Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@j.a.n.i1 píše:
No, kdyby byla nezavisla, tak nepotrebuje viset na krku ani te rodine.
Myslím, že občas pohlídat nebo vyzvednou dítě potřebovala každá z nás a neznamená to, že svým rodinám či partnerům visíme na krku. Nebo ty si to myslíš?
@Kobliha51 píše:
Dej odkaz, kde je to napsáno. Díky.
Tu prvni pulku najdes primo v tehle diskuzi a tu druhou ve spouste dalsich zdejsich… Ale hledat je fakt nebudu, ken komentuju mistni objektivitu…
@hanka.br. píše:
Myslím, že občas pohlídat nebo vyzvednou dítě potřebovala každá z nás a neznamená to, že svým rodinám či partnerům visíme na krku. Nebo ty si to myslíš?
Ano, pokud ma nekdo problem odstehovat se cca pul hodiny cesty od rodicu a argumentuje pri tom pohlidanim nebo vyzvednutim, tak ano, pak si to myslim, to nema s obcasnym pohlidanim nic spolecneho.
@j.a.n.i1 píše:
Tu prvni pulku najdes primo v tehle diskuzi a tu druhou ve spouste dalsich zdejsich… Ale hledat je fakt nebudu, ken komentuju mistni objektivitu…
Myslela jsem si to.
@Anik Mně teda „daleko od rodiny“ nijak dobré nepřijde. Pamatuju si, jak nás po škole vyzvedávaly babičky, a že díky tomu mám k nim opravdu dobrý vztah - vidím to na svojí dceři, která své prarodiče (70 a 350 km daleko) vídá jen občas a ten vztah tam takový není.
Připravit dítě o milující rodinu, aby „matka dospěla“, to je blbina. Matka si musí hlavně ujasnit vztah s příťou, aby měl zájem a aby spolu fungovali (samozřejmě nevíme, jestli „moc pracuje“, protože by bez toho fakt nevyšli a šetří na stavbu atd., nebo jestli prostě je radši „v práci“ než u mimina, kde je potřeba jeho poomoc, nebo jestli ho zakladatelka doma prudí tak, že tam nevydrží). Pokud bude fungovat tento vztah, pak už se všechno ostatní může domluvit k pohodlí všech: babičky, smluvně ošetřit nárok chlapa na dům na cizím pozemku apod.
@Anik píše:
hanka.br…mně připadá, že hoddně slovíčkaříte, partner nebo přítel, vpodstatě je to to samé. A o jaké nezávislosti mluvíš? ona není nezávislá, ona se drží maminky a sestry a kamarádek, takhle samostatná nezávislá ženská opravdu nevypadá.
Ne, totéž to opravdu není. Nevím, kdo je podle vás nezávislá ženská, ukažte mi někoho, kdo zvládne všechno úplně sám a nikdy nepotřebuje s ničím pomoci. A učitelka? Ta si fakt nemůže dovolit být každou chvíli s dítětem doma. Ta partnera či jinou pomoc potřebuje. A když se na něj nemůže spolehnout, proč by se proboha měla vzdávat své rodiny?
kobliha51.. já jsem sama s holkou, moje volba z více důvodů. Nakupovat jsem chodila normálně s kočárem, nevím proč je potřeba čekat celej den, než se večer vrátí chlap z práce, abych mohla jít nakoupit. Nějakej druh neschopnosti? Anebo něco tomu chlapovi ukázat? jakože taky se starej!!! nojo, jenže nevíme, jakou práci dělá a v kolik v ní končí, nechci přehnaně hájit chlapy, jakože choděj unavený večer z práce a musej se šetřit ťuťuťu, to určitě nechci, ale něco málo na tom prostě je, že ženská za celej den nezvládne nakoupit??????? jiné je to v případě nemoci dítka, ale normálně to snad není problém, beztak chodí v kočárem po venku.
A k těm miminům se opravdu nehrnou, netřeba vyčítat, nemají na to kód, vidím to na chlapech kolem i na svým expříteli, taky musela holka povyrůst, aby to trošku šlo.
Předpoklad pro to mít dítě je, že se o něj dokážu postarat, materiálně i jinak, bez závislosti na deseti dalších lidech z rodiny. Kdo toto nezvládne, nemá mít dítě, má s ním ještě pár let počkat.
@j.a.n.i1 píše:
Ano, pokud ma nekdo problem odstehovat se cca pul hodiny cesty od rodicu a argumentuje pri tom pohlidanim nebo vyzvednutim, tak ano, pak si to myslim, to nema s obcasnym pohlidanim nic spolecneho.
A s čím tedy? Jinak - ty by ses v takové situaci stěhovala?
Kdyz to vezmu obracene, ze by mi manzel navrhl stavet na vesnici, ke ktere nemam vztah a kde se mi nelibi, na pozemku ktery dostal od rodiny a s tchyni za zadkem, tak do toho nejdu ani nahodou. Takze je tezky soudit, ani jednoho z vas neznam. A to ze se chce chlap osamostatnit a vybudovat bydleni pro rodinu sam, mi taky neprijde divne. Delal to muj otec i deda a ziju tak i ja. Jestli chce stavet, ma predpokladam penize, protoze za 3 mil. na Hluboke barak neporidi. Musite se predevsim domluvit vy dva jako partneri.
Tak já bych taky nechtěla stavět na manželově pozemku u něho na vesnici, kdyby tam nějaký měl. Ne z toho důodu, že je to jeho pozemek. Ale proto, že jsem nechtěla být blízko jeho rodiny, aby nám viděli do talíře a komentovali všecko, co děláme a jak žijeme. Bydlíme 20 km od nich a je to ideální vzdálenost. Někdy tam zajedem i 2× týdně a někdy se třeba měsíc nevidímme, jak máme chuť.
Takže rozumím tvému manželovi, mám to taky tak, nestavila bych tam.
Budete samostatná jednotka, musíte se naučit postarat se o děti vy dva, babičku a sestry zapojíte v nejnutnějším případě, těch 20-30 km není až taková hrůza, aby v případě potřeby nepřijely jednou za čas pohlídat. Já jsem to využila tak 2× do měsíce, teď jezdí děti spíš tam a jsou rády, že nemají babičku ve stejném městě a mají kam jezdit na prázdniny, je jim to tam vzácné.
Manžel měl babičku za hummny a vždycky říkal, že záviděl dětem, co jezdily na prázdniny k babičkám, on neměl kam.
Hledej v tom pozitiva. Pro manžela nemusí být příjemné, že mmmá tvou rodinu pořád za zadkem.
Příspěvek upraven 26.07.18 v 14:26
@Anik píše:
kobliha51.. já jsem sama s holkou, moje volba z více důvodů. Nakupovat jsem chodila normálně s kočárem, nevím proč je potřeba čekat celej den, než se večer vrátí chlap z práce, abych mohla jít nakoupit. Nějakej druh neschopnosti? Anebo něco tomu chlapovi ukázat? jakože taky se starej!!! nojo, jenže nevíme, jakou práci dělá a v kolik v ní končí, nechci přehnaně hájit chlapy, jakože choděj unavený večer z práce a musej se šetřit ťuťuťu, to určitě nechci, ale něco málo na tom prostě je, že ženská za celej den nezvládne nakoupit??????? jiné je to v případě nemoci dítka, ale normálně to snad není problém, beztak chodí v kočárem po venku.
A k těm miminům se opravdu nehrnou, netřeba vyčítat, nemají na to kód, vidím to na chlapech kolem i na svým expříteli, taky musela holka povyrůst, aby to trošku šlo.Předpoklad pro to mít dítě je, že se o něj dokážu postarat, materiálně i jinak, bez závislosti na deseti dalších lidech z rodiny. Kdo toto nezvládne, nemá mít dítě, má s ním ještě pár let počkat.
A kdybys třeba musela do nemocnice nebo byla třeba normálně nemocná, to je v naprosté pohodě, máme tady čisté a pohodlné kojeňáky.
proč by učitelka nemohla být s nemocným dítkem doma? dceřina učitelka zrovna byla párkrát v tomto školním roce. Měli supl, holka je v sedmé třídě. Ředitel ani suplující učitelé z toho nebyli asi nadšení, ale to je život, státní organizace, pohoda. A prázdniny, zrovna ta učitelka to má v tomto o dost jednodušší /nemyslím to vůbec zle ani vyčítavě, neměnila bych s nima/.
@hanka.br. píše:
Ne, totéž to opravdu není. Nevím, kdo je podle vás nezávislá ženská, ukažte mi někoho, kdo zvládne všechno úplně sám a nikdy nepotřebuje s ničím pomoci. A učitelka? Ta si fakt nemůže dovolit být každou chvíli s dítětem doma. Ta partnera či jinou pomoc potřebuje. A když se na něj nemůže spolehnout, proč by se proboha měla vzdávat své rodiny?
@Anik píše:
A k těm miminům se opravdu nehrnou, netřeba vyčítat, nemají na to kód, vidím to na chlapech kolem i na svým expříteli, taky musela holka povyrůst, aby to trošku šlo.Předpoklad pro to mít dítě je, že se o něj dokážu postarat, materiálně i jinak, bez závislosti na deseti dalších lidech z rodiny. Kdo toto nezvládne, nemá mít dítě, má s ním ještě pár let počkat.
Jo rozumím ti. Ale proč se chovat jako samoživitelka, když tedy žiju s „přítelem“ a otcem dítěte, proč? Pak už může zůstat rovnou sama. Kouknu z okna a vidím chlapa, co právě přišel z práce a hraje si na zahradě s ročním dítětem a máma věší prádlo. Za chvíli půjdou spolu nakoupit. Slyšela jsem je, jak si povídají, co bude k večeři. Milí mladí lidé, co se hezky chovají k sobě i k dítěti. Vidím na ně každý den. A je to radost. Jde to, jen chtít.
No tak by se musel postarat otec,,,ať už je to manžel, nebo přítel, nebo partner, říkejte mu jak chcete, je to hlavně otec, tak by se musel kousnout a dát to, v případě toho mimča, v případě staršího dítka by mu to šlo jistě mnohem líp. A i přítel zakladatelky by to jistě dal, ale nesměla by mu u toho svítit půlka její rodiny, to je tam pak zbytečněj.
@hanka.br. píše:
A kdybys třeba musela do nemocnice nebo byla třeba normálně nemocná, to je v naprosté pohodě, máme tady čisté a pohodlné kojeňáky.
Kdyby měla partnera, který se bude zajímat o ni a jejich dítě, možná by ty ostatní nepotřebovala. Ale nemá. A nemá ho ani na tu chvíli, aby si mohla nakoupit.