Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@rokris Promluv si s dcerou, „problémy“ dělá z nějakého důvodu - potíže, neshody, nespokojenost, hledej řešení a příčiny.
Psychologem jí jen víc podlomíš nohy ![]()
Pokud nemáte komunikativní „kamarádský“ vztah založený na důvěře, psycholog není kouzelník ![]()
@Bibušenka píše:
@rokris Promluv si s dcerou, „problémy“ dělá z nějakého důvodu - potíže, neshody, nespokojenost, hledej řešení a příčiny.
Psychologem jí jen víc podlomíš nohy
Pokud nemáte komunikativní „kamarádský“ vztah založený na důvěře, psycholog není kouzelník
Děkuji
Chodila jsem tři roky do semináře z psychologie, takže vím, že to kouzelníci nejsou
Žádné extra problémy nemáme. Dcera se ale dnes poprvé vymluvila na kamarádku, že s ní jde ven. Ta o ní ale vůbec nevěděla… Když dcera zjistila, že to prasklo, tak mi tvrdí, že byla ve městě sama. O tom pochybuji. Mám už dospělého syna a povedl se,
takže si zcela nezkušená nepřipadám. Dcera sice nedodržuje dohody, nevrací se, kdy má a nerada bere mobil. Dosud ale vždy aspoň byla s tím, s kým řekla. Tady se bojím nějakého kontaktu z FB.
Ví, že z toho mám hrůzu a že bych to nedovolila. Poučila jsem ji, jak nejlépe umím ![]()
@rokris
Já když jsem šla poprvé za přítelem, chtěla jsem si taky ušetřit rozhovor a stresování maminky o tom, že budu znásilněná apod. tak jsem taky byla s kamarádkou v bazéně, celý odpoledne, samozřejmě, že to prasklo a ano, taky jsem byla " sama " nakupovat a blá blá blá. Potom to začalo být vrať se do 23hod. přivezl mě v 1 ráno.. ![]()
Po 2 měsících jsem ho představila a už bez problémů, ano, taky budu mít o dítě strach, ale moje maminka byla vyloženě ta „stresmenka a kontrolorka po 5 min. telefon.. " což na kluka moc dobrej dojem neudělá. Spíš se lekne a uteče.
Nechtěla jsem o něj přijít, tak proto.. Mlžila jsem ještě pěkně dlouho.
Pak jsme k sobě začali jezdit na víkendy - to až po myslím 4 měsících..
To už bylo všechno v pohodě a brala ho.
Kdyby mě někdo v "těch letech“ každej si tím musí projít navrhl psychologa nebo mě tam dokonce vzal asi bych utekla za dotyčným ![]()
S přítelem jsme dnes už několik let a i s maminkou na začátky rádi vzpomínáme ![]()
@Bibušenka
Děkuju. Jasně, že to bude láska.
Po prázdninách jí bude patnáct a já se fakt snažím mít pochopení. Sama jsem v jejím věku chodila se spolužákem, kterého jsem si vzala. V našem případě to bylo ale úplně na férovku. Mamka nesouhlasila, ale samozřejmě to nepomohlo
Holku bych k psychologu nevlíkla, šla bych prozatím určitě bez ní. Dík za pěkný příspěvek. ![]()
@rokris Jéé tak já když mi bylo ještě 15 tak jsem měla mamku za prdelí s prominutím pořád a málem železnou kouli na noze
taky jsme se kvůli tomu hádávaly..
Víš, ono v tomhle případě asi nějaký výchovný rady nepomůžou, až ji to přejde, tak ji to přejde..
Já mám teď s mamkou parádní vztah, i přítel..
Za chvilku budu snad taky maminkou a taky pochopím, co je to ten strach a lži o „láskách“. V dnešní době nevíš, koho si kde najde. Já se s přítelem znám taky přes internet, ano byl to risk, ale vyšel.. A taky jsme si pár měsíců jen psali..
Můj první byl „hulič“ a vymetač diskoték, mamka mi říkala, že to není to pravý ořechový, což jsem nakonec poznala i sama, ale nelíbilo se mi a hodně že mi do toho mluvila…
Já na diskotéky a podobný akce nejsem doteď a díky bohu ani přítel..
No přeju opravdu hodně štěstí a pevný nervy, který budou potřeba.. Ještě pár let určitě, ikdyž mě to došlo kolem 17ti.. tak třeba se i dceři zadaří ![]()
Dobrý večer všem.

Přicházím si pro radu. Nemá prosím někdo zkušenosti s dobrým psychologem pro dospívající v Brně? Dcera mi dělá problémy a ráda bych to řešila. Ať není pozdě… Děkuji