Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bábrdl píše:
A zájem rodiny je vždycky zájem ženy, protože šťastná matka znamená šťastné dítě![]()
![]()
V tomhle případě? I bez těch smajlíků.
Tak pokud tomu dobře rozumím, sama na stavění nemáš dost financí, a když nebude chtít on, tak se prostě stavět nebude.. a jak to máte s bydlením nyní?
Jinak - pokud se mu tam nelíbí, tak bych to respektovala…na bydlení byste se měli shodnout, aby se tam oběma líbilo
@Bábrdl @hanka.br. Já bych to nepřeháněla. Taky nemám ráda slovo přítel (a co teprv příťa!
), ale tady je problém opravdu objektivní. Jedna věc je „hlavní je spokojená matka“, a druhá to, že ani hodinu nepohlídá dítě, nepomáhá atd. Být s takovým přítelem daleko od veškerého zázemí (když by to navíc znamenalo mnohem větší půjčku atd.), to je fakt blbost.
hele já nevím, jak nepomáhá, jak není spoleh? Vy spolu vůbec nekomunikujete a každý chcete něco jiného, nic víc, než dočasně spolubydlící, co spolu mají dítě
Vždy když teda „nechce“ hlídat, tak se ho zeptej ,jak to budete dělat tam ve městě. Taky nechápu tebe, tak to nebude k mámě 5 minut ale 20 …
No rychle koukejte začít se vztahem něco dělat nebo ti do půl roka oznámí, že hypotéka bude, ale s Pavlinkou z práce, která se o něj zajímá a nemá věčně doma nakvartyrovanou ségru nebo máti ![]()
@Aneta2433
Chce aby bylo všechno jeho a aby mohl svými otevřenými vrátky odejít, kdy se mu zlíbí. Pardon, vlastně ty odejdeš s igelitkou a dětmi. S tvým pozemkem už by tě tak rychle nemohl vyrazit - ten tvůj přítel. Ty jeho výmluvy jsou výmluvy malého dítěte a ne chlapa, který to s tebou myslí vážně. Ten by byl naopak rád, že tam máte zázemí a bude vás to stát o něco méně. Asi s tebou tak úplně do budoucna nepočítá. ![]()
Pokud by to bylo jen trošku reálné, nikdy bych se nestěhovala pryč od rodiny(nemyslím ze stejné nemovitosti).
Kdyby tam měl rodinu, tak chápu, že to je těžké, že oba máte stejná práva být v blízkosti té rodiny.
Ale on tam nic nemá a 30 km po dálnici do práce opravdu není nic, co by mělo sloužit jako argument.
Co jediné bych brala v potaz, tak jsem se koukla na tu obec a je to fakt díra. Pokud se mu tam nelíbí a to si myslím, že je potřeba respektovat, tak by šlo vyměnit nebo prodat pozemek a koupit jinde, kde se mu líbí. Ovšem opět v blízkosti rodiny, na tom bych trvala.
Ovšem nejprve bych vyřešila váš vztah, je naprosto nepřijatelné, aby měl tolik práce, aby nemohl trávit čas s dcerou.
Otázka je, zda skutečně nemůže nebo v podstatě nechce.
Protože kdyby chtěl, tak asi přemýšlí o změně práce, pokud je pravda to, že je to tak náročné, že opravdu nemůže nikdy hodinu věnovat vlastnímu dítěti. Lepší doba na změnu práce už asi nebude.
Toto momentálně vidím jako podstatnější problém a obávám se, že pokud ho budeš řešit, tak se možná současně vyřeší i otázka bydlení.
Ovšem asi ne tak, jak by sis představovala.
Tak za prvé: samozřejmě se to bez rodiny zvládnout dá. Nemám ráda ty ufňukané ženské, co strašně chtěj miminko, ale pořád k němu potřebují svoji maminku a deset dalších lidí z rodiny, aby pomohli s péčí. Tohle jako argument neberu. A asi ani přítel ne. Oni chlapi se většinou k miminkům nehrnou, neumí to s nima, takových diskusí je tu mraky. Až malinko povyroste, bude to jiné. Zatím to prostě zvětšiny musí zvládnout ženská, je to její poslání, a většinou je to právě ta ženská, která chce dítě víc.
A trošku ho chápu i s tou stavbou na Tvém místě. Možná ješitnost, že to je tvůj pozemek, ale možná taky to, že on široko daleko nebude mít nikoho, kdežto ty milion svých lidí, nevím jak se s nima snáší či nesnáší, zatím vlastně není ani součástí rodiny
Otoč si to a zamysli se, kdyby to bylo obráceně, jak by se to líbilo tobě.
Ačkoliv se to zdá praktické a výhodné, stavět na darovaném pozemku, tak pořád je nejlepší, když mladí budou daleko od své rodiny, na neutrálním území, je to nejlepší pro jejich vztah. A ženská se tak nejlíp naučí samostatnosti
A ten chlap se taky časem přidá, protože dítko už bude větší, a nebude do toho kafrat nějaká tchyně a tetičky.
@Terezxx 30 km na denní dojíždění je malina (kor po dálnici). Jo, pokud je někdo zvyklí mít práci na 5 minut autem, tak se mu 30 km zdá moc. Ale manžel jezdí denně do Prahy za prací 65 km a dá se to. Jezdili jsme tak 2 roky spolu, teď jsem doma s dcerou.
Ale tady je jiný problém. A to je partner a jeho postoj k dceři. U nás i když jezdí takhle daleko a já nebyla těhotná podruhé, tak byl minimálně jednou schopný dojít tak abych večer mohla jít na volejbal já nebo pokud jsem si domluvila kozmetiku nebo cokoliv. Nákup o víkendu běžně - vypakuji je oba, já si zatím v klidu poklidím.
@Aduš8 Jasne, kdyz chlap nechce stavet na zeny pozemku, tak je to proto, aby ji mohl vykopnout a kdyz je v te same situaci zena, tak je rozumna, protoze je blbost stavet na cizim.
@Slečna Ferka píše:
@Bábrdl @hanka.br. Já bych to nepřeháněla. Taky nemám ráda slovo přítel (a co teprv příťa!), ale tady je problém opravdu objektivní. Jedna věc je „hlavní je spokojená matka“, a druhá to, že ani hodinu nepohlídá dítě, nepomáhá atd. Být s takovým přítelem daleko od veškerého zázemí (když by to navíc znamenalo mnohem větší půjčku atd.), to je fakt blbost.
Ale já přesně o tom mluvím. Nejde o to slovo obecně. Pokud by měla skutečného partnera, který by jí byl oporou a se kterým by řešila všechny ty běžné věci okolo dítěte, pak je na zvážení, jestli s ním odejít a proč. Ale s tímhle? To je moc hezký, co píše @Anik , souhlasím s ní, ale to se dá s partnerem. Pokud ho nemá a svou rodinu prostě potřebuje, pak je bláznovství hodit za hlavu svou nezávislost a pověsit se na krk někomu, na koho se spolehnout nelze.
Tak když si vezmou společnou hypotéku, tak pozemek bude stále její, ale na barák bude mít nárok i on. Samozřejmě, je lepší to mít vyřešené manželstvím - to je majetek nabytý za dobu manželství a nebo pak darovat půlku jemu, ať je to spoluvlastnicky vyřešené.
Bohužel, dnes nemůže být rozdílny vlastník pozemku a baráku. My to tak máme taky. Manžel - tehdy přítel, kupoval pozemek za své, stavět jsme začali jako manželé, hypo má spolu, ofiko vlastní barák jenom on. Ale křivdu nepociťuji. Jen mi hold musel podepsat papír, že tady mohu bydlet + přihlašovat dceru musel on, jako majitel nemovitosti.
hanka.br…mně připadá, že hoddně slovíčkaříte, partner nebo přítel, vpodstatě je to to samé. A o jaké nezávislosti mluvíš? ona není nezávislá, ona se drží maminky a sestry a kamarádek, takhle samostatná nezávislá ženská opravdu nevypadá.
@hanka.br. píše:
Ale já přesně o tom mluvím. Nejde o to slovo obecně. Pokud by měla skutečného partnera, který by jí byl oporou a se kterým by řešila všechny ty běžné věci okolo dítěte, pak je na zvážení, jestli s ním odejít a proč. Ale s tímhle? To je moc hezký, co píše @Anik , souhlasím s ní, ale to se dá s partnerem. Pokud ho nemá a svou rodinu prostě potřebuje, pak je bláznovství hodit za hlavu svou nezávislost a pověsit se na krk někomu, na koho se spolehnout nelze.
No, kdyby byla nezavisla, tak nepotrebuje viset na krku ani te rodine.