nás ve školce, dospělá osoba prostě, prý to očkování pak není účinné a je běžné to chytnout. Navíc se to pozná jedině z krve, z ničeho jiného, ani na poslech ne, nic. Tak uvidíme. Jsem už z toho taky na palici, druhá ošetřovačka po sobě, díkybohu za tolerantního zaměstnavatele.

Ale opravdu toho řádí asi strašně moc - VŠUDE!! A je zázrak, když to člověk přežije - tu letošní chřipkovou sezonu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí