Dohady o bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
26.7.18 14:13
@Anik píše:
hanka.br…mně připadá, že hoddně slovíčkaříte, partner nebo přítel, vpodstatě je to to samé. A o jaké nezávislosti mluvíš? ona není nezávislá, ona se drží maminky a sestry a kamarádek, takhle samostatná nezávislá ženská opravdu nevypadá.

Kdyby měla partnera, který se bude zajímat o ni a jejich dítě, možná by ty ostatní nepotřebovala. Ale nemá. A nemá ho ani na tu chvíli, aby si mohla nakoupit. :zed:

• Citovat
  • Upravit
30408
26.7.18 14:14
@j.a.n.i1 píše:
No, kdyby byla nezavisla, tak nepotrebuje viset na krku ani te rodine.

Myslím, že občas pohlídat nebo vyzvednou dítě potřebovala každá z nás a neznamená to, že svým rodinám či partnerům visíme na krku. Nebo ty si to myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
26.7.18 14:14
@Kobliha51 píše:
Dej odkaz, kde je to napsáno. Díky.

Tu prvni pulku najdes primo v tehle diskuzi a tu druhou ve spouste dalsich zdejsich… Ale hledat je fakt nebudu, ken komentuju mistni objektivitu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
26.7.18 14:18
@hanka.br. píše:
Myslím, že občas pohlídat nebo vyzvednou dítě potřebovala každá z nás a neznamená to, že svým rodinám či partnerům visíme na krku. Nebo ty si to myslíš?

Ano, pokud ma nekdo problem odstehovat se cca pul hodiny cesty od rodicu a argumentuje pri tom pohlidanim nebo vyzvednutim, tak ano, pak si to myslim, to nema s obcasnym pohlidanim nic spolecneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.7.18 14:19
@j.a.n.i1 píše:
Tu prvni pulku najdes primo v tehle diskuzi a tu druhou ve spouste dalsich zdejsich… Ale hledat je fakt nebudu, ken komentuju mistni objektivitu…

Myslela jsem si to.

• Citovat
  • Upravit
11565
26.7.18 14:21

@Anik Mně teda „daleko od rodiny“ nijak dobré nepřijde. Pamatuju si, jak nás po škole vyzvedávaly babičky, a že díky tomu mám k nim opravdu dobrý vztah - vidím to na svojí dceři, která své prarodiče (70 a 350 km daleko) vídá jen občas a ten vztah tam takový není.

Připravit dítě o milující rodinu, aby „matka dospěla“, to je blbina. Matka si musí hlavně ujasnit vztah s příťou, aby měl zájem a aby spolu fungovali (samozřejmě nevíme, jestli „moc pracuje“, protože by bez toho fakt nevyšli a šetří na stavbu atd., nebo jestli prostě je radši „v práci“ než u mimina, kde je potřeba jeho poomoc, nebo jestli ho zakladatelka doma prudí tak, že tam nevydrží). Pokud bude fungovat tento vztah, pak už se všechno ostatní může domluvit k pohodlí všech: babičky, smluvně ošetřit nárok chlapa na dům na cizím pozemku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
@Anik píše:
hanka.br…mně připadá, že hoddně slovíčkaříte, partner nebo přítel, vpodstatě je to to samé. A o jaké nezávislosti mluvíš? ona není nezávislá, ona se drží maminky a sestry a kamarádek, takhle samostatná nezávislá ženská opravdu nevypadá.

Ne, totéž to opravdu není. Nevím, kdo je podle vás nezávislá ženská, ukažte mi někoho, kdo zvládne všechno úplně sám a nikdy nepotřebuje s ničím pomoci. A učitelka? Ta si fakt nemůže dovolit být každou chvíli s dítětem doma. Ta partnera či jinou pomoc potřebuje. A když se na něj nemůže spolehnout, proč by se proboha měla vzdávat své rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585

kobliha51.. já jsem sama s holkou, moje volba z více důvodů. Nakupovat jsem chodila normálně s kočárem, nevím proč je potřeba čekat celej den, než se večer vrátí chlap z práce, abych mohla jít nakoupit. Nějakej druh neschopnosti? Anebo něco tomu chlapovi ukázat? jakože taky se starej!!! nojo, jenže nevíme, jakou práci dělá a v kolik v ní končí, nechci přehnaně hájit chlapy, jakože choděj unavený večer z práce a musej se šetřit ťuťuťu, to určitě nechci, ale něco málo na tom prostě je, že ženská za celej den nezvládne nakoupit??????? jiné je to v případě nemoci dítka, ale normálně to snad není problém, beztak chodí v kočárem po venku.
A k těm miminům se opravdu nehrnou, netřeba vyčítat, nemají na to kód, vidím to na chlapech kolem i na svým expříteli, taky musela holka povyrůst, aby to trošku šlo.

Předpoklad pro to mít dítě je, že se o něj dokážu postarat, materiálně i jinak, bez závislosti na deseti dalších lidech z rodiny. Kdo toto nezvládne, nemá mít dítě, má s ním ještě pár let počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.7.18 14:22
@j.a.n.i1 píše:
Ano, pokud ma nekdo problem odstehovat se cca pul hodiny cesty od rodicu a argumentuje pri tom pohlidanim nebo vyzvednutim, tak ano, pak si to myslim, to nema s obcasnym pohlidanim nic spolecneho.

A s čím tedy? Jinak - ty by ses v takové situaci stěhovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
26.7.18 14:24

Kdyz to vezmu obracene, ze by mi manzel navrhl stavet na vesnici, ke ktere nemam vztah a kde se mi nelibi, na pozemku ktery dostal od rodiny a s tchyni za zadkem, tak do toho nejdu ani nahodou. Takze je tezky soudit, ani jednoho z vas neznam. A to ze se chce chlap osamostatnit a vybudovat bydleni pro rodinu sam, mi taky neprijde divne. Delal to muj otec i deda a ziju tak i ja. Jestli chce stavet, ma predpokladam penize, protoze za 3 mil. na Hluboke barak neporidi. Musite se predevsim domluvit vy dva jako partneri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
26.7.18 14:26

Tak já bych taky nechtěla stavět na manželově pozemku u něho na vesnici, kdyby tam nějaký měl. Ne z toho důodu, že je to jeho pozemek. Ale proto, že jsem nechtěla být blízko jeho rodiny, aby nám viděli do talíře a komentovali všecko, co děláme a jak žijeme. Bydlíme 20 km od nich a je to ideální vzdálenost. Někdy tam zajedem i 2× týdně a někdy se třeba měsíc nevidímme, jak máme chuť.
Takže rozumím tvému manželovi, mám to taky tak, nestavila bych tam.
Budete samostatná jednotka, musíte se naučit postarat se o děti vy dva, babičku a sestry zapojíte v nejnutnějším případě, těch 20-30 km není až taková hrůza, aby v případě potřeby nepřijely jednou za čas pohlídat. Já jsem to využila tak 2× do měsíce, teď jezdí děti spíš tam a jsou rády, že nemají babičku ve stejném městě a mají kam jezdit na prázdniny, je jim to tam vzácné.
Manžel měl babičku za hummny a vždycky říkal, že záviděl dětem, co jezdily na prázdniny k babičkám, on neměl kam.
Hledej v tom pozitiva. Pro manžela nemusí být příjemné, že mmmá tvou rodinu pořád za zadkem.

Příspěvek upraven 26.07.18 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.7.18 14:26
@Anik píše:
kobliha51.. já jsem sama s holkou, moje volba z více důvodů. Nakupovat jsem chodila normálně s kočárem, nevím proč je potřeba čekat celej den, než se večer vrátí chlap z práce, abych mohla jít nakoupit. Nějakej druh neschopnosti? Anebo něco tomu chlapovi ukázat? jakože taky se starej!!! nojo, jenže nevíme, jakou práci dělá a v kolik v ní končí, nechci přehnaně hájit chlapy, jakože choděj unavený večer z práce a musej se šetřit ťuťuťu, to určitě nechci, ale něco málo na tom prostě je, že ženská za celej den nezvládne nakoupit??????? jiné je to v případě nemoci dítka, ale normálně to snad není problém, beztak chodí v kočárem po venku.
A k těm miminům se opravdu nehrnou, netřeba vyčítat, nemají na to kód, vidím to na chlapech kolem i na svým expříteli, taky musela holka povyrůst, aby to trošku šlo.Předpoklad pro to mít dítě je, že se o něj dokážu postarat, materiálně i jinak, bez závislosti na deseti dalších lidech z rodiny. Kdo toto nezvládne, nemá mít dítě, má s ním ještě pár let počkat.

A kdybys třeba musela do nemocnice nebo byla třeba normálně nemocná, to je v naprosté pohodě, máme tady čisté a pohodlné kojeňáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
26.7.18 14:29

proč by učitelka nemohla být s nemocným dítkem doma? dceřina učitelka zrovna byla párkrát v tomto školním roce. Měli supl, holka je v sedmé třídě. Ředitel ani suplující učitelé z toho nebyli asi nadšení, ale to je život, státní organizace, pohoda. A prázdniny, zrovna ta učitelka to má v tomto o dost jednodušší /nemyslím to vůbec zle ani vyčítavě, neměnila bych s nima/.

@hanka.br. píše:
Ne, totéž to opravdu není. Nevím, kdo je podle vás nezávislá ženská, ukažte mi někoho, kdo zvládne všechno úplně sám a nikdy nepotřebuje s ničím pomoci. A učitelka? Ta si fakt nemůže dovolit být každou chvíli s dítětem doma. Ta partnera či jinou pomoc potřebuje. A když se na něj nemůže spolehnout, proč by se proboha měla vzdávat své rodiny?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.7.18 14:31
@Anik píše:
A k těm miminům se opravdu nehrnou, netřeba vyčítat, nemají na to kód, vidím to na chlapech kolem i na svým expříteli, taky musela holka povyrůst, aby to trošku šlo.Předpoklad pro to mít dítě je, že se o něj dokážu postarat, materiálně i jinak, bez závislosti na deseti dalších lidech z rodiny. Kdo toto nezvládne, nemá mít dítě, má s ním ještě pár let počkat.

Jo rozumím ti. Ale proč se chovat jako samoživitelka, když tedy žiju s „přítelem“ a otcem dítěte, proč? Pak už může zůstat rovnou sama. Kouknu z okna a vidím chlapa, co právě přišel z práce a hraje si na zahradě s ročním dítětem a máma věší prádlo. Za chvíli půjdou spolu nakoupit. Slyšela jsem je, jak si povídají, co bude k večeři. Milí mladí lidé, co se hezky chovají k sobě i k dítěti. Vidím na ně každý den. A je to radost. Jde to, jen chtít.

• Citovat
  • Upravit
3585
26.7.18 14:33

No tak by se musel postarat otec,,,ať už je to manžel, nebo přítel, nebo partner, říkejte mu jak chcete, je to hlavně otec, tak by se musel kousnout a dát to, v případě toho mimča, v případě staršího dítka by mu to šlo jistě mnohem líp. A i přítel zakladatelky by to jistě dal, ale nesměla by mu u toho svítit půlka její rodiny, to je tam pak zbytečněj.

@hanka.br. píše:
A kdybys třeba musela do nemocnice nebo byla třeba normálně nemocná, to je v naprosté pohodě, máme tady čisté a pohodlné kojeňáky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný