Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@LindenSkyHope píše:
Běžně jsem dávala většinu léků do velkého zavazadla k odbavení a do příručního výhradně léky, které byly nezbytně nutné nebo takové, které jsou určeny k pravidelnému užívání. Před covidem jsem trávila spoustu času s postiženým dítětem mimo ČR i mimo Evropu.
My sice nelítame často, ale syn je nemocný a léky potřebuje. Vše jsme měli v příručního zavazadle u léku ty pravidla úplně neplatí. Krom jeho léků, jsem měla u sebe léky na horečku, rýmu, kašel, ATF.. jinak toto jsem našla na netu : Léky jako takové
Léky (ať už v tekutém nebo pevném skupenství) by se měly přepravovat v příručním zavazadle – spolu s cennostmi, klíči, penězi a jinými důležitými věcmi. Pokud jde o tekuté léky, ampulky, kapky, sirupy proti kašli, roztoky na kontaktní čočky atd., můžete si jich do příručního zavazadla vzít více než 100ml. Neplatí tu tedy všeobecné pravidlo na přepravu tekutin! Na bezpečnostní kontrole je ale musíte ze zavazadla vyndat, podobně jako plastové pytlíky s tekutinami a elektroniku.
@LindenSkyHope píše:
Víš jak, to, co platí v těchto dovolenkových destinacích v jedné sezoně, nemusí být platné v sezoně následující. Za mě by byla lepší pro první let a první cestu do zahraničí s takto malými dětmi klasická evropská destinace typu Španělsko, Řecko atd.
Diky za radu ktera nesouvisi s tematem.
Ne opravdu, dovolenou uz mame zaplacenou. Zvladaji to rodiny i s mensimi detmi.
@LindenSkyHope píše:
Tak základ je Smecta, Enterol, Hylak… Naštěstí jsem nic z toho nikdy využít nemusela, ani v Africe u rovníku, ale v muslimských destinacích bych měla obavy mnohem větší, zvlášť s takto malými dětmi.
No ja se synem začala létat do Afrických muslimských zemí od jeho 4 let, zásadně vybírám hotel na velmi dobré úrovni ( tripadvisor to jistí) a bez problémů.
Egypt především kvůli bezkonkurenčnímu moři.
Prostě šnorchl… A fakt něco kdy jsme neměli problém. Průjem pokaždý ![]()
Tak moje nedávná zkušenost byla taková, že dlouhý let jsem pro jistotu rezervovala místa předem a na kratším letu nám dali místa úplně mimo. Já s ročním synem, pak dcera 4 roky seděla jinde a manžel úplně na druhé straně letadla 🤦. Nechápu, že neposadí čtyřleté dítě automaticky k jednomu z rodičů, ale nebyl problém se domluvit a prohodit se.