Dohady o bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
26.7.18 15:22
@Anik píše:
proč by učitelka nemohla být s nemocným dítkem doma? dceřina učitelka zrovna byla párkrát v tomto školním roce. Měli supl, holka je v sedmé třídě. Ředitel ani suplující učitelé z toho nebyli asi nadšení, ale to je život, státní organizace, pohoda. A prázdniny, zrovna ta učitelka to má v tomto o dost jednodušší /nemyslím to vůbec zle ani vyčítavě, neměnila bych s nima/.

Doma být samozřejmě může, ale jenom učitelka pochopí, že to není tak jednoduché, že tam zkrátka fakt hodně chybí. Ne kvůli vedení školy, ale kvůli sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
26.7.18 15:23

Taky učím a musím říct, že u nas se suplovanim problém není… naopak, je za to příplatek jako za prescas, takže většina supluje ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.7.18 15:23
@Anik píše:
No tak by se musel postarat otec,,,ať už je to manžel, nebo přítel, nebo partner, říkejte mu jak chcete, je to hlavně otec, tak by se musel kousnout a dát to, v případě toho mimča, v případě staršího dítka by mu to šlo jistě mnohem líp. A i přítel zakladatelky by to jistě dal, ale nesměla by mu u toho svítit půlka její rodiny, to je tam pak zbytečněj.

A jsme u toho. Na otce není spolehnutí, od rodiny se pěkně nezávisle odstěhuje, takže ten čistej kojeňák to jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
26.7.18 15:25

hanka.br. to samozřejmě nevím, ale jak už jsem psala, na naší škole jsem nikdy nezaznamenala problém, teda nevidím do zákulisí. Holka je na 2. stupni, učitelů hafo, a když byl někdo marod nebo s děckem doma, tak měli supl, dvě hodiny matiky za sebou třeba, nemoc na celý týden normálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
26.7.18 15:27

Teď asi nerozumím kdo se odstěhuje. Zakladatelky přítel? snad to řešej, zatím víme, že se dohadují o místě stavby, né že by je opuštěl, to už předbíháš :)

Ale i kdyby, tak si vezme dítko k sobě. Moje dcera má otce 200 km daleko, a v případě mojí nemoci prostě přijede a vezme si ji k sobě, nebo bude u nás, to je jedno, Je to otec, má k ní povinnosti, a věřím, že s tím žádnej otec nebude mít problém, když tam nebude zaclánět tchyně, protože to tam bude zbytečněj.

@hanka.br. píše:
A jsme u toho. Na otce není spolehnutí, od rodiny se pěkně nezávisle odstěhuje, takže ten čistej kojeňák to jistí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.7.18 15:27
@Beckyttine5 píše:
Taky učím a musím říct, že u nas se suplovanim problém není… naopak, je za to příplatek jako za prescas, takže většina supluje ráda

Ale to není problém suplování, organizace ho zajistit musí. Ale většina třídních učitelek nerada dlouho a často chybí, protože je to pak její práce navíc, jí se rozjede třída, dětem chybí učivo, které za ni nikdo neodučí… - prostě to nemá smysl vysvětlovat. Jako učitelka prostě chápu obrovskou výhodu možnosti mít komu spolehlivému svěřit nemocné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.7.18 15:32
@Anik píše:
Teď asi nerozumím kdo se odstěhuje. Zakladatelky přítel? snad to řešej, zatím víme, že se dohadují o místě stavby, né že by je opuštěl, to už předbíháš :)Ale i kdyby, tak si vezme dítko k sobě. Moje dcera má otce 200 km daleko, a v případě mojí nemoci prostě přijede a vezme si ji k sobě, nebo bude u nás, to je jedno, Je to otec, má k ní povinnosti, a věřím, že s tím žádnej otec nebude mít problém, když tam nebude zaclánět tchyně, protože to tam bude zbytečněj.

Jasně, vím o tom stejně málo jako ty. Prostě mi přijde, že zakladatelka nemá dobrý vztah s přítelem. Nezmiňuje, že by se přítel chtěl odstěhovat, aby se mohl o rodinu starat sám, ale protože by musel dojíždět. Sama ho zhodnotí jako nespolehlivého. Místo komunikace s ním hledá argumenty a správnou cestu tady. To není dobrý. A když to není dobrý, pak já osobně bych svoje zázemí rozhodně nepustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
26.7.18 15:32

hanka.br. proboha. při nemoci snad práce v práci stojí všem. I mně. Kolegyně za mě odslouží služby, ale moji práci v kanceláři, co mám ke službám, mi nikdo neudělá. Ale suplující učitelé i učí, není to jen výměna hodin nebo volná zábava, někteří i pohnou s učivem, mají instrukce od nemocné učitelky. A jedná-li se fakt jen o týdenní nemoc, tak pokud to není čeština, matika nebo jazyk, tak se jedná o dvě hodiny týdně v každé třídě, čili žádný kvanta učiva. Zas tak dramatický to není.

Ale ano, výhoda to stopro je, když je ta možnost, zase neříkám nevyužívejme babičky, když to lze, ale určitě to nestavět nad všechno ostatní, jakože priorita je zůstat u maminky. To kdyby řekl chlap, tak ho roznesete na kopytech. Proč vám to nevadí u ženské? dyk je to to samý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.7.18 15:36
@Anik píše:
hanka.br. proboha. při nemoci snad práce v práci stojí všem. I mně. Kolegyně za mě odslouží služby, ale moji práci v kanceláři, co mám ke službám, mi nikdo neudělá. Ale suplující učitelé i učí, není to jen výměna hodin nebo volná zábava, někteří i pohnou s učivem, mají instrukce od nemocné učitelky. A jedná-li se fakt jen o týdenní nemoc, tak pokud to není čeština, matika nebo jazyk, tak se jedná o dvě hodiny týdně v každé třídě, čili žádný kvanta učiva. Zas tak dramatický to není.Ale ano, výhoda to stopro je, když je ta možnost, zase neříkám nevyužívejme babičky, když to lze, ale určitě to nestavět nad všechno ostatní, jakože priorita je zůstat u maminky. To kdyby řekl chlap, tak ho roznesete na kopytech. Proč vám to nevadí u ženské? dyk je to to samý.

To jistě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
26.7.18 15:36

ale v jeho očích zase ona může být nesamostatná a ufňukaná, stejně jako se to jeví mně. A to taky není dobře. Takže ano, pokud by si takto nesedli, tak je nejlepší jít od sebe, ona ať si postaví dům u maminky /bude-li na to mít/, a pak ať do něj chytá chlapa, neříkám, že to není možné.
On si půjde taky po svým. Povinnost k dceři mají oba, takže nevidím důvod pomoci v případě nemoci, prázdnin apod.,když se zakladatelka uvolí a dá přednost otci před babičkou.

Ale to už asi opravdu trošku přeháníme a předbíháme.

@hanka.br. píše:
Jasně, vím o tom stejně málo jako ty. Prostě mi přijde, že zakladatelka nemá dobrý vztah s přítelem. Nezmiňuje, že by se přítel chtěl odstěhovat, aby se mohl o rodinu starat sám, ale protože by musel dojíždět. Sama ho zhodnotí jako nespolehlivého. Místo komunikace s ním hledá argumenty a správnou cestu tady. To není dobrý. A když to není dobrý, pak já osobně bych svoje zázemí rozhodně nepustila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
26.7.18 15:39

Já v tom fakt problémy nevidím… u nás má každý třídní zastupujícího třídního, který v době jeho nepřítomnosti za nej vše řeší.. já tak třeba zastupovala kolegyní 8 týdnů.. po tu dobu mi šel její příspěvek za tridnictvi, když se po nemocí vrátila, tak třídu přebral a zpátky a jela dál, žádné resty jsem jí nenechala.. a stejne je to s ucivem - vždy pocitat, že nějaký výpadek bude + domluvit se se suplujicim, co má v době neprirovnosti probrat.. já třeba jezdila každý rok na dva lyzaky, sportovní kurz + nějaké exkurze a občas kratší nemoc, za školní rok to udělalo 5-6 tydnu a žádný problém, vše se stihlo, protože se s tím počítalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.7.18 15:41

@hanka.br. já neucim ale chápu to. Když chybím v práci, taky se mi to dost rozhodí. Jsem sociální pracovnice, je to samozřejmě jiné, ale raději jsem v práci než doma s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.7.18 15:44

@Anik proste tady ten chlap nefunguje jako otec. Tak se to jeví mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
26.7.18 15:44

Sám ti nepomůže, ale bydlet tak, aby ti v případě nutnosti pomohla rodina, to je pro něj problém? Pozemek zadarmo se mu nezdá, radši bude bydlet o pár km dál? O co mu jako jde? Abys neměla čas se stýkat se svojí rodinou? Jak se nepostará o svoje dítě, když jdeš třeba nakoupit?
On by musel dojíždět? A když se přestěhujete jak chce on, tak ty dojíždět nebudeš? No já ti nevím, to je zase partner roku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
26.7.18 15:48

monchichik, ona dojíždí už teď, jestli chápu dobře, takže v tomto seš vedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný