Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sisinka04 píše:
Ahoj holky, je problem jet do Drazdan s rocnim prckem bez pasu?
přeju příjemný pobyt v chládku, protože němci kolem hranic jsou zaměřený na čechy a věř, že Tě dřív nebo později chytnou. A u nich to nepůjde jen tak, jakože vysvětlíš a pod, oni se s tím nepářou, normálně dítě odvezou a nazdar..
@terinka4444 Ty bláho, to jim ho fakt hned brali?
To je mazec.
Zakladatelko, zařidte si pas ![]()
Tak nasla jsem clanek na idnes.cz ze po eu autem to neni takovy problem jet bez pasu… Tak se ptam kdo s tim ma jake zkusenosti… Neznamena to preci, ze sedam do auta a jedu… Je tak hrozny se zeptat? Kdybych byla nezodpovedna jak pises, tak se neptam a jedu.. Proste jen hledam informace… A pro tve info ani na ministerstvu zahranici mi nedali jasnou odpoved… Takze priste se zeptam tebe, protoze koukam, vsechno vis nejlip…
@Sisinka04 A jseš si jistá, že šlo o dítě? Ty pas mít po EU nemusíš, dítě jo.
@Temaho píše:
@terinka4444 Ty bláho, to jim ho fakt hned brali?To je mazec.Zakladatelko, zařidte si pas
jasný, to je totiž u nich normální praxe.. A mmchdm, zná každý, kdo bydlí kolem hranic s německem, že němci přímo čechy vyhledávají. Brácha jezdí denně do práce, staví ho každý den, někteří ho znají, tak už na něj mávnou, ale denně mu kontrolují auto, komplet. Jezdí o hodinu dřív, aby to stíhal. Normální praxe… jsem od hranic, nikdy bych mladého nenechala překročit ani o 10 cm, protože přesně jak Terinka, jsem viděla, jak vzali děcko a davaj v kyty.. ženská zůstala stát na ulici a hotovo. ![]()
Podle me staci nepsat: Mam blbou zkusenost, nejela bych, zarid pas.. Nikdy bych neriskla nic ohledne prcka a proto se ptam.. Nemyslim, ze ma tom se zeptat je neco spatnyho…
@Sisinka04 píše:
Tak nasla jsem clanek na idnes.cz ze po eu autem to neni takovy problem jet bez pasu… Tak se ptam kdo s tim ma jake zkusenosti… Neznamena to preci, ze sedam do auta a jedu… Je tak hrozny se zeptat? Kdybych byla nezodpovedna jak pises, tak se neptam a jedu.. Proste jen hledam informace… A pro tve info ani na ministerstvu zahranici mi nedali jasnou odpoved… Takze priste se zeptam tebe, protoze koukam, vsechno vis nejlip…
tuším, že lidi, co bydlí v pohraničí, Ti pokaždé odpoví stejně. Neriskuj, nestojí to za to. Němci jsou pěkný bestie a auta staví téměř pořád.. lepší výlet odložit, nebo zařídit op nebo pas (rychlopas)..
Aha, tak si schlaď žáhu na mně. Co je to za nesmysl, že ti nedali jasnou odpověď? Nikdo ti nikde na kompetentním místě nemohl říct, že můžeš vycestovat s dítětem do Drážďan bez dokladu. tak já ti píšu zkušenost, tohle vám zcela přesně, nemůžeš, když tě chytí a jen jeden blbej člověk bude mít blbou náladu a bylo to tři kilometry od hranic, tak ti reálně hrozí, že ti to dítě seberou a odvezou pryč. takže tady máš nástin situace, přeber si to po svém.
@Sisinka04 píše:
Pro tebe ne!!! TY máš občanku, ale děcko ne!
![]()
Bez pasu nebo občanky bych nejela. Stačilo mi, když nám s klukem autobus nezastavil ve Hřensku a zastavil až v Německu. Na přechodu byli zrovna celníci a já se děsila, jak jim budu vysvětlovat, že kluk má občanku o 500 metrů dál v autě. Naštěstí se zaměřovali na česká auta s rodinami.
No, možná jsi ten článek špatně pochopila. Do zemí EU není problém vycestovat bez pasu, ale obrovský problém může být vycestovat bez dokladu, t. j. ty i dítě musíte mít alespoň OP, každý svůj. Ovšem, pokud už to budeš zařizovat, je lepší pro dítě pas.
@Sisinka04 píše:
Ahoj holky, je problem jet do Drazdan s rocnim prckem bez pasu?
jasně, že to není problém, prostě naložíš dítě do auta a jedeš. taky si pro jistotu s chlapem neberte žádný doklady, ani od auta a taky nemusíš mít ekologickou známku… možná vás nechytí a nic se nestane a ušetříte ![]()
@paola white píše:
jasně, že to není problém, prostě naložíš dítě do auta a jedeš. taky si pro jistotu s chlapem neberte žádný doklady, ani od auta a taky nemusíš mít ekologickou známku… možná vás nechytí a nic se nestane a ušetříte
@Sisinka04 to víš, že není problém jet bez pasu, ale musíš mít OP.
Taky nas Nemci staveli par kilaku za hranicema a prohledavali kufry, jestli nepasujem cigara. Jezdili jsme s UK spz a cekyma pasama, jeden pes v kufru a druhy na zadnim sedadle a vedle tasky. nemohli pochopit, ze nic nevezem a tvarili se kysele, ze nic nenasli. Dite bych bez dokladu nevezla, oni jsou na nas vysazeni a pokud bude neco spatne, tak si to uzijou.