Dohady o bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3585
26.7.18 16:32

tak třeba já mám svýho ex, a kolem sebe jich taky pár mám. Asi to někde může být problém, ale tak to už je na odpovědnosti matky, s kým na svět dítě přivede, i když samozřejmě všechno se to dopředu neví a lidi se s věkem trošku mění, to je fakt. Je to risk, pravda. Ale jestliže otcové strašně bojují za svá práva, je v módě střídavka a podobně, tak snad by se postarali, ve většině. Když to nejde jinak, nezavrhuju babičky, ale kvůli tomu si ji nemusím držet za zadkem celoživotně.

@Monchichik píše:
@Anik Tak to si asi moc rozvedenejch otců neviděla, protože ty co znám já, tak ty by nějaká nemoc ex vůbec nezajímala. A nějaké povinnosti jsou jim k smíchu. Chlapů co se rozvedou a je s nima rozumná řeč je fakt pomálu. Dítko k sobě? Vtipné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
26.7.18 16:34

@Aneta2433 Nestěhovala bych se. Tam, kde jsi máš práci, rodinu, zázemí. Tvůj přítel podle popisu žádné stabilní zázemí nezaručuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.7.18 16:35
@Anik píše:
no pokud bych chtěla zachovat rodinu s tímto přítelem, tak bych šla do kompromisu, jakože stavba někde na trase, protože už jsem velká a vím, že bydlení v blízkosti rodičů není dobře. Jestli je zakladatelce 25, tak rozumím tomu, že si to ještě neuvědomuje.

Pokud bych ale chtěla dát přednost rodině a neuměla si představit život bez maminky a sestry a kamarádek, tak bych byla schopná zůstat na svým pozemku, pokud bych měla ovšem peníze na stavbu domu. Asi ne, takže bych asi bydlela nakonec u maminky.

Já bych byla určitě ten první případ. Pozemek i dům by byly ve společném vlastnictví, a žili bysme si prostě sami podle svýho. Musela bych ale tomu vztahu samozřejmě věřit, to nevím jak zakladatelka má, když na něj momentálně není naštvaná, třeba to není tak zlý.

Beru to jako ne vzhledem k návrhu toho přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
26.7.18 16:42

jakože on by chtěl v Hluboké? To nevíme, práci má v jejím okolí, nevím jestli by chtěl stavět přímo v Hluboké, to tady takto napsáno nebylo. Jistě by ale přistoupil radši na stavbu posunutou o pár km dál od Hluboké, než v srdci zakladatelčiny rodiny. Společný život je o kompromisu.

Ale i kdyby Hluboká. Tak jeho rodina tam není. Je tam jenom on sám. Dojíždí někam do okolí, ona te´d taky dojíždí, to by zůstalo, ano, jí by se zvedly kilometry o 24. i přesto je nabídka Hluboké pro společný život lepší, protože je to samostatné dospělé bydlení. Ale aby to bylo fér, posunula bych stavbu o pár km doprostřed cesty.

@hanka.br. píše:
Beru to jako ne vzhledem k návrhu toho přítele.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.7.18 16:44

@Anik
Jsi takhle posedlá i jinými příběhy? Začínám o tebe mít obavy. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2350
26.7.18 17:05

S návrhem na miliónové investice musí souhlasit oba. Pokud jeden nesouhlasí, nemá smysl ho přesvědčovat slovním průjmem. Souhlasit s investováním stavby na pozemku nějaké kamarádky, kterou si ani nechce vzít a kde se mu nelíbí, by mohl tak možná s devítkou u hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.7.18 17:26
@JTom píše:
S návrhem na miliónové investice musí souhlasit oba. Pokud jeden nesouhlasí, nemá smysl ho přesvědčovat slovním průjmem. Souhlasit s investováním stavby na pozemku nějaké kamarádky, kterou si ani nechce vzít a kde se mu nelíbí, by mohl tak možná s devítkou u hlavy.

Výstižné. Bohužel.

• Citovat
  • Upravit
14376
26.7.18 19:31
@j.a.n.i1 píše:
@Aduš8 Jasne, kdyz chlap nechce stavet na zeny pozemku, tak je to proto, aby ji mohl vykopnout a kdyz je v te same situaci zena, tak je rozumna, protoze je blbost stavet na cizim.

@j.a.n.i1 tak s tímhletím jsi zrovna netrefila,já jsem většinou toho názoru,že se mají vzít,pořídit si vlastní pozemek a postavit vlastní dům. Aby byli oba ve stejné situaci. I darovaný pozemek může zakladatelka prodat a peníze využít na koupi nového a stavbu domu. Pak by si partner nemusel brát ani takovou výši hypotéky. Já bych taky nežila ve velké blízkosti rodiny, téměř nikdy to nedělá dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
26.7.18 20:16

Nejsem posedlá, jsem v pohodě, jen diskutuju :) o tom diskusní forum přece je :)))

Je mi samozřejmě jedno, jak to u nich dopadne, mám svůj život. Jen se ptala, tak odpovídám, ano, přiznávám, trošku mě rozčiluje neschopnost a závislost na jiných, nemám to ráda, ale ke všemu musí člověk dorůst. Nechtěla jsem být zlá.

@Kobliha51 píše:
@Anik
Jsi takhle posedlá i jinými příběhy? Začínám o tebe mít obavy. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
26.7.18 20:38

@Anik vnimam to podobne jako ty. Clovek se osamostatni, najde partnera, zalozi novou rodinu. Moje mamka se odstehovala od rodicu 60 km, jeji sestra pres pul republiky. Nasly si praci, partnery, vdaly se, postavili spolecne nejake bydleni, meli deti, takova normalni posloupnost. Pro me normalni. Zakladatelka z rodne vesnice a od maminky jit nechce, praci menit taky nechce, partnera ktery nechce investovat penize do stavby na jejim pozemku oznacuje za nespolehliveho a neschopneho, domluvit se spolu nedokazou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101609
26.7.18 21:08

@Aduš8 Ja se s nicim netrefovala, tys psala, ze nechce stavet na cizim aby ji mohl vykopnout… A pritom sama pises, ze bys v takove situaci taky na danem pozemku nestavela, ja tedy taky ne, tak proc hned nekoho dalsiho podezrivat z nejaky postranich umyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.7.18 20:36
@Aduš8 píše:
@j.a.n.i1 tak s tímhletím jsi zrovna netrefila,já jsem většinou toho názoru,že se mají vzít,pořídit si vlastní pozemek a postavit vlastní dům. Aby byli oba ve stejné situaci. I darovaný pozemek může zakladatelka prodat a peníze využít na koupi nového a stavbu domu. Pak by si partner nemusel brát ani takovou výši hypotéky. Já bych taky nežila ve velké blízkosti rodiny, téměř nikdy to nedělá dobrotu.

Pozemek jsem dostala od své babičky a ta by si nepřála jeho prodej. O tom ani neuvažuji. Obracela by se v hrobě :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.7.18 20:38
@Ijen píše:
@Anik vnimam to podobne jako ty. Clovek se osamostatni, najde partnera, zalozi novou rodinu. Moje mamka se odstehovala od rodicu 60 km, jeji sestra pres pul republiky. Nasly si praci, partnery, vdaly se, postavili spolecne nejake bydleni, meli deti, takova normalni posloupnost. Pro me normalni. Zakladatelka z rodne vesnice a od maminky jit nechce, praci menit taky nechce, partnera ktery nechce investovat penize do stavby na jejim pozemku oznacuje za nespolehliveho a neschopneho, domluvit se spolu nedokazou.

Práci měnit opravdu nechci. Měla jsem štěstí. Narazila jsem na výbornou školu se skvělým vedením i kolegy. To měnit fakt ne! Nehledě na to, že v Hluboké a v jejím blízkém okolí místo na dobu neurčitou na solidní škole neseženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
27.7.18 20:41

@Aneta2433 A kolik by si musela dojíždět, kdyby si šla bydlet tam, kam chce tvůj přítel? Přece by si nemusela opustit tuhle práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.7.18 20:45
@Anik píše:
jakože on by chtěl v Hluboké? To nevíme, práci má v jejím okolí, nevím jestli by chtěl stavět přímo v Hluboké, to tady takto napsáno nebylo. Jistě by ale přistoupil radši na stavbu posunutou o pár km dál od Hluboké, než v srdci zakladatelčiny rodiny. Společný život je o kompromisu.Ale i kdyby Hluboká. Tak jeho rodina tam není. Je tam jenom on sám. Dojíždí někam do okolí, ona te´d taky dojíždí, to by zůstalo, ano, jí by se zvedly kilometry o 24. i přesto je nabídka Hluboké pro společný život lepší, protože je to samostatné dospělé bydlení. Ale aby to bylo fér, posunula bych stavbu o pár km doprostřed cesty.

Příteli se z Hluboké nechce. Nechce dojíždět do práce, je velmi pohodlný. I když si to nepřizná. Spravuje dvě ubytovny, práce má spoustu a ještě bude přebírat firmu po tátovi. Takže času moc mít nebude. Proto mi nepřijde reálné na něm nechat péči o dceru. Když bude chodit do školky a školy na Hluboké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný