Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Doe_Jane co je na tom špatného??
Nic v klidu. Taky jsem šla poprvé až jsem měla po prvním pohlavním styku. V 18ti.
Protože dr. Mi řekl, že dokud budu panna tak na prohlídku nemusím. Teď už si tam ale radši skoč a s přítelem používejte kondom ![]()
@miluver a to si jsi 100%jista, že tvá dcera ještě nezahajila sexuální život? Co si pamatuji, tak jsem se o tom teda s mámou nebavila…
@Anonymní píše:
Ahoj jsem s partnerem kratší dobu a přemýšlím nad antikoncepcí. Jelikož momentálně při styku nemáme žádnou ochranu tak uvažuji nad antikoncepcí. Jelikož je mi 19 (přítel je starší o 10 let) a ještě nikdy jsem nebyla na gynekologii tak mám aj strach jak to tam chodí.
Nějaká dobrá duše co by mi řekla jak to tam chodí a tak?!
Chodí to tam jako u každýho jinýho doktora. Založí ti kartu, vyptá se na anamnézu a potíže. Svlíkneš se v kabince, nebo u sestry, přecupitáš k vyšetřovacímu lehátku, strčíš nohy do takových třmenů, tos určitě viděla v TV.
Tak jako u zubaře, jen tomu ukazuješ pusu a gyndaři frndu. Vezme si rukavice, vyšetří tě, možná tam mrkne ultrazvukem, řekne ti, jak to tam vypadá, možná bude chtít dělat stěr z čípku, tak ten je nepříjemný a bolí, ale musí se to, rakovina není sranda. Probere s tebou jednotlivý typy prášků a jeden ti napíše, žádný stres.
Je to v pohodě. Doktor(ka) bude citlivá, nejsou to řezníci ![]()
Já byla taky v 19 poprvé, neměla jsem problémy, ale šla jsem, protože se mi zdálo už na čase. Pro HA jsem si šla asi za půl roku.
Já byla teda dokonce ještě panna ![]()
https://www.prozeny.cz/…pravit-18396
Anonymní. Tady máš nějaký čtení o tom jak to tam chodí a na co se připravit ![]()
@Doe_Jane píše:
Tobě je 19 a ještě jsi nebyla na gynekologii? si z nás děláš srandu ne
Moje kamaradka sla na gyndu poprve az v 22 letech, do te doby od 15 provozovala prerusovanou souloz s pritelem a kazdy mesic resila, jestli neni tehotna. Taky jsem to tezce nechapala
ale ona byla vzdycky takova free a byla pripravena si pripadne dite nechat, pritel byl starsi a pracoval. ![]()
@Bábrdl Konečně jí někdo odpověděl
Jen bych dodala, že ne každou to bolí
Mě je to jen nepříjemné.
Takže zakladatelko, v klidu a těch komentářů si nevšímej. Já měla kolegyni, která se chlubila jak byla poprvé ve 40 letech na gynekologii..
![]()
@Macik.S píše:
@Bábrdl Konečně jí někdo odpovědělJen bych dodala, že ne každou to bolí
Mě je to jen nepříjemné.
Takže zakladatelko, v klidu a těch komentářů si nevšímej. Já měla kolegyni, která se chlubila jak byla poprvé ve 40 letech na gynekologii..![]()
Ne vážně, mě to teda bolí.
Ale není to nic, co by se nedalo vydržet.
Tak jak pise @Bábrdl. Ja mam teda extremne sikovnou mudru. A krom neprijemneho pocitu o odberu z cipku ani nevim.
Jinak, doporucuji si sebou vzit dlouhe triko/sukni. Neni bohuzel vsude zvykem nabidnout klientce jednorazovou sukni. Tak at tam nepobihas polonahata
@Bábrdl píše:Jsem dobrá duše.
Ne vážně, mě to teda bolí.
Ale není to nic, co by se nedalo vydržet.
To měla mamka, i po vyšetření trošku krvácela, stačilo změnit zrcátko. ![]()
Jinak máš pravdu, není to žádná hrůza a navíc to trvá chviličku.
@ejhle píše:
Tak jak pise @Bábrdl. Ja mam teda extremne sikovnou mudru. A krom neprijemneho pocitu o odberu z cipku ani nevim.Jinak, doporucuji si sebou vzit dlouhe triko/sukni. Neni bohuzel vsude zvykem nabidnout klientce jednorazovou sukni. Tak at tam nepobihas polonahata
Moje sestra chodí ke stejnému gyndaři a jí to nějak nebolí.
Myslím, že to souvisí s tvarem děložního hrdla. ![]()
@Doe_Jane píše:
Tobě je 19 a ještě jsi nebyla na gynekologii? si z nás děláš srandu ne
Co je na tom?
já jsem šla na gyndu poprvé v 18ti a to jen proto, že kamarádka, stejně stará, taky ještě nikdy nebyla a potřebovala napsat prášky. Styděla se, tak jsem šla s ní, ať ji podpořím. (Nikdy jsem žádné problémy neměla, sexuálně jsem žila od 15ti.)
@Bábrdl píše:
13 reakcí a žádná, která by odpovídala na to, na co se zakladatelka ptá(tahle je 14). ženský, trochu ženský solidarity, krucipísek, ne…
Použití kondomu jako ochrana před návštěvou gynekologa ti jako rozumná rada nepřipadá?
@hanka.br. píše:
Použití kondomu jako ochrana před návštěvou gynekologa ti jako rozumná rada nepřipadá?
A já snad psala, že se jí nedostala dobrých rad? ![]()
Psala jsem, že jí nikdo neodpověděla, na to, na co se ptala
Jistě, každý miluje nevyžádané dobré rady, to je vidět zejména v diskuzích o tchyních, ale i tak člověk rád uslyší i odpověď na svou otázku.