Dohady o bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3580
26.7.18 14:35

ale já nechci, aby se nějak vymezovala vůči příteli, já chci, aby se osamostatnila od maminky!!!!!!! to by snad měla, na tom se snad shodneme. To co popisuješ, je ideál, ale vždycky to bohužel nejde, snad o víkendech.

@Kobliha51 píše:
Jo rozumím ti. Ale proč se chovat jako samoživitelka, když tedy žiju s „přítelem“ a otcem dítěte, proč? Pak už může zůstat rovnou sama. Kouknu z okna a vidím chlapa, co právě přišel z práce a hraje si na zahradě s ročním dítětem a máma věší prádlo. Za chvíli půjdou spolu nakoupit. Slyšela jsem je, jak si povídají, co bude k večeři. Milí mladí lidé, co se hezky chovají k sobě i k dítěti. Vidím na ně každý den. A je to radost. Jde to, jen chtít.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
26.7.18 14:37
@Anik píše:
No tak by se musel postarat otec,,,ať už je to manžel, nebo přítel, nebo partner, říkejte mu jak chcete, je to hlavně otec, tak by se musel kousnout a dát to, v případě toho mimča, v případě staršího dítka by mu to šlo jistě mnohem líp. A i přítel zakladatelky by to jistě dal, ale nesměla by mu u toho svítit půlka její rodiny, to je tam pak zbytečněj.

ale tady ten otec splnil oplodnění a tím to pro něj zhaslo. Tak jak by se asi tak staral? Podle mě by zakladatelku odoperoval doma aby nic navíc nemusel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.7.18 14:37
@Anik píše:
ale já nechci, aby se nějak vymezovala vůči příteli, já chci, aby se osamostatnila od maminky!!!!!!! to by snad měla, na tom se snad shodneme. To co popisuješ, je ideál, ale vždycky to bohužel nejde, snad o víkendech.

Přehlédla jsi asi, že nejde jen o maminku, ale i o pozemek. Mimochodem jaké jsou tvé vztahy s tvou matkou?

• Citovat
  • Upravit
3580
26.7.18 14:39

kontramatka. máme to podaný velice jednostranně, že. Nevíme kde jak bydlej teď, proč je tak dlouho v práci, chtěj hypotéku, tak asi pro ni musí být nějaký příjem, nevíme spoustu věcí.

Ona je na něj momentálně naštvaná, že nechce stavět na jejím pozemku a celej život mít za zadkem její rodinu.

Já bych to nechtěla taky. Některá z vás snad ano? a odpovězte si upřímně, nemusíte to sem ani psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
26.7.18 14:46

Já bych chtěla mít rodinu blízko, svou i partnerovu…ale museli bychom to tak cítit oba… kdyby on nechtěl, netrvala bych na tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
26.7.18 14:47

nepřehlédla, vím o něm. Ale někdo volí klidnej život bez jedněch rodičů na zadkem i za cenu vyšší hypotéky, protože to často za to opravdu stojí. Kolik je tady diskusí, že mladá rodina bydlí třeba v dvojdomku s rodiči, vpodstatě zadarmo, ale ty nervy a to všechno kolem. To je kolikrát opravdu lepší se trhnout a žít si po svým.

Rodiče už nemám, ale vztahy jsme měli normální. Bydlela jsem 50 km od nich, opravdu jsem je nepotřebovala kvůli každé prkotině, i nakoupit jsem si zvládla sama. V době mateřské jsem tam jezdila každý měsíc cca na týden, kvůli změně prostředí a prostě jenom tak, aby malou viděli, pak jsem se vrátila do práce, holka do školky, a jezdilo se tam na víkend v měsíci. O prázdninách tam holka byla nějakej čas, chvilku sama, chvilku s ní já,,,, myslím, že tak nějak normálně, jako když děti jezdí k babičkám na prázdniny apod. V případě nemoci jsem měla OČR, pracuju ve státním, stejně jako zakladatelka, kde s tím není problém. Ona ve škole, kolegové musej teda suplovat, já ve službách, kolegové taky za mě museli sloužit,,, ale nebyla jsem takto jediná tady, a ona by jistě taky nebyla jediná učitelka s dítětem, takže to je takto fér.

@Kobliha51 píše:
Přehlédla jsi asi, že nejde jen o maminku, ale i o pozemek. Mimochodem jaké jsou tvé vztahy s tvou matkou?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
26.7.18 14:48

Opravdu bych raději stavěla na stávajícím volném pozemku patřícím do rodiny než se zadlužovala o X mega kvůli egu. Vůči lidem se dokážu vymezit a opravdu nevím proč bych měla mít celý život někoho za zadkem. Nebavíme se o sdílené domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
26.7.18 14:51

kontramatka . ty se dokážeš vymezit, ale zakladatelka s tím takto počítá, je to její silnej argument. Její přítel asi ví, proč to nechce, zná ji. My ne, nevíme jak to u nich chodí.
A není to o egu. Docela jednoduše může jít o zpackanej život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.7.18 15:02

@Anik tak já byla moc dlouho sama. Jako samozivitelka jsem byla odkázaná na pomoc rodičů s vyzvedáváním. Jinak bych proste časově práci nezvládala. A platit hlídání cizímu cloveku by pro mě bylo hrozný. Rodičům přispívám, ale méně. Ono je to těžky. Syn třeba nemá ve škole ráno družinu a odpoledne měl roky do půl třetí. Teď alespoň do půl čtvrté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.7.18 15:06

@Anik no a kdybych byla Domašov nemocnými dětmi, to by tě ne byli nadšení. S azim se či nejvíce chodit do práce. Myslíš, že je to super, že za ní musí suplovat? Někde to umí člověku dát najevo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.7.18 15:06
@kontramatka píše:
Opravdu bych raději stavěla na stávajícím volném pozemku patřícím do rodiny než se zadlužovala o X mega kvůli egu. Vůči lidem se dokážu vymezit a opravdu nevím proč bych měla mít celý život někoho za zadkem. Nebavíme se o sdílené domácnosti.

Tak. Souhlas. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3580
26.7.18 15:07

g.sandova - ale zakladatelka není samoživitelka. Navíc má úžasnou práci, že dítko bude ráno odcházet ve stejný čas jako ona, a odpo se s ní klidně může vracet. Jestliže chlap musí být dlouho v práci, což je běžný model, a asi bude muset, když budou mít hypo, tak to takto bude muset být, a zrovna ona má to štěstí na práci. Já jsem teda ranní družinu taky nepotřebovala, odpoledne jsem holku vyzvedávala v půl páté, od třetí třídy chodila sama, neb nárok na družinu už pak nebyl. Ano, to je štěstí na práci, měla jsem to já, má to zakladatelka. Akorát to musí chtít pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.7.18 15:09
@Anik píše:
g.sandova - ale zakladatelka není samoživitelka. Navíc má úžasnou práci, že dítko bude ráno odcházet ve stejný čas jako ona, a odpo se s ní klidně může vracet. Jestliže chlap musí být dlouho v práci, což je běžný model, a asi bude muset, když budou mít hypo, tak to takto bude muset být, a zrovna ona má to štěstí na práci. Já jsem teda ranní družinu taky nepotřebovala, odpoledne jsem holku vyzvedávala v půl páté, od třetí třídy chodila sama, neb nárok na družinu už pak nebyl. Ano, to je štěstí na práci, měla jsem to já, má to zakladatelka. Akorát to musí chtít pochopit.

Nejsi ty ten její „přítel“?

• Citovat
  • Upravit
3580
26.7.18 15:12

ano, já taky nezůstávala doma jak se mi zlíbilo, jen když jsem opravdu musela. Ale znova opakuju, já i zakladatelka jsme ve státním, tam to není problém. Pořád se na to nadává, a ano, je to pravda, je ten život ve státním trošku jednodušší, za cenu nižších platů třeba, ale pro matky s dětma ideál. Prachy doplní chlap.
A říkám, nejsem tady takto jediná, tak to je vyrovnané, ona taky nebude jediná mezi učitelkama. Když je to takto fér a vyrovnané, tak nikdo nikomu nedává nic sežrat.

@g.sandova píše:
@Anik no a kdybych byla Domašov nemocnými dětmi, to by tě ne byli nadšení. S azim se či nejvíce chodit do práce. Myslíš, že je to super, že za ní musí suplovat? Někde to umí člověku dát najevo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
26.7.18 15:12

Kobliha51 fakt ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie