Do kolika let jste dětem četli před spaním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
1.12.20 16:52
@Anna766 píše:
Jeden čas četl často syn naší malé vnučce. Když jsem to řekla na třídních schůzkách p. ucitelce, byla u vytržení, že je to super i pro toho kluka, pravidelně číst nahlas a vůbec.

Jojo, přesně. Syn teďka čte dvouleté sestře Hrubínovy básničky, když po obědě potřebuju pracovat. Taky jsem mu říkala, že tím sfoukne čtení do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149473
1.12.20 16:59
@Hoa Mai píše:
Jojo, přesně. Syn teďka čte dvouleté sestře Hrubínovy básničky, když po obědě potřebuju pracovat. Taky jsem mu říkala, že tím sfoukne čtení do školy.

Když četl třeba na takové Mikulášovy přírody, to jsme se bavili všichni. :D Zrovna nedávno malá připomela, že jsme je dlouho nečetli, tak jsme ho četli znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.20 10:54

Mám dva syny (2 a 5) a společné čtecí chvilky máme moc rádi. Nejvíc je pro mě když sami řeknou, maminko pojď číst :-) A číst budeme tak dlouho, dokud o to budou stát. Určitě bych četla dál, je přece úplně jedno, jak koukají známí. Jsou to Vaše společné pěkné zážitky z čtení, které Vás spojují :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.12.20 00:42
@kacz píše:
Ahoj,jen mě zajímá, jak je to jinde… synovi jsem před spaním odmalička četla a najednou koukám, za pár týdnů mu bude 8 let, umí si dávno číst sám - a každý den čte doma nahlas - a přesto nám zůstal zvyk, že mu večer čtu já. Máme oblíbené knížky - Roald Dahl, děti z Bullerbynu, teď se smějeme u Kapitána Adorabla. V mém okolí jsem ale asi jediná, známí na mě koukají trochu divně, že už to není miminko. To není, je to jinak šikovný a samostatný kluk.

Pokračuj. Věř že tohle jsou chvíle na které bude tvé dítě radostně vzpomínat :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
5.12.20 00:54
@kacz píše:
Ahoj,jen mě zajímá, jak je to jinde… synovi jsem před spaním odmalička četla a najednou koukám, za pár týdnů mu bude 8 let, umí si dávno číst sám - a každý den čte doma nahlas - a přesto nám zůstal zvyk, že mu večer čtu já. Máme oblíbené knížky - Roald Dahl, děti z Bullerbynu, teď se smějeme u Kapitána Adorabla. V mém okolí jsem ale asi jediná, známí na mě koukají trochu divně, že už to není miminko. To není, je to jinak šikovný a samostatný kluk.

wow, co ja bych za to dala, kdyby ma ditka toto vyzadovala… ani jeden od mala knizky k zivotu nepotrebuje a to ja, jako mala, precetla celou detskou knihovnu a knizky miluji :mrgreen:… divna nejsi, naopak… „bleda zavist“, ze mas tak krasne chvilky se svym synem… prosim, muzem mi nahodit par titulu ke cteni pro takto stareho kluka? syn jedine, co byl ochoten cist a povidat si o tom vc. zapisu do ctenarskeho deniku byl Maly princ :palec:, Jak se chovat v prostredi internetu a ebook k Age of Civilization :nevim:… budu moc rada za namety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
5.12.20 01:04
@Anna766 píše:
Když četl třeba na takové Mikulášovy přírody, to jsme se bavili všichni. :D Zrovna nedávno malá připomela, že jsme je dlouho nečetli, tak jsme ho četli znovu.
:P :P na Mikulasovy patalie vzpominam do dnes, a to je skoro 35 let, co jsem je cetla, stejne jako Borikovy lapalie… bohuzel me obe deti jsou anti-cteci :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149473
5.12.20 01:08

@markytka3 u nás krom mého muže čteme všichni. Meho chlapa jsem za 28 let co ho znám neviděla přečíst zhola nic.To myslím i časopisy nebo noviny.

@markytka3 píše:
wow, co ja bych za to dala, kdyby ma ditka toto vyzadovala… ani jeden od mala knizky k zivotu nepotrebuje a to ja, jako mala, precetla celou detskou knihovnu a knizky miluji :mrgreen:… divna nejsi, naopak… „bleda zavist“, ze mas tak krasne chvilky se svym synem… prosim, muzem mi nahodit par titulu ke cteni pro takto stareho kluka? syn jedine, co byl ochoten cist a povidat si o tom vc. zapisu do ctenarskeho deniku byl Maly princ :palec:, Jak se chovat v prostredi internetu a ebook k Age of Civilization :nevim:… budu moc rada za namety…

Teď u nás jede hodně Harry Potter a podobné typy knih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
5.12.20 01:16
Teď u nás jede hodně Harry Potter a podobné typy knih.

toho jsme prave ted dokoukali… knizku dostal predminule vanoce…ani ji neotevrel… :zed: s druhorozenym zajdeme kvuli kniham o brontosaurech do knihovny, vzdy prinesu jednu knizku pro prvoreozeneho (nakracim do kníhovny se slovy „marusko, co ted kluci nejvide ctou“ ) a ani ji neotevre… ale diky ti za tip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.12.20 06:52

@markytka3 teď hledáme různé dobrodružné knihy. Četli jsme několik knížek od Roalda Dahla (Jakub a obří broskev), pak i Foglara, ale tam je hodně moralismu, nad tím se trochu pozastavoval. Chystáme se na Robinsona Crusoe. Co ho baví, je Dominik Landsman a Lindgrenová. Ale většinou je to pokus-omyl, něco napůjčuji v knihovně a pak nás to buď baví, nebo ne.

Teď si čte před spaním i sám. Schválně skončím četbu uprostřed napínavého kusu a on si pak ještě střihne 1-2 kapitoly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.12.20 06:56

@markytka3 můj syn třeba Harryho nechce vubec, bojí se u toho. Tak hledám spíš vtipné knihy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149473
5.12.20 11:25
@kacz píše:
@markytka3 můj syn třeba Harryho nechce vubec, bojí se u toho. Tak hledám spíš vtipné knihy.

Každému se líbí něco jiného, to je jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí