Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Monchichik píše:
@Aneta2433 Tak celý týden v práci a víkendy pro sebe? No tak to by se mi asi teda nelíbiloMoc domluvy s ním teda není
Ne vsechny víkendy, ale jakmile je příležitost, chopí se jí a jede. Já na své zájmy můžu zapomenout.
@Aneta2433 No tak v tom teda partnera nevidím, takhle to fungovat nemá a já bych to takhle teda nechtěla
@j.a.n.i1 píše:
Ale tohle se neudalo za posledni 4 mesice a dokonce ani za 13… Takze tyhle vyhlidky to chtelo resit tou dobou, tos mela manipulacni prostor, ted uz je to horsi.
Než jsem otěhotněla, chtěl stavět na pozemku od mé babičky. Byl do toho zapálený. Chtěl být dál od toho stresu, který mu tehdy jeho spolupráce s otcem přinášela. A když jsem byla ve 3.mesici, řekl, že tam stavět nebudeme. ![]()
@Monchichik píše:
@Aneta2433 a proč ti jí teda nepohlídají rodiče?
Když jsem u našich, je to fajn. Mamka mi jí už xkrat pohlídala, abych jí mohla dojet koupit mléko a nebo abych se prostě jen jela projet na kole se psem. S partnerem jdeme po jeho příchodu z práce tak 3krat do týdne ven s kočárkem i psem. Cca na hodinu. Ale je to už v takovou dobu, že jet nakoupit do obchodu nebo zařídit si návštěvu lékaře či domluvit si někde něco na daný čas nemožné. Jelikož on mi nedokáže přesně říct, kdy přijde domů. Většinou se někde sekne a my na něj čekáme.
@Aneta2433 Říkáš, že je hodný, pracovitý chlap. Jaký máte vztah? Když před něj postavíš všechny své - podle mě rozumné argumenty - tak co ti na ně řekne?
@hanka.br. píše:
@Aneta2433 Říkáš, že je hodný, pracovitý chlap. Jaký máte vztah? Když před něj postavíš všechny své - podle mě rozumné argumenty - tak co ti na ně řekne?
Momentálně se v tom dost placame. Moje těhotenství stálo za prd. A po porodu to nebylo jednoduché. Jasně, šestinedělí není super, aspoň my jsme ho prožívali dost negativně. Dcera plakala a to hodně. Vyčerpávalo nás to psychicky a mě i fyzicky. Bylo to napjaté a nestáli jsme při sobě. Hodně jsme se hádali a vyjížděli po sobě. Řekne, že jsem hysterka a dělá si ze mě už legraci. Ale nezamysli se nad sebou. Podle sebe dělá vše dobře a o dceru se stará.
@Aneta2433 Jsi upřímná, to velmi oceňuji. Úplně chápu, že se ti za takové situace stěhovat nechce, ale možná mají holky pravdu - že by vašemu vztahu prospělo, kdybyste měli jenom jeden druhého a museli se o sebe vzájemně víc starat. Kdo ví…Taky je možný, že to fungovat přestane úplně. To už je na vás. Každopádně ti přeju, aby každé vaše rozhodnutí bylo správné a abyste byli šťastní.
Je potřeba stanovit si pořadí důležitosti. Z toho, co píšeš jasně vyplývá, že jste dva jedinci, jakýsi kamarádi, kteří mají svůj život každý naplněný a nic podstatného na tom nehodlají měnit. Pokud před normálním mamželstvím a rodinou budete mít údernické budování kapitalismu, blízkost maminky, polohu babičky v hrobě a kdoví co ještě. nemá smysl uvažovat o stavbě domku. Víš vůbec co taková stavba obnáší? Jakou budete mít kdo na stavbě roli? Proč se asi těmto domkům říká rodinné? Vy v tomto smyslu rodina nejste.
Příspěvek upraven 28.07.18 v 10:21
@Aneta2433 píše:
Bydlíme v bytě jeho otce, platíme nájem v centru Hluboké.
A tam zůstat nemůžete? Možná bych to nechala chvilku u ledu, psala jsi, že dříve tam stavět chtěl, teď se možné hádáte a on si není třeba vztahem jistý, tak se do žádného změny nehrne.. zkuste zapracovat na vztahu, a až se zase vše uklidní, plánovat co dál
@hanka.br. píše:
Co z toho pro tebe vyplývá?
Určitě to blbost není, naopak. U nás to tak využívá zhruba třetina učitelu, sama jsem jedna z nich a maximálně mi to vyhovuje.. do práce chodím třikrát týdně, pracovat dováží skvělá, jednou do 14:45, a pak do 12:30 či 13:20, začátek mezi 8:00 až 9:45, finančne to vychází zhruba o 2- 3000 měsíčne méně, když vezmu v potaz, že nejezdím denne a ušetřím tak za pohonne hmoty, tak je ta finanční ztráta zanedbatelna a ty dva volné dny za to určitě stojí ☺
@JTom píše:
Je potřeba stanovit si pořadí důležitosti. Z toho, co píšeš jasně vyplývá, že jste dva jedinci, jakýsi kamarádi, kteří mají svůj život každý naplněný a nic podstatného na tom nehodlají měnit. Pokud před normálním mamželstvím a rodinou budete mít údernické budování kapitalismu, blízkost maminky, polohu babičky v hrobě a kdoví co ještě. nemá smysl uvažovat o stavbě domku. Víš vůbec co taková stavba obnáší? Jakou budete mít kdo na stavbě roli? Proč se asi těmto domkům říká rodinné? Vy v tomto smyslu rodina nejste.Příspěvek upraven 28.07.18 v 10:21
S tímhle souhlasím, tohle zde nezaznělo. Vy na domek jednoduše „nemáte“. Jste v bytě a už jsi na nervy z toho, že je všechno na tobě, že on s ničím nepomůže. Kolem rodinného domku je spoustu starostí, on to dělat nebude. A stavba je náročná, chceš sama stavět dům? Pak zjistíš, že chceš rozchod, protože jsi na vše sama a nebudeš ho mít čím vyplatit. A stejně o ten pozemek po babičce přijdeš. ![]()
![]()