Do kdy berou krev z klavičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
932
3.10.05 15:02

Ahoj Kleri,

Aničce brali někdy po 2. měsíci krev z prstíku kvůli krevnímu obrazu. Hodnoty vyšly docela špatné, dr. konstatovala chudokrevnost a na:,–(ila železo. To ale Aničce vůbec nesedělo, tak jsem ho vy:,–(ila a nahlásila to dr. Ta mi řekla, že provede kontrolní odběr ZE ŽÍLY (tak se totiž dá zjistit hodnota, která při odběru z prstu není možná). Sice se dívala, jestli půjde napíchnout žíla na ručičce, ale i mně jako laikovi bylo jasné, že to nepůjde, tak brala nakonec z hlavičky. I když jsem byla z ordinace venku, ten Aniččin pláč byl strašný, málem jsem brečela taky. Ale uklidnila se poměrně rachle. Hodnota ze žíly ukázala, že je všechno v pořádku. Teď, kdy je Aničce 5 měsíců, jsme absolvovaly kontrolní odběr, naštěstí opět jen z prstíku, Anička ani nekvikla. Moje dr. je opravdu hodná a citlivá, je na ní vidět, že má Aničku ráda. Kdyby řekla, že není jiná možnost, než odběr krve z hlavičky, věřila bych jí. Ale myslím, že se přístup doktora k mimi rychle pozná - pokud nejsi spokojená, radši dr. vyměň, budete ji přece potřebovat dlouho a vzájemná důvěra je nezbytná.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
3.10.05 16:48

Ahoj Kleri.

my jsme byli s Davídkem dvakrát na kontrolních odběrech ve 2. měsíci. V obou případech mu to brali ze žíly na ručičce. Musím pochválit sestry z laborky, jsou fakt šikovné :D Když viděly malé mimčo, tak zavolaly tu nejšikovnější a bylo to v pohodě. Nejvíc malému vadilo to, že mu znehybnily ručičku, při samotném vpichu ani nekvíkl :wink:

Když jsem se doktora předem ptala odkud mu to budou brát, jestli to náhodou nebude z hlavičky :?: Tak mi řekl, že z hlavičky se bere jen v porodnici, a to jen v nutných případech. Potom už se bere malé množství z prstíku a větší z ručičky příp. nožičky :)

Takže je to určitě hlavně o šikovnosti a ochotě toho, kdo krev odebírá.
 Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
3.10.05 18:12

Ahojky,
v porodnici brali Anice krev ze záprstí. Bez problému.
Když jsme byli posledně kvůli alergologii na odběrech, vrhly se jí sestry na předloktí. Nenabraly. A to tam šťouraly pěkně dlouho. Děsně chytrá dr. Se rozhodla, že to odebere sama. (počítám, že odebírá krev asi tak jednou za rok a pochybuju, že půlročnímu dítěti) Samozřejmě, že nemohla nic nabrat. Ještě před námi tvrdila, že to musí píchnout naslepo a pak hledat! Děsně se divila, že jsme s mužem protestovali a nakonec bez odběru odešli!!! Nakonec nám ještě řekla, že to vlastně ani nebylo nutné!!!
Mno, milá paní doktorka už nás nikdy neuvidí!!!
Ale co jsem tím chtěla říct… Ať je to z hlavičky, zápěstí nebo z patičky, hlavně ať to dělá někdo, kdo ví jak u tak malých dětí na to!!!
Přeji bezproblémové odběry.
 Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí