Dluh v nemocnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.11.17 12:40
@Janina81 píše:
Byla jsi pak hospitalizovaná? A nebylo to v době, kdy se za děti neplatilo? Oni taky s těma poplatkama neví co a jak. My ho někdy platili, někdy ne. Většinou po nás ani nechtěli ten ústřižek. [/citac
@Janina81 píše:
Byla jsi pak hospitalizovaná? A nebylo to v době, kdy se za děti neplatilo? Oni taky s těma poplatkama neví co a jak. My ho někdy platili, někdy ne. Většinou po nás ani nechtěli ten ústřižek.

Já jsem to měla platit přímo v ordinaci, neměla jsem u sebe bohužel žádné peníze, tak mi doktorka řekla, ať si pak skočím na pokladnu zaplatit. No jo, jenže já vycukaná ze zlomený ruky, naštvaná, že nepojedu na lyže a už to bylo… při kontrole už mi nikdo nic neříkal. Achjo, jsem pako.

• Citovat
  • Upravit
12834
@eumedon píše:
Tak jak je to? Došlo, nedošlo, co došlo, od koho došlo?

Apropos: Před 8 lety? Jestli to nebylo zažalováno, tak je to stejně promlčené.

Příspěvek upraven 14.11.17 v 12:37

Jezis, co je na tom k nepochopeni. Zakladatelka si vzpomnela, ze nezaplatila pred x lety. Ale nikdy ji nedosel domu papir, ze ma nekde dluh. Nechavala si vyjet vypis, cisty.
Tak se pta na zkusenost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
@Anonymní píše:
Ahoj, došlo mi, že jsem před cca 8mi lety nezaplatila regulační poplatek v nemocnici.
V té době jsem ani nic nepodepisovala, přišla jsem tam se zlomenou rukou, bylo mi asi 16.
Dělala jsem si výpis, zda ne mě není uvalena exekuce a mám čistý výpis.
Nikdy nepřišla žádná upomínka, nic.
Myslíte, že se mi někde hromadí dluh, který by ještě po takové době nešel k soudu, nebo nenapsali alespoň jeden dopis?
Psala jsem do své pojišťovny, i do té nemocnice.
Tu nemocnici stále navštěvuji, ted jsem z toho hrozně vyklepaná a mám strach.
Je možné, že se to nějak, někde promlčelo?
Díky moc…omlouvám se za anonymitu, ale je to hodně citlivé.
  1. pokud by se to tehdy řešilo, řešili by to s tvými zákonnými zástupci -) je otázkou zda k něčemu rodiče vyzývali, či nikoli -) nevíš?
  2. potud tebe nebo tvé rodiče nikdy nemocnice/soud/exekutor k ničemu nevyzýval a jsi si 100% jistá, že přebíráte poštu (bacha na dat. schránku), pak se nejspíš byrokratická mašinérie nerozjela a dluh by byl promlčen.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.17 12:41
@eumedon píše:
Nebudu nic myslet, když neumí odpovědět, tak ať si to řeší sama.

Já jsem ti ale odpověděla - že slovo došlo bylo myšlené ve smyslu, že jsem si vzpomněla…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.17 12:42
@Keyllah píše:
  1. pokud by se to tehdy řešilo, řešili by to s tvými zákonnými zástupci -) je otázkou zda k něčemu rodiče vyzývali, či nikoli -) nevíš?
  2. potud tebe nebo tvé rodiče nikdy nemocnice/soud/exekutor k ničemu nevyzýval a jsi si 100% jistá, že přebíráte poštu (bacha na dat. schránku), pak se nejspíš byrokratická mašinérie nerozjela a dluh by byl promlčen.

Ano, můžu říct, že táta je na tyhle věci opravdu hodně opatrný a vše si prochází a čte.
Takže je možné, že seto prostě promlčelo?

• Citovat
  • Upravit
41127
14.11.17 12:44
@Anonymní píše:
Ano, můžu říct, že táta je na tyhle věci opravdu hodně opatrný a vše si prochází a čte.

Jj, to se stává často. Ale dost často se různé dluhy prodávají/postupují různým vymahačským firmám a to i po promlčení. A ty to pak zkouší, jestli jim to někdo nezaplatí i po promlčení, na ty pozor. Ale zrovna nemocnice bych na to netipovala a obzvlášť jestli to bylo v tom období, kdy se řešilo jestli poplatky ano či ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.17 12:46
@Keyllah píše:
Jj, to se stává často. Ale dost často se různé dluhy prodávají/postupují různým vymahačským firmám a to i po promlčení. A ty to pak zkouší, jestli jim to někdo nezaplatí i po promlčení, na ty pozor. Ale zrovna nemocnice bych na to netipovala a obzvlášť jestli to bylo v tom období, kdy se řešilo jestli poplatky ano či ne…

Nevím, kdy přesně, vím že to byl snad rok 2010, nebo 2011..spíš konec 2010. Právě, myslím, že nemocnice by nás kontaktovala. No uvidíme, co odpoví. Pokud tedy na ten mail vůbec odpoví. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.17 12:47
@Keyllah píše:
Jj, to se stává často. Ale dost často se různé dluhy prodávají/postupují různým vymahačským firmám a to i po promlčení. A ty to pak zkouší, jestli jim to někdo nezaplatí i po promlčení, na ty pozor. Ale zrovna nemocnice bych na to netipovala a obzvlášť jestli to bylo v tom období, kdy se řešilo jestli poplatky ano či ne…

A prosím tě, jaká je lhůta pro promlčení takového dluhu?

• Citovat
  • Upravit
3145
14.11.17 12:47
@Anonymní píše:

A nebo mohla být nějaká amnestie. Nebo tvá nemocnice dětem a mladistvým poplatky hradila z nějakého fondu. Nebo se v té době poplatky zrovna neplatily. Nebo je to promlčené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
14.11.17 12:48
@Anonymní píše:

Obecný dluh, pokud není zažalován, je promlčen po 3 letech. Zažalovaný dluh je promlčen po 10 letech s tím, že se (myslím) lhůta obnovuje každým krokem vedoucím k vymožení (ale to nevím jistě, jestli obnovuje, nebo jen přerušuje na dobu, kdy to má exekutor).

V případě soudního vymáhání promlčeného dluhu je třeba, aby promlčení dlužník namítl, jinak soud k promlčení nepřihlédne.

Příspěvek upraven 14.11.17 v 12:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
14.11.17 12:50
@Anonymní píše:

3 roky pokud nedošlo k žádnému kontaktu s vámi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.17 12:50
@eumedon píše:
Obecný dluh, pokud není zažalován, je promlčen po 3 letech. Zažalovaný dluh je promlčen po 10 letech s tím, že se (myslím) lhůta obnovuje každým krokem vedoucím k vymožení (ale to nevím jistě, jestli obnovuje, nebo jen přerušuje na dobu, kdy to má exekutor).V případě soudního vymáhání promlčeného dluhu je třeba, aby promlčení dlužník namítl, jinak soud k promlčení nepřihlédne.

Děkuji, celkem se mi ulevilo. :)

• Citovat
  • Upravit
41127
14.11.17 12:51
@Anonymní píše:
Nevím, kdy přesně, vím že to byl snad rok 2010, nebo 2011..spíš konec 2010. Právě, myslím, že nemocnice by nás kontaktovala. No uvidíme, co odpoví. Pokud tedy na ten mail vůbec odpoví. :D

rok 2010 a 2011 je pasé :-)) a je fakt, že některé nemocnice to po dětech nemuseli chtít a vymáhat…uvidíš jestli vůbec odpoví, každopádně je to za výše uvedeného promlčené :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
14.11.17 12:52
@Keyllah píše:

Nestačil by pouhý kontakt. Ve lhůtě 3 roky by bylo nutno dluh zažalovat u soudu a ta lhůta počíná běžet ode dne, kdy bylo možno dluh vymáhat poprvé (tedy od prvního dne po splatnosti).

Příspěvek upraven 14.11.17 v 12:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.17 12:52
@Keyllah píše:

Uff…děkuji:) Holt jsem měla štěstí v neštěstí..Snad mi to potvrdí ještě z nemocnice. I když asi budou koukat, když jsem jim napsala, zda jim něco nedlužím. :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel