Do Drážďan s prckem bez pasu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1342
30.8.13 16:35

Holky vy jstee strašně chytrý, dělate tady bububu a vypravite přiběhy o které nikdp nestojí, viz brani děti z naruče apod. Doufam, že tak pevne dodržujete česke zakony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
30.8.13 16:37
@Niqitka píše:
Holky vy jstee strašně chytrý, dělate tady bububu a vypravite přiběhy o které nikdp nestojí, viz brani děti z naruče apod. Doufam, že tak pevne dodržujete česke zakony.

no tak to je snad normální, ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
30.8.13 16:39

Chystame se pristi tyden na dovcu. Jedeme pres Rakousko, takze jsme pripraveni :mrgreen: K pasu pro malou beru sebou i rodny list, protoze v pase nikne neni napsano, ze jsem jeji matka - ma jine prijmeni :mrgreen: a to by mohl byt problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
30.8.13 16:40
@Niqitka píše:

Tak ať jede :-D ty se k ní přidej a valte do Drážďan. Ale pak se nedivte. My co cestujeme pravidelně, tak víme jak to za hranicemi chodí… To víš někdo je chytrej, někdo je blbej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
30.8.13 16:44

Trošku odbočím - zařizujete si cestovní pojištění, když jedete do ciziny pouze na den na nákupy? Já to nedělala, ale včera mě trochu vystrašila kamarádka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
30.8.13 16:49
@želvička28 píše:
Trošku odbočím - zařizujete si cestovní pojištění, když jedete do ciziny pouze na den na nákupy? Já to nedělala, ale včera mě trochu vystrašila kamarádka…

Já jezdím pracovně do zahraničí, takže nakupuji v Německu cestou zpět a téměř pokaždé mám pojištění. Jen v lednu jsem ho neměla a bourala jsem… Takže já jsem jasný příklad, že náhoda je blbec :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
30.8.13 17:01
@Niqitka píše:

ano dodržuju. připadá mi normální zákony dodržovat :think:

@želvička28
jezdila jsem pracovně celkem často takže jsem si aktivovala takové to pojištění u karty, kde jsem chráněná já i rodina za 50 na měsíc a nemusela jsem to řešit, ale myslím, že je lepší ho mít. ale zdravotně tě ošetří i na české pojištění (v rámci EU) takže teoreticky by mělo stačit mít s sebou kartičku pojišťovny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
30.8.13 17:07

No vidis ja bydlim u hranic a cestuji do ge pomerne casto, ksem policistka takze uzka spoluprave s pohranicnimi kolegy tu je. Takze klid, samozrejme, ze ma mit pas, jen si nedokažu představit, jak nemeckej kolega taha batole matce z ruky. nazor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
30.8.13 17:12

@Niqitka - to mas pravdu, ale kdyz clovek padne na blab, tak muze mit problem kdekoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
30.8.13 18:03

@želvička28 diteti vzdycky, dospelym kdyz jedeme kilak za hranice na nakupy ne, kdyz jedeme dva kilaky za hranice do bazenu pripadne kamkoliv dal, ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.8.13 18:06
@želvička28 píše:

jezdím týdně, tak jsem trochu pátrala, dneska každá bankovní karta, nebo tedy každá, my máme komerčku a u všech jejích karet to máme, už má v sobě připlacenou zdravotní pojistku. Myslím, že na takové to běžné nakupování kousek za hranice by to mělo stačit, nebo mně stačí, víc neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.8.13 18:14
@Niqitka píše:
No vidis ja bydlim u hranic a cestuji do ge pomerne casto, ksem policistka takze uzka spoluprave s pohranicnimi kolegy tu je. Takze klid, samozrejme, ze ma mit pas, jen si nedokažu představit, jak nemeckej kolega taha batole matce z ruky. nazor :kytka:

a vidíš tahali, německý kolegy je úsměvné, přečti si doskuze, co dělají němečtí kolegové při hranicích za prasárny, včetně osobních prohlídek do naha na stanicích a to náhodně. ne všichni, ale třeba okolo Chebu je nabroušených blbů až až. V březnu jsme jeli z Itálie z lyžování, někdy kolem druhé v noci jsme byli téměř na hranicích, nejednou světla, stálo tam asi šst aut plných policajtů, kontrola jak hrom, museli jsme vzbudit spící děti ze sedaček a vynést je z auta, pohřešovali dítě, nemít pas pro děti, nechci ano domýšlet.
A to jedno maličké dítě jí skutečně rvali z náručí, odvezli je na stanici, naštěstí ten pas měli, jen ne sebou, takže jim ho děda za 45 minut dovezl.
myslím, že od policisky věta typu, jak jako všichni dodržujeme zákony myšlena ironicky je vtipná. prostě, dítě má mít svůj platný cestovní doklad s fotkou na které jde jasně identifikovat, že je to ono dítě a víc není co diskutovat. Já na druhou stranu pevně doufám, že najdou-li s někým dítě, ke kterému nemá dotyčný doklad, nemávnou rukou a pořádně šetří, jestli to dítě je skutečně toho dospělého, trochu mě to uklidňuje při myšlence, že by se třeba náhodou dostal někdo k mému dítěti a pokusil se ho vyvézt ze země. Kontroly by měly být časté a běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
30.8.13 18:22

@Clarkia Dekuju za prispevek… Ja se proste jen zeptala a pomalu me tu ukamenovaly a pak je videt, ze nekoho to ani nenapadne… Ale ja jsem hned ta nejhorsi…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.8.13 18:34
@Sisinka04 píše:
@Clarkia Dekuju za prispevek… Ja se proste jen zeptala a pomalu me tu ukamenovaly a pak je videt, ze nekoho to ani nenapadne… Ale ja jsem hned ta nejhorsi…:-)

Tím se netrap, to si jedna ironicky schladí žáhu a ostatní se svezou. Taky se mi to někdy stane, když jsem naštvaná a chci svůj vztek poslat dál. Místo normální odpovědi „neblbni, nemá cenu riskovat“ přijde „jsi úplně tupá a chceš, aby ti Němci rvali děcko z náruče jak v Lidicích“. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
30.8.13 18:49
@Bábrdl píše:
Tím se netrap, to si jedna ironicky schladí žáhu a ostatní se svezou. Taky se mi to někdy stane, když jsem naštvaná a chci svůj vztek poslat dál. Místo normální odpovědi „neblbni, nemá cenu riskovat“ přijde „jsi úplně tupá a chceš, aby ti Němci rvali děcko z náruče jak v Lidicích“. :cert:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :roll: :roll: :roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario