Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Pivoňka91 píše:
Crediton a creditair uhrazeny dluzim rodicum 48000.
Dobá práce. Ale pořád jít do té poradny. Pořád je šance na zneplatnění těch smluv (i zpětně) a to by se teda dost peněz vrátilo. Někdy by mohla stačit i předžalobní výzva.
Příspěvek upraven 02.11.23 v 17:30
@Pivoňka91 tak samozřejmě že sami od sebe ti nic nevrátí
ale z pravomocného rozhodnutí arbitra musí a ještě dostanou pokutu, že nedodržují zákon o spotřebitelském úvěru, což prostě musí. Jenže se jim nechce
spočítej si v bankovnictví všechny splátky, co si na každou půjčku zaslala. Vše co si zaplatila nad jistinu, tedy u tebe 20tis, dostaneš zpět, pokud tedy budou smlouvy uznány za neplatné, což budou. Těžko ti někdo může půjčit 20tis na jednu splátku, když tvůj plat je 24tis. Vůbec ti ten úvěr neměli poskytnout! Říká se tomu ochrana spotřebitele před zadlužením.
@Ivan PPZ ano, na dohodu o smíru často reagují, protože ví, že mají máslo na hlavě a že prohrají. A ještě do toho pokuta, to už se jim nevyplatí
Aha jako ze by mi neco vratili, protoze nezjistili, ze budu preplacena a ze nedokazi splacet dalsi dluhy a pujcili mi i tak? Tu poradnu zkusim tedy…
No pikud by se neco vratilo bylo by to fajn aspon ybch to hned.dala.rodicum tata byl.dnes.naopak.hodny.to.me.prekvapil
Ze sbírky rozhodnutí arbitra jsem vyčetla, že dává bohužel nejčastěji pokutu asi tu nejmenší, což je 15tis. Škoda, jde je osolit o dost víc ![]()
@Pivoňka91 určitě jdi do té poradny, pomůžou ti to sepsat a vysvětlí ti to, sama to asi nezvládneš, to nemyslím zle ![]()
@Pivoňka91 píše:
Prominte jsem trochu mimo 4 lexauriny
neměla jsi už odpoledne neurol?
Jak jsi s rodiči domluvená že to budeš splácet?
No ze si najdu jeste jeden uklid a zapaltim.jim.to sepsali jsme castku