Dluh u VZP, i když jsem v zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Taky se priklanim k tomu, ze to zvoral zamestnavatel. Jinak ja mam od VZP tu jejich aplikaci, ve ktery mam platce rozepsany. A mam tam “pojistne je radne uhrazeno”, jen teda nevim, jestli je to uplne aktualizovany. Ale mozna pro tvuj klid bych si to rovnou zaridila, at mas do toho nahled.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stalo se mi to, zamestnana od 1.9., dozvedela jsem se v prosinci, ze prusvih. Zamestnavatel vse odvadel, meli v tom hokej na pojistovne. Takze upozorni zamestnavatele, at se zjisti, kde je problem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nastoupila v listopadu, po jedenácti měsících změnila zamestnavatele a po dvou měsících v nové práci mi přišlo z pojišťovny, co že jsem jako dělala těch 11 měsíců. To si teda všimli brzo, že za mě nikdo skoro rok neplatil odvody (na výplatnici samozřejmě mzdovkou uvedené byly). ![]()
Poslala jsem jim kopii smlouvy ze staré práce plus zapoctak a bylo vyřízeno. A jen doufám, že si toho veledůležitého „manažera“ mého bývalého zaměstnavatele, který byl zodpovědny za personalne-administrativni záležitosti včetně plateb, pěkne podali. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zřejmě tě mzdovka zapomněla nahlásit. Tak ji na to jen upozorni, ať to dohlásí zpětně. To stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice tak pojištění snad odvedeno bylo, spíš jen mzdovka zapomněla poslat přihlášku. Pochybuju, že by tuto práci dělal nějaký manažer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
@Svistice tak pojištění snad odvedeno bylo, spíš jen mzdovka zapomněla poslat přihlášku. Pochybuju, že by tuto práci dělal nějaký manažer.
Dělal, to byla taková zvláštní zahraniční firma, kde vedeni nedůvěřovali místním. Přístup k firemnímu kontu a platbám měli jen dva zahraniční manažeři. Mzdovka byla externí.
Proto jsem ani ne po roce zamířila jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano dělat by to zaměstnavatel reálně měl. 2× se mi ale stalo že to zaměstnavatel buď nenahlásil nebo se prostě někde stala chyba a mě skoro po roce přišlo že jako kde pracuju nebo nepracuju že tam mám dluh. Proto mi bylo doporučeno vždy alespoň emailem poslat kopii smlouvy. Totéž se stalo manželovi. Nastupoval z práce do práce a po 3/4 roce mu přišlo že má dluh, byl za účetním ten mu odpřisáhl že vše nahlásil a tak šel manžel se smlouvou a taky mu bylo řečeno že se měl přijít nahlásit. Takže jsem z toho jelen a už vždycky raději pošlu aspoň email ať mám klid. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Le_lenaz píše:
@werajsikAno dělat by to zaměstnavatel reálně měl. 2× se mi ale stalo že to zaměstnavatel buď nenahlásil nebo se prostě někde stala chyba a mě skoro po roce přišlo že jako kde pracuju nebo nepracuju že tam mám dluh. Proto mi bylo doporučeno vždy alespoň emailem poslat kopii smlouvy. Totéž se stalo manželovi. Nastupoval z práce do práce a po 3/4 roce mu přišlo že má dluh, byl za účetním ten mu odpřisáhl že vše nahlásil a tak šel manžel se smlouvou a taky mu bylo řečeno že se měl přijít nahlásit. Takže jsem z toho jelen a už vždycky raději pošlu aspoň email ať mám klid.
Tak v době elektronického přístupu ke kontu pojištěnce je to otázka minuty si to zkontrolovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, teď už to vím. Ale když mi bylo 20 a nastupovala jsem do první práce tak mi nikdo nic neřekl a pak jsou z toho takové situace jak píše zakladatelka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Le_lenaz Ti nevim, asi si vybiram seriozni zamestnavatele, ale zatim se mi to nestalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Le_lenaz píše:
@P4jaNo jo, teď už to vím. Ale když mi bylo 20 a nastupovala jsem do první práce tak mi nikdo nic neřekl a pak jsou z toho takové situace jak píše zakladatelka.
Tak jasně. Dřív bych to nenapsala. Ale teď bych fakt neztrácela čas s focením a posíláním smlouvy, když se to dá zkontrolovat takhle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem pracovala u 2 obrovských firem. Celorepublikově a jedna z nich i celosvětově známa. Těžko říct co se stalo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit