Do porodnice vlastní porodní asistentku?

Anonymní
28.8.13 19:33

do porodnice vlastní porodní asistentku ?

Ráda bych věděla zda máte někdo zkušenost s tím, že jste si do porodnice mohly vybrat vlastní porodní asistentku, která ale nepracuje v tý porodnici.Jsme sice teprve v 8tt, ale uvažuji o vlastní PA. Původně jsem chtěla rodit doma, ale bohužel už první těhotenství neprobíhalo úplně ideálně, porod i dítě v naprostém pořádku. Druhé těhotenství bude také asi rizikové, tak proto raději budu volit nemocnici. Ovšem i přesto bych chtěla lékaře pouze v nejnutnějším případě. Mám asi takovou představu - chtěla bych aby mě rodila mnou vybraná PA které budu chodit též pravidelně na kontroly a pohovory, jako chodím na normální gyndu. U PA bych absolvovala soukromý předporodní kurz, Pa by se mnou byla od hekárny, by mě rodila a byla by přítomna se mnou u dítěte po X hodin po porodu, pomohla by se základy kojení ( bohužel to stále v porodnici pokulhává) a docházela by ke mě dejme tomu ještě týden po porodu - podle toho jak by šlo a nešlo kojení. Vlastně i hledám PA a laktační poradkyni v jednom. ( První dítě jsem ze zdravotních důvodu v tu dobu kojit nemohla)
/plně nejraději bych volila nějaký porodní dům?
oVŠEM NABÍZÍ SE ITÁZKA JE ZDE V ČESKÉ REPUBLICE VŮBEC TAKOVÁ MOŽNOST?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
295
28.8.13 19:39

Nevím zda to možné je u nás vzít si svou porodní asistentku. Ale řekla bych že ne. Dobrá varianta je DULA, je s tebou pořád, je to úžasná podpora a řada z nich je i porodních asistentek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
28.8.13 19:39

Ano je. Ja jsem z Brna, mam prehled o Brnu a okoli. Ted od ledna ma Ladka Rysava smlouvu s Vyskovem, svagrova s ni rodila tam. A byla maximalne spokojena, poradila ji i s kojenim a tak, jak pises.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
28.8.13 19:40

Vetsina porodnic nedovoli cizi PA, ale registrovanou dulu ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8148
28.8.13 19:41

O dule jsi neuvažovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
28.8.13 19:41
@pepina12 píše:
Nevím zda to možné je u nás vzít si svou porodní asistentku. Ale řekla bych že ne. Dobrá varianta je DULA, je s tebou pořád, je to úžasná podpora a řada z nich je i porodních asistentek.

dula je fajn, ale pro ty, co chteji prirozeny porod v ramci moznosti je to bohuzel malo. Ta te maximalne podpori psychicky a pohladi, ale do zasahu nema co kecat i kdyby to byla povolanim PA :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
28.8.13 19:46
@Haninac píše:
dula je fajn, ale pro ty, co chteji prirozeny porod v ramci moznosti je to bohuzel malo. Ta te maximalne podpori psychicky a pohladi, ale do zasahu nema co kecat i kdyby to byla povolanim PA :nevim:

Asi máš pravdu. Pro mě psychická podpora byla obrovsky důležitá od duly. A navíc jsem měla krásný přirozený porod, takže opravdu lékař vůbec nezasahoval nijak a asistentka jen při samotném porodu. A dost za mě i ta dula mluvila, byla takový můj „mozek“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
28.8.13 19:51

@pepina12
jj, psychicka podpora je hodne dulezita
to je super, zes to tak mela, skoda, ze to tak nema kazda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.13 19:54

Nad dulou jsme uvažovala, jako o poslední variantě v nouze největší, kdy bych nenašla PA ( tím nechci dulu urazit) spíš bych raději Pa+dula+ laktační v jednom

• Citovat
  • Upravit
515
28.8.13 20:14

Já o tom taky vážně uvažuji. Jsem z lysé nad labem a nikoho z okolí jsem na netu nenašla. Taky bych chtěla rodit v porodnici mimo porodní stůl a zároveň nestravit hodinu v bolestech v autě. Nejblíž mam nymburk ale nevim, jestli by respektovali ze nechci rodit na zádech na porodnim stole. Říkáte ze dula jim nemá do toho co kecat, tak nevim, jak si prosadit přirozený porod a nemuset rodit doma. Chtěla bych taky chodit k soukromé pa na kontroly ale existuje nějaká v mém okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.8.13 20:16

PA mít s sebu můžou ovšem jen jako doproved, do porodu jí nikdo nedovolí zasáhnout, logicky ani nesmí. Pokud nebude zaměstanec příslušného oddělení, tak Ti bude moci dávat jen psychickou podporu, radit, pomáhat, popř. pomůže komunikovat s personálem, pokud ovšem ten nebude už předem zabýčen tím, že má na sále cizí „chytrou“ asistentku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.13 20:20

@123l jsem ráda, že nejsem jediná kdo to tak má. Na domácí porody se zde kouká jako na vrahy, ale nikdo ani nezapřemýšlí proč ty domácí porody jsou. Já jsem z Jižních čech konkrétně z jindřichova hradce a Hradecká porodnice tohle prostě neumožní, první jsme rodila v Pelhřimově spokojenost byla, ale je tam to ale. Já jsme dokonce ochotná si i vlastní porodní sál zaplatit, zaplatit si nadstandart + zaplatit mnou vybranou PA, ale chci mít jistotu, že nás nebude 10 na 2 PA a jednoho doktora, že se mnou bude moct být úplně celou dobu muž, že se budu moct rozhodnout o poloze která mi v tu chvíli bude vyhovovat, ne která bude vyhovovat PA a lékařům. Že se bude brát ohled na moje přání a hlavně můj klid.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.13 20:23

@Haninac mohla by si mi prosím na ní sehnat kontakt, děuji

• Citovat
  • Upravit
9784
28.8.13 20:25

PA bude v porodnici pouze v roli duly. Ja mela dulu pokazde. Kdyz budes mit stesti na personal, promyslis porodni prani a dobre zvolis porodnici, myslim, ze jde porodit zcela prirozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.13 20:30

@vasedcera stále je tam když budeš mít štěstí na personál. Já chci když ve pouze ve větě, když budeš mít štěstí na porod

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková