Dodržení šestineděli

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5768
8.4.14 08:06

Já teda neplánuju být zavřená doma-ono se říká, že se to týká dětí do tří kil, když už má nad tři kila, tak klíďo, ale pod tři kila stejně nikoho z porodky nepustí, nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
8.4.14 08:07

Na procházky jsme normálně chodili - to je snad zdravé pro matku i dítě. Návštěvy k nám - ano - úplně zdraví. My na návštěvy ne. Nákupní centra, větší obchody, autobusy, vlak - nene. Na konci jsem musela na třídní schůzky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1979
8.4.14 08:12

Pod 3 kila z porodnice poušti normálně, a vím, ze segra i s téma malyma byla venku a neřešila to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6376
8.4.14 08:13
@blecha72 píše:
Jsem si myslela, že šestinedělí je období, kdy se regeneruje tělo matky. To s kojencem nesouvisí.

přesně tak :mrgreen: šestinedělí neznamená nechodit šest neděl s miminem ven, nevím kde na to zakladatelka přišla 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.4.14 08:31

@pajaaja Šestinedělí se snad „drží“ co se sexu týče. Není od toho sedět zavřená doma s dítětem. :roll: Pokud se maminka cítí dobře, může dělat, co libo. Na procházku jsme šla hned druhý den po návratu z porodnice, po nákupech asi po dvou týdnech, na návštěvy jsme jezdili skoro každý víkend, jinak by mi doma hráblo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.4.14 08:34
@Hadí ocásek píše:
Já teda neplánuju být zavřená doma-ono se říká, že se to týká dětí do tří kil, když už má nad tři kila, tak klíďo, ale pod tři kila stejně nikoho z porodky nepustí, nebo?

Nedonošenci se pouští, když mají 2,5 kila. Syn byl donošený, při propuštení z porodnice 2,53 kg a pediatra nás hned hnala ven. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.4.14 08:35

@Hadí ocásek pusti. Nas taky pustili. A ven sme chodili, kdybych mela cekat az bude mit 3kg tak se zblaznim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
8.4.14 08:35

Nemysl, já šla hnedka ven…návštěvy chodila cca od 3 týdne, jako bejt doma zavřená 6 tejdnů, tak mě hrábne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
8.4.14 08:36

@Hadí ocásek my šli z porodky a děti měli kolem 2,2 kg :lol: ale rodili jsme 34tt, to bysme se načekali do 3 kil.
Jinak ze začátku k nám na návštěvy mohla jen rodina, kamarádi až tak po 14 dnech. Ven jsme ale chodili (srpen). Do nákupáku s dětma až po prvním očkováni na půl roce. Ale já se bála víc tím, že byli nedonošení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.4.14 08:37

Ja nevim jestli se to moc nehroti. My sme od prichodu z porodnice chodili ven, 3kg jeste nemel, a to sme jezdili i mhd, pac se nam rozbilo auto. Do obchodu sme taky chodili. Navstevy prijmame. Je mu mesic a delam vse jako driv. Jen v mhd a obchodech je korba zakryta plinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
8.4.14 08:41

@Hadí ocásek pustili nás s 2,2kg, nebyla pro ně podstatná váha, ale to, zda naskočila laktace a začel přibírat.
I když byl takhle malinký, tak jsme ven šli druhý den k doktorovi, bylo skoro 30st a přišlo mi to s kočárkem mnohem snesitelnější než rozpáleným autem. Na malý nákup jsem chodila taky, na ten větší do kauflandu apod až kolem měsíce dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
8.4.14 08:48

Aha, děkuju za objasnění :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
8.4.14 08:59

Tak jak se tu píše, šest neděl je pro regeneraci matky. Podle mě nejen sex, ale i imunita aby opět naskočila do starých koleji a pod. To jsem já dodržovala. Blízké návštěvy k nám ano, ale my prakticky nikam a ani já sama. Ale u nás to bylo i mým psychickým stavem.
Otázka toho, kam může novorozenec není o šestinedělí, spis o tom, jak se tak male dite dostava z případných nemoci. Takze ven se za pěkného počasí může urcite hned. To jsme chodili taky i než mala nabrala tři kila. Ale třeba obchoďák podle mě nestojí za ten risk, tak male dite se dost blbě popasuje i s blbou rýmou, natož s něčím horším. Na druhou stranu ale je třeba rozumne, ofouknout ho může i v tom kocaru nakonec, takze spis bych volila takovou nějakou střední cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
8.4.14 09:04

Muzu se jeste ja privtirknout s otazkou, prosim? Cekame behem par dni taky prvni miminko. Na jak dlouho jste poprve sli s miminkem ven? Navic me vrta hlavou, ze 3.5. mame obrovskou oslavu v dome rodicu - ma tam byt cca 30 lidi a ja si nejsem jista, jestli je dobry napad tam jit s tak malym miminkem - aby na nej kazdy slintal a tapkal. Termin mam 16.4.. Nebo jen prehanim a jsem hysterka? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.4.14 09:09

@Fiorenka Šla jsem na tak dlouho, na jak dlouho jsem se já po císaři cítila (takže asi 20-30 min okolo baráku). Dítěti to bylo šumák, chrápal.
Na oslavu bych klidně šla za předpokladu, že tebe a mimino příbuzenstvo nechá v klidu a budou zdraví. To znamená, že budou respektovat neňuchnání se s miminem, pokud si to nebudeš přát, nechají tě v klidu nakojit, nechají mimino spát jak bude potřebovat (ne že ho budou chtít za každou cenu vytaj´hovat spící z kočáru a tahat jak kočka koťata), že budeš moct si někam zalézt nebo prostě odejít, až toho budeš mít dost.
To ale musíš posoudit sama, jak máš rodinu a přátele „normální“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí