Do školky ve dvou letech až od ledna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3600
3.1.22 09:47
@Svistice píše:
@Arboretka Rozdíli vidím a i jsme dala myslím zakladatelce ohledně toho doporučení.

On každý srovnává s tím, co zná z doma. S dcerou nastoupila do státní školky v září holčička, co ji byli dva v květnu (takže do státní šla ve 2 letech a 4 měsících). A byla naprosto v pohodě. Ona byla takové celkově šikovná, ve dvou a půl lezdila na kole bez přídavných koleček. Zato dva kluci, co jim byli 3 na podzim, byly první 2-3 měsíce dost mimoňové.

Jsou děti mezi 2-3 rokem, co mluví v souvětích, zajímají se o všechno kolem, jsou samostatní v obsluze, dávno bez plen apod. Ty opravdu nepotřebují mít nonstop za zadkem maminku, nic extra jim to nepřinese a jiné prostředí je pro ně velmi podnětné a motivuje je to k dalším posunům.
A pak jsou děti, které josu ještě ve třech letech taková přerostlá mimina, nedají dohromady kloudné vyjádření, samoobsluha na štíru, čůrání spolehlivé tak na 50%… a těm opravdu školka a kolektiv v podobě státní školky nic moc nedá.

ono nejde moc o šikovnost. Spíš o psychologický vývoj dítěte. Čímž nepopírám, že jsou děti, co jim čerstvě ve dvou letech může nevadit školka, ale to jsou spíš výjimky. Moje dítě třeba bylo komplet bez plen a to i na noc v 18 měsících, ve dvou letech se oblékala, najedla a hezky mluvila. Byla velmi zajímající se o svět okolo. Maminku nonstop za zadkem nepotřebovala, ani ani na spaní. Dokonce už nespala ani po obědě. S dětmi si hrála ráda. Nicméně to neznamená, že byla zralá na školku, nebyla ani omylem. Šla ve třech a půl, tak jak to vycházelo od září. A šla s úsměvem, bez jediné slzičky a měla školku ráda. Ale nikoliv ve dvou letech. Žádný dvouleťák, co chodil do školky za skoro osmiletou éru mých školkových dětí ( obě navštěvovali školku se smášenýma třídama) to nedal bez breku a bez zvykání. A to nemluvím o čerstvých dvouleťácích. A o obslužnosti to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
3.1.22 09:47

Pokud najdes skolku s nenaplnenou kapacitou, pak ti ji tam klidne od ledna vezmou (zapsat dite behem roku jde, menili jsme skolku taky k 1.1.) Taky si myslim, ze 2leti do skolky nepatri, ale skolsky zakon mluvi jinak a hlavne ses na to neptala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
3.1.22 09:54
@Luciiik13 píše:
Ahoj, máte prosím někdo zkušenost, jak je to s umístěním dvouletého dítěte do školky třeba jen na 2 dny v týdnu, ale až od ledna? Dcera bude mít dva roky až v říjnu, takže bych ji příští rok chtěla dát do školky, ať je s dětmi. Je třeba jít na zápis už teď na jaře? Vůbec netuším, jak to chodí. Je to moje první, takže se školkami nemám vůbec zkušenost. Děkuji.

Jako že by šla na zápis v roce a ve školním roce by nedosáhla ani 3 let? To i hodně otevřené státní školky nevezmou, spíš ty jesle nebo soukromá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
3.1.22 09:54
@Cuddy píše:
Tak do soukromé snad standardní zápisy nejsou, ne?

Tak pise, ze o tom bubec nic nevi… Takze misto pohotsovani se nad tim, jaky bude dite chudak, bych cekala spise reakci ve smyslu, ze dopprucujeme soukromou skolku ci skupinu a ze tam klasicke zapisy vetsinou nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
3.1.22 09:56
@Serpentini píše:
Ježiši, věk se snad počítá na roky :D když jsou dítěti 2 roky a 8 měsíců, tak už není dvouleté jo? A když mu jsou dva roky a šest měsíců, tak mu ještě dva roky jsou nebo už ne? :lol:

No, pokud tvrdis, ze skola bere dvloulete, tak musí brat ty, krerym myly 2 roky vcera. Pokud je nebere, tak dvloulete proste nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
3.1.22 09:56

Myslím, že záleží na konkrétní školce. Syn je narozený na konci září, tzn. přihlásila jsem ho na jaře a nastupoval 1.října s tím, že jsem ani za září neplatila školné. Jediné co, tak jsme měli velice doporučeno, aby už byl bez plínek, to jsme ale zvládli úplně v pohodě. U nás je speciální třída pro 2-3leté děti a vím, že tam během roku postupně přibývaly.

Edit: je to úplně obyčejná státní školka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9100
3.1.22 10:08
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud tvrdis, ze skola bere dvloulete, tak musí brat ty, krerym myly 2 roky vcera. Pokud je nebere, tak dvloulete proste nebere.

Nebere VŠECHNY dvouleté, takže dle tvojí logiky nebere dvouleté :lol: :lol: :lol: A smysl tohoto tvého slovíčkaření je jaký prosimtě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
3.1.22 10:10
@Serpentini píše:
Nebere VŠECHNY dvouleté, takže dle tvojí logiky nebere dvouleté :lol: :lol: :lol: A smysl tohoto tvého slovíčkaření je jaký prosimtě?

Ano, presne tak, aby nekdo mohl tvrdit, ze bere dvouleté, tak by musel brat vsechny. A neni to podle moji logiky, je to ppdle zcela normální logiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9100
3.1.22 10:17
@j.a.n.i1 píše:
Ano, presne tak, aby nekdo mohl tvrdit, ze bere dvouleté, tak by musel brat vsechny. A neni to podle moji logiky, je to ppdle zcela normální logiky.

Aha, dle normální logiky… když nevezmou VŠECHNY dvouleté děti, ale jen ty které splní určitou podmínku, tak neberou dvouleté děti. :lol: Pokud by nebrali dvouleté děti, tak by to znamenalo, že neberou ŽÁDNÉ dvouleté děti. A to není pravda. A můžeš mi odpovědět na mojí otázku? Jaký je smysl tvého slovíčkaření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
3.1.22 10:25
@j.a.n.i1 píše:

Bere dvouleté, které dosáhnou tří let věku v daném kalendářním roce ;)

Přesně tak to je u nás v podmínkách pro přijetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1441
3.1.22 10:31

Asi jsem to měla zmínit hned na začátku. U nás mají speciální malotřídku, kde je max. 20 děti ve věku 2-3 roky, kde jsou 2 učitelky a 1 chůva. Takže požadavky na samoobslužnost nejsou nijak vysoké. Také tam nebývá moc organizovaný den, ale spíše ty děti nechávají se seberealizovat podle toho co chtějí dělat. Jde mi hlavně o kolektiv dětí. Děti má moc ráda a přece jenom tam bude mít spoustu nových vjemů (děti, jiné hračky) než doma s mamkou a v tu dobu 7 měsíčním miminem :nevim: Samozřejmě nemůžu odhadnout jaká bude za rok, ale narazila jsem na článek, že je právě třeba už teď na jaře jít k zápisu, což mě udivilo, že bych to musela řešit až tak dopředu. Nicméně děkuji za informace. Zavolám do té školy a poptám se přímo jich, jak to mají s tou třídou pro děti ve věku 2-3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
3.1.22 10:33

@j.a.n.i1 Skolsky zakon - predskolni vzdelavani se organizuje pro deti od 2 do zpravidla 6 let. Dite mladsi 3 let nema na prijeti pravni narok.
Coz ovsem neznamena, ze tam v rijnu cerstve dvoulete nemuze nastoupit… Ale pochybuju, ze muze byt prijato z kvetnoveho zapisu, kdyz v zari mu 2 nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
3.1.22 10:34

Ano, určitě tam zavolej. Jinak zápis do daného školního roku (i k nástupu kdykoliv během něj) probíhá u státních školek v květnu předešlého školního roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.1.22 10:38
@Luciiik13 píše:
Ahoj, máte prosím někdo zkušenost, jak je to s umístěním dvouletého dítěte do školky třeba jen na 2 dny v týdnu, ale až od ledna? Dcera bude mít dva roky až v říjnu, takže bych ji příští rok chtěla dát do školky, ať je s dětmi. Je třeba jít na zápis už teď na jaře? Vůbec netuším, jak to chodí. Je to moje první, takže se školkami nemám vůbec zkušenost. Děkuji.

Do běžné školky se mi syn nedostal ani ve 2,5. Zkusila bych leda soukromou. Najdi si nějakou a informuj se, kdy je zápis. A jaké jsou podmínky. U nás do soukromé brali, ale byl tam taky nával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
3.1.22 11:36
@Luciiik13 píše:
Asi jsem to měla zmínit hned na začátku. U nás mají speciální malotřídku, kde je max. 20 děti ve věku 2-3 roky, kde jsou 2 učitelky a 1 chůva. Takže požadavky na samoobslužnost nejsou nijak vysoké. Také tam nebývá moc organizovaný den, ale spíše ty děti nechávají se seberealizovat podle toho co chtějí dělat. Jde mi hlavně o kolektiv dětí. Děti má moc ráda a přece jenom tam bude mít spoustu nových vjemů (děti, jiné hračky) než doma s mamkou a v tu dobu 7 měsíčním miminem :nevim: Samozřejmě nemůžu odhadnout jaká bude za rok, ale narazila jsem na článek, že je právě třeba už teď na jaře jít k zápisu, což mě udivilo, že bych to musela řešit až tak dopředu. Nicméně děkuji za informace. Zavolám do té školy a poptám se přímo jich, jak to mají s tou třídou pro děti ve věku 2-3 roky.

Ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin