Do kolika let jste dětem četli před spaním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
30.11.20 22:41

Dite v prvni tride kolem Mikulase uz hezky cetlo, takze jsme to stridali. Vetu ja, druhou ditko a pak nekdy po prvnim pololetnim vyzu uz mi cetlo jen dite. Nemuselo cist odpo v ramci delani ukolu a naopak se tesilo na vecer na spolecne cteni…

• Citovat
  • Upravit
1702
30.11.20 22:48

Snad nebude zakladatelce vadit, když se zeptám. Od kdy vaše děti začaly projevovat zájem o předčítání? Dcerce budou tři a zatím ji cílené čtení spíš „rozčiluje“ :mrgreen: Já bych jí četla před spaním moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.11.20 22:50
@Čajíček1980 píše:
Snad nebude zakladatelce vadit, když se zeptám. Od kdy vaše děti začaly projevovat zájem o předčítání? Dcerce budou tři a zatím ji cílené čtení spíš „rozčiluje“ :mrgreen: Já bych jí četla před spaním moc ráda.

My jsme nejdřív jen listovali a já komentovala, co vidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22793
30.11.20 22:53

Naší bude v únoru 10 a ještě nedávno jsem četla docela často. Ještě někdy tušim v září, když byl nějakej smutek a nemohla usnout, jsem jí četla Harryho Pottera (máme rozečtenou čtyřku a toho si sama číst nechce, chce poslouchat). Nečtu už jen z toho důvodu, že chodí většinou spát docela pozdě na to, abysme ještě třeba 20 minut četli. Ale doufám, že jsme ještě úplně neskončili, je to hezký :) Zrovna dneska si vzpomněla, že už jsem dlouho nečetla a že prý je to škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
30.11.20 22:53

@Čajíček1980 u nás taky. Čtení se rozmohlo až když měl starší tak 6 a mladší 4.

Četla jsem jim do 7 a 9 let, pak se narodil nejmladší a už to moc nešlo. Teď už po dvou letech si povídají. Starší číst nechce, mladší čte obvykle večer co mají za úkol z čítanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
30.11.20 22:56

@Russet @andelka83 Děkuji za odpovědi. Chce to holt čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
30.11.20 23:02
@Čajíček1980 píše:
Snad nebude zakladatelce vadit, když se zeptám. Od kdy vaše děti začaly projevovat zájem o předčítání? Dcerce budou tři a zatím ji cílené čtení spíš „rozčiluje“ :mrgreen: Já bych jí četla před spaním moc ráda.

Kolem druheho roku. Ze zacatku jsme teda vic prohlizeli a komentovali obrazky, nez cetli nejaky delsi text. Tak od trech let vyloženě cteme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.20 23:04
@Čajíček1980 píše:

Druhý syn cca od 2 let takové ty dětské tvrdé rýmované knížky. Předčítání má rád

Prvnímu je skoro 5 a předčítání ho nebere. Čteme takové ty knížky s pohyblivými prvky - otvírací okénka a tak… Občas tedy přečteme i něco s příběhem, ale musí být extrémně krátký a s hodně obrázky. A to čteme denně.

• Citovat
  • Upravit
17472
30.11.20 23:21
@Čajíček1980 píše:

Kdybych to brala, jako že sedí a poslouchá, tak starší nikdy, on si u toho třeba staví lego nebo dělá kotrmelce, ale vždycky ví, o čem se čte. Mladší tak od dvou let, možná dvou a půl, ten je zase pecka a je rád, že se sedí a nic se po něm nechce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
30.11.20 23:24
@kacz píše:
Ahoj,jen mě zajímá, jak je to jinde… synovi jsem před spaním odmalička četla a najednou koukám, za pár týdnů mu bude 8 let, umí si dávno číst sám - a každý den čte doma nahlas - a přesto nám zůstal zvyk, že mu večer čtu já. Máme oblíbené knížky - Roald Dahl, děti z Bullerbynu, teď se smějeme u Kapitána Adorabla. V mém okolí jsem ale asi jediná, známí na mě koukají trochu divně, že už to není miminko. To není, je to jinak šikovný a samostatný kluk.

Taky mám syna 4 roky, skoro 5, u sebe na uspávání. Přijde mi to naopak pěkná věc trávit takto čas se synkem. Zasmějeme se, přečteme pohádky, knihy co má rád jen syn komiksy, i zazpíváme, co nás napadne. Kecáme.
Znala jsem to taky. Můj otec mi každý den před spaním čítával pohádky, třeba až do 12ti letech, bylo to skvělé. A moje babička mě ke knížkám taky vedla přes postel, podobné zážitky, veselé. Ona měla ještě různé hlavolamy připravené a takové básničky i přisprostlé, tak se mi to líbilo ještě v puberťe. Moc ráda na to vzpomínám.
V okolí to neznám, ale jistě je nás víc, co čteme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4925
30.11.20 23:25

@kacz Čteme denně, a to máme děti 10 a 8 :palec: je to pro nás příjemný rituál a rozhodně ho budu udržovat, dokud se mi děti nevysmějou :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149473
30.11.20 23:29
@Čajíček1980 píše:

Brzo.Asi od dvou let.Ale naše děti byly z těch klidnějších, co poslouchaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
30.11.20 23:35

Moje mladší dítě 5 let mi to bojkotuje a dělá bordel. Vydrží v klidu, když mu vypravim příběhy o autech. To zase nebaví tu starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.11.20 23:37

@kacz Nejstaršímu synovi je čerstvých 7 let. Číst umí, ale ještě ne tak, aby to pro něj byla odpočinková činnost. Beletrii si sám ještě nečte, spíš encyklopedie. Před spaním čteme denně a zatím mě vůbec nenapadlo, že bychom s tím měli končit. Oba nás to baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
1.12.20 00:38

U nás se četlo dětem asi od 1,5 roka. Nejdřív leporela. A nikdy neměly dost, opravdu už od mala je knihy zajímaly. Dneska čteme na 2×. Variantu pro starší a pro mladší a chvilku mě vždycky ve čtení nejstarší vystřídá 🙂 Dětem je 8,6 a 3. Jsou to krásné společné chvíle, máme je rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí