Dohady o bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
27.7.18 20:47
@Monchichik píše:
@Aneta2433 A kolik by si musela dojíždět, kdyby si šla bydlet tam, kam chce tvůj přítel? Přece by si nemusela opustit tuhle práci.

40 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
27.7.18 20:48

@Aneta2433 A co ty na to? Myslíš, že by to šlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.7.18 20:50
@Aneta2433 píše:
40 km.

Ale celkem nejde o ty km. Aspoň mě ne. Ale podle mě máma se má starat o děti. A jelikož já budu dál od dcery a partner je zahlceny prací, kdo jí vyzvedne v případě potřeby, kdo s ní půjde k Dr a kdo se jí bude venovat, než se já vrátím z práce??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.7.18 20:53
@Aneta2433 píše:
Ale celkem nejde o ty km. Aspoň mě ne. Ale podle mě máma se má starat o děti. A jelikož já budu dál od dcery a partner je zahlceny prací, kdo jí vyzvedne v případě potřeby, kdo s ní půjde k Dr a kdo se jí bude venovat, než se já vrátím z práce??

Chlap se stará v podstatě jen sám o sebe a svou práci. Já budu muset letět z práce, nakoupit jídlo, uvařit a postarat se o dítě. Úkoly, učit se, udělat svačinu, vypravit do školky/školy, nakupovat oblečení a pečovat o domácnost. Nedokážu si to s tím dojížděním moc představit. A především, Hluboká se mi hnusí. Nepotkalo mě tu nic dobrého, nemam k tomu tady dobrý vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
27.7.18 20:56

@Aneta2433 No já ti rozumím, já bych na tvém místě taky chtěla zůstat tam, kde máš pozemek a přítel nemá ani argumenty proč ne, kromě toho, že se mu tam nelíbí a těch 30 km po dálnici by mohl dát v pohodě. A co ti on řekne na tyhle tvoje argumenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
27.7.18 20:57

Pak mě napadá, že si můžeš zkusit ve škole domluvit zkrácený úvazek, abys nemusela dojíždět denně, ale třeba jen 3krat týdne, to se už da.. Finančně to zase o tolik méně nebude, navíc Tvůj přítel jistě vyděla dost, aby to případně pokryl.. budes mít více času na sebe i dítě a více si to užijete.. a pozemek můžete prodat a peníze použít při pořízeni nového, společného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.7.18 21:00
@hanka.br. píše:
A jsme u toho. Na otce není spolehnutí, od rodiny se pěkně nezávisle odstěhuje, takže ten čistej kojeňák to jistí.

V současné době bydlíme v centru Hluboké v bytě. Partner, jak jsem již psala, je pracovně vytížený, už teď přijde z práce v 5 a neustále telefonuje. Má pod sebou lidi, spravuje ubytovny svého otce. I kdyby chtěl se o dceru v případě nouze postarat, nemůže. Nemá čas. Ani teď si ho neumí udělat, abych měla taky já někdy volnou aspoň hodinu párkrát do týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
27.7.18 21:02

@Aneta2433 V tom případě by mu mělo být jedno, kam se jde vyspat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
27.7.18 21:13
@Beckyttine5 píše:
Pak mě napadá, že si můžeš zkusit ve škole domluvit zkrácený úvazek, abys nemusela dojíždět denně, ale třeba jen 3krat týdne, to se už da.. Finančně to zase o tolik méně nebude, navíc Tvůj přítel jistě vyděla dost, aby to případně pokryl.. budes mít více času na sebe i dítě a více si to užijete.. a pozemek můžete prodat a peníze použít při pořízeni nového, společného

Zkrácený úvazek ve školství je blbost. Finančně i časově.

@Aneta2433 píše:
V současné době bydlíme v centru Hluboké v bytě. Partner, jak jsem již psala, je pracovně vytížený, už teď přijde z práce v 5 a neustále telefonuje. Má pod sebou lidi, spravuje ubytovny svého otce. I kdyby chtěl se o dceru v případě nouze postarat, nemůže. Nemá čas. Ani teď si ho neumí udělat, abych měla taky já někdy volnou aspoň hodinu párkrát do týdne.

Co z toho pro tebe vyplývá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.7.18 21:15
@Anik píše:
ale v jeho očích zase ona může být nesamostatná a ufňukaná, stejně jako se to jeví mně. A to taky není dobře. Takže ano, pokud by si takto nesedli, tak je nejlepší jít od sebe, ona ať si postaví dům u maminky /bude-li na to mít/, a pak ať do něj chytá chlapa, neříkám, že to není možné.
On si půjde taky po svým. Povinnost k dceři mají oba, takže nevidím důvod pomoci v případě nemoci, prázdnin apod.,když se zakladatelka uvolí a dá přednost otci před babičkou.Ale to už asi opravdu trošku přeháníme a předbíháme.

Nemusím bydlet za domem svých rodičů. Nedělejte ze mě mamanka. Děkuji. Od 15 jsem z domu. Kvůli studiu. Ted je mi 30, mám dceru a chci bydlet tam, kde se cítím jako doma. Kde se mi líbí. Přítel jinde pozemek kupovat nechce. Já bych nebyla proti. Pozemek po babičce se mi neztratí. Ale když už koupě jinde, pak alespoň na půli cesty. Chapejte, partner má moc práce, pak své koníčky a já chci mít taky někdy čas sama pro sebe. A kde ho vezmu, když on bude domů chodit pozdě a ještě urvanej? A víkendy chce, jak mi řekl, pravidelně věnovat svým zájmům?? Kdy bude čas na mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.7.18 21:18
@hanka.br. píše:
Co z toho pro tebe vyplývá?

Pro mě to nejsou dobré vyhlídky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
27.7.18 21:20

@Aneta2433 Tak celý týden v práci a víkendy pro sebe? No tak to by se mi asi teda nelíbilo :think: Moc domluvy s ním teda není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.7.18 21:21
@Beckyttine5 píše:
Tak pokud tomu dobře rozumím, sama na stavění nemáš dost financí, a když nebude chtít on, tak se prostě stavět nebude.. a jak to máte s bydlením nyní?
Jinak - pokud se mu tam nelíbí, tak bych to respektovala…na bydlení byste se měli shodnout, aby se tam oběma líbilo

Bydlíme v bytě jeho otce, platíme nájem v centru Hluboké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.7.18 21:25
@Sany80s píše:
Pokud by to bylo jen trošku reálné, nikdy bych se nestěhovala pryč od rodiny(nemyslím ze stejné nemovitosti).
Kdyby tam měl rodinu, tak chápu, že to je těžké, že oba máte stejná práva být v blízkosti té rodiny.
Ale on tam nic nemá a 30 km po dálnici do práce opravdu není nic, co by mělo sloužit jako argument.
Co jediné bych brala v potaz, tak jsem se koukla na tu obec a je to fakt díra. Pokud se mu tam nelíbí a to si myslím, že je potřeba respektovat, tak by šlo vyměnit nebo prodat pozemek a koupit jinde, kde se mu líbí. Ovšem opět v blízkosti rodiny, na tom bych trvala.
Ovšem nejprve bych vyřešila váš vztah, je naprosto nepřijatelné, aby měl tolik práce, aby nemohl trávit čas s dcerou.
Otázka je, zda skutečně nemůže nebo v podstatě nechce.
Protože kdyby chtěl, tak asi přemýšlí o změně práce, pokud je pravda to, že je to tak náročné, že opravdu nemůže nikdy hodinu věnovat vlastnímu dítěti. Lepší doba na změnu práce už asi nebude.
Toto momentálně vidím jako podstatnější problém a obávám se, že pokud ho budeš řešit, tak se možná současně vyřeší i otázka bydlení.
Ovšem asi ne tak, jak by sis představovala.

Změnit práci nemůže. Dělá pro otce, bude jeho firmu přebírat. A ani nechci, aby ji měnil. Baví ho to. Neříkám, že se dceři zcela nevěnuje, jen říkám, že mi nepomáhá. Za 4 měsíce jí měl pár hodin na starost pouze dvakrát. Nemám chvilku pro sebe, nakoupit, kadeřník, masáž, cvičení, nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
27.7.18 21:26
@Aneta2433 píše:
Pro mě to nejsou dobré vyhlídky :?

Ale tohle se neudalo za posledni 4 mesice a dokonce ani za 13… Takze tyhle vyhlidky to chtelo resit tou dobou, tos mela manipulacni prostor, ted uz je to horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný