Do Drážďan s prckem bez pasu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
30.8.13 15:16
@Sisinka04 píše:
Ahoj holky, je problem jet do Drazdan s rocnim prckem bez pasu?

přeju příjemný pobyt v chládku, protože němci kolem hranic jsou zaměřený na čechy a věř, že Tě dřív nebo později chytnou. A u nich to nepůjde jen tak, jakože vysvětlíš a pod, oni se s tím nepářou, normálně dítě odvezou a nazdar..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
30.8.13 15:17

@terinka4444 Ty bláho, to jim ho fakt hned brali? 8o To je mazec.

Zakladatelko, zařidte si pas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
30.8.13 15:17

Tak nasla jsem clanek na idnes.cz ze po eu autem to neni takovy problem jet bez pasu… Tak se ptam kdo s tim ma jake zkusenosti… Neznamena to preci, ze sedam do auta a jedu… Je tak hrozny se zeptat? Kdybych byla nezodpovedna jak pises, tak se neptam a jedu.. Proste jen hledam informace… A pro tve info ani na ministerstvu zahranici mi nedali jasnou odpoved… Takze priste se zeptam tebe, protoze koukam, vsechno vis nejlip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
30.8.13 15:18

@Sisinka04 A jseš si jistá, že šlo o dítě? Ty pas mít po EU nemusíš, dítě jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.8.13 15:19
@Temaho píše:
@terinka4444 Ty bláho, to jim ho fakt hned brali? 8o To je mazec.Zakladatelko, zařidte si pas ;)

jasný, to je totiž u nich normální praxe.. A mmchdm, zná každý, kdo bydlí kolem hranic s německem, že němci přímo čechy vyhledávají. Brácha jezdí denně do práce, staví ho každý den, někteří ho znají, tak už na něj mávnou, ale denně mu kontrolují auto, komplet. Jezdí o hodinu dřív, aby to stíhal. Normální praxe… jsem od hranic, nikdy bych mladého nenechala překročit ani o 10 cm, protože přesně jak Terinka, jsem viděla, jak vzali děcko a davaj v kyty.. ženská zůstala stát na ulici a hotovo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
30.8.13 15:20

Podle me staci nepsat: Mam blbou zkusenost, nejela bych, zarid pas.. Nikdy bych neriskla nic ohledne prcka a proto se ptam.. Nemyslim, ze ma tom se zeptat je neco spatnyho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.8.13 15:20
@Sisinka04 píše:
Tak nasla jsem clanek na idnes.cz ze po eu autem to neni takovy problem jet bez pasu… Tak se ptam kdo s tim ma jake zkusenosti… Neznamena to preci, ze sedam do auta a jedu… Je tak hrozny se zeptat? Kdybych byla nezodpovedna jak pises, tak se neptam a jedu.. Proste jen hledam informace… A pro tve info ani na ministerstvu zahranici mi nedali jasnou odpoved… Takze priste se zeptam tebe, protoze koukam, vsechno vis nejlip…

tuším, že lidi, co bydlí v pohraničí, Ti pokaždé odpoví stejně. Neriskuj, nestojí to za to. Němci jsou pěkný bestie a auta staví téměř pořád.. lepší výlet odložit, nebo zařídit op nebo pas (rychlopas)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.8.13 15:21

Aha, tak si schlaď žáhu na mně. Co je to za nesmysl, že ti nedali jasnou odpověď? Nikdo ti nikde na kompetentním místě nemohl říct, že můžeš vycestovat s dítětem do Drážďan bez dokladu. tak já ti píšu zkušenost, tohle vám zcela přesně, nemůžeš, když tě chytí a jen jeden blbej člověk bude mít blbou náladu a bylo to tři kilometry od hranic, tak ti reálně hrozí, že ti to dítě seberou a odvezou pryč. takže tady máš nástin situace, přeber si to po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
30.8.13 15:22
@Sisinka04 píše:

Pro tebe ne!!! TY máš občanku, ale děcko ne! :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.8.13 15:27

Bez pasu nebo občanky bych nejela. Stačilo mi, když nám s klukem autobus nezastavil ve Hřensku a zastavil až v Německu. Na přechodu byli zrovna celníci a já se děsila, jak jim budu vysvětlovat, že kluk má občanku o 500 metrů dál v autě. Naštěstí se zaměřovali na česká auta s rodinami.

• Citovat
  • Upravit
437
30.8.13 15:28

No, možná jsi ten článek špatně pochopila. Do zemí EU není problém vycestovat bez pasu, ale obrovský problém může být vycestovat bez dokladu, t. j. ty i dítě musíte mít alespoň OP, každý svůj. Ovšem, pokud už to budeš zařizovat, je lepší pro dítě pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
30.8.13 15:29
@Sisinka04 píše:
Ahoj holky, je problem jet do Drazdan s rocnim prckem bez pasu?

jasně, že to není problém, prostě naložíš dítě do auta a jedeš. taky si pro jistotu s chlapem neberte žádný doklady, ani od auta a taky nemusíš mít ekologickou známku… možná vás nechytí a nic se nestane a ušetříte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
30.8.13 15:30
@paola white píše:
jasně, že to není problém, prostě naložíš dítě do auta a jedeš. taky si pro jistotu s chlapem neberte žádný doklady, ani od auta a taky nemusíš mít ekologickou známku… možná vás nechytí a nic se nestane a ušetříte ;)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
30.8.13 15:31

@Sisinka04 to víš, že není problém jet bez pasu, ale musíš mít OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
30.8.13 15:33

Taky nas Nemci staveli par kilaku za hranicema a prohledavali kufry, jestli nepasujem cigara. Jezdili jsme s UK spz a cekyma pasama, jeden pes v kufru a druhy na zadnim sedadle a vedle tasky. nemohli pochopit, ze nic nevezem a tvarili se kysele, ze nic nenasli. Dite bych bez dokladu nevezla, oni jsou na nas vysazeni a pokud bude neco spatne, tak si to uzijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí