Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anik píše:
kontramatka. máme to podaný velice jednostranně, že. Nevíme kde jak bydlej teď, proč je tak dlouho v práci, chtěj hypotéku, tak asi pro ni musí být nějaký příjem, nevíme spoustu věcí.Ona je na něj momentálně naštvaná, že nechce stavět na jejím pozemku a celej život mít za zadkem její rodinu.
Já bych to nechtěla taky. Některá z vás snad ano? a odpovězte si upřímně, nemusíte to sem ani psát.
A to já ti klidně upřímně odpovím - ANI OMYLEM. Nestavěla bych na cizím pozemku, buď na svém nebo na společném a rozhodně ani vedle jedněch rodičů.
@Anik no dojíždí, ale 6 km, z té Hluboké by dojížděla ale daleko víc.
g.sandova. hm, já už to všechno psala s tou zkušeností chlapi a miminka. a že nevíme proč jí vlastně nepomůže, jestli jezdí pozdě z práce nebo proč. Nevíme toho zkrátka hodně, navíc podané jednostranně.
Manželství, nebo zkrátka partnerský život je umění kompromisu, a je to i tom, nebydlet u žádných rodičů, ale sami, být samostatní a soběstační, občasnou pomoc samozřejmě nevylučuju, ale vyhnout se závislosti na rodičích. přece už jsme dospělí, tak je to snad přirozené.
Ráda si počkám na diskusi, kdy si takto někdo levně žije v dvojdomku nebo na dohled od jedněch rodičů, protože jim to zezačátku přišlo výhodné, i kvůli hlídání i finančně, a jak to tam teď vypadá na rozvod nebo jsou minimálně nešťastní. Je to tady každou chvíli, bude jistě zase, tohleto prostě málokdy funguje.
@hanka.br. píše:
A jsme u toho. Na otce není spolehnutí, od rodiny se pěkně nezávisle odstěhuje, takže ten čistej kojeňák to jistí.
Nojo, ty taky všechno hned ženeš do extrému… tohle je přesně ta situace, kdy buď zafunguje partner (a to i takový, který se jinak nezapojuje) nebo prostě těch x km přijede někdo buď z jedné nebo druhé rodiny. Nevidím důvod, proč bych musela bydlet s rodinou na to aby mi občas mohla vypomoct - jasně pokud ty máš pocit, že občas = 3× týdně, tak to pak chápu tu potřebu bydlet u rodiny, u mě je občas třeba jednou za 1-2 měsíce. Plus tedy tady se bavíme o půlhodině cesty nikdo tu nemluví o stěhování na druhý konec republiky.
@Anik Tak to si asi moc rozvedenejch otců neviděla, protože ty co znám já, tak ty by nějaká nemoc ex vůbec nezajímala. A nějaké povinnosti jsou jim k smíchu. Chlapů co se rozvedou a je s nima rozumná řeč je fakt pomálu. Dítko k sobě? Vtipné.
@hanka.br. píše:
Ale to není problém suplování, organizace ho zajistit musí. Ale většina třídních učitelek nerada dlouho a často chybí, protože je to pak její práce navíc, jí se rozjede třída, dětem chybí učivo, které za ni nikdo neodučí… - prostě to nemá smysl vysvětlovat. Jako učitelka prostě chápu obrovskou výhodu možnosti mít komu spolehlivému svěřit nemocné dítě.
Ty z toho děláš, jak kdyby si všechny ostatní profese mohli chybět jak chtějí a nemuseli to nijak řešit…
A jak to vlastně víme? pozemek je Janově, přítel žije v Hluboké a v jejím okolí má práci. Vlastně nevíme kde pracuje zakladatelka, nevíme kde by chtěli stavět, když padne pozemek v Janově. Nevíme kde žijou teď.
Edit: nepochopila jsem roli města Tábor. to je strašně daleko, ale nevím co nebo kdo je v Táboře.
@Monchichik píše:
@Anik no dojíždí, ale 6 km, z té Hluboké by dojížděla ale daleko víc.
Příspěvek upraven 26.07.18 v 16:01
@j.a.n.i1 píše:
Ty z toho děláš, jak kdyby si všechny ostatní profese mohli chybět jak chtějí a nemuseli to nijak řešit…
Bože - jen jsem napsala, že jí v tomhle chápu. Až tak moc jsem si snad nedovolila. ![]()
@Anik pochopila jsem z toho, že přítel chce stavět v Hluboké
zakladatelka pracuje 6 km od domu, kde vyrůstala, takže asi u Janova, do Hluboké je to po dálnici 30km, vidím jako lepší řešení aby dojížděl chlap, který je od rána do večera v práci a ne ona, která bude muset dávat dítě do školky a taky ho vyzvedávat, jeho argumenty, že bude muset dojíždět jsou mimo, protože takhle bude muset dojíždět ona a pokud vychází v pohodě s její rodinou, tak by měl být rád, že jsou ochotní jim vypomoct třeba hlídáním
aháá, já myslela Hlubokou na Vltavou, Janov jsem tam žádný nemohla najít, tak jsem byla zmatená. Ale pořád nechápu ten Tábor. I když to je asi jedno.
No tady bu´dto jeden ustoupí, nebo ustoupí oba a bude kompromis. Protože pokud ustoupí jen jeden, tak to do budoucna bude dělat zle, to obecně není dobrý,,,,,myslím ústupky ve velkých důležitých věcech, ne v maličkostech.
Ale zakladatelka by měla dospět, a uvědomit si, že chtěla rodinu /zřejmě/, a že je to její rodina a né rodina její rodiny.
@Monchichik píše:
@Anik pochopila jsem z toho, že přítel chce stavět v Hlubokézakladatelka pracuje 6 km od domu, kde vyrůstala, takže asi u Janova, do Hluboké je to po dálnici 30km, vidím jako lepší řešení aby dojížděl chlap, který je od rána do večera v práci a ne ona, která bude muset dávat dítě do školky a taky ho vyzvedávat, jeho argumenty, že bude muset dojíždět jsou mimo, protože takhle bude muset dojíždět ona a pokud vychází v pohodě s její rodinou, tak by měl být rád, že jsou ochotní jim vypomoct třeba hlídáním
A pokud budeme hledět na kilometry, tak jestli jedu autem /jsem pochopila/ 6 km nebo 15-20 v případě nějakého kompromisu, tak to už je dost jedno. Pořád bude v práci dřív než já, když to mám v rámci Brna nějakých 5 km vzdušnou čarou, ale jedu to MHD půl hodiny taky ![]()
A tím, že jednou cestou vezmu do práce sebe i dítko, ráno i odpo, tak velká výhoda.
no pokud bych chtěla zachovat rodinu s tímto přítelem, tak bych šla do kompromisu, jakože stavba někde na trase, protože už jsem velká a vím, že bydlení v blízkosti rodičů není dobře. Jestli je zakladatelce 25, tak rozumím tomu, že si to ještě neuvědomuje.
Pokud bych ale chtěla dát přednost rodině a neuměla si představit život bez maminky a sestry a kamarádek, tak bych byla schopná zůstat na svým pozemku, pokud bych měla ovšem peníze na stavbu domu. Asi ne, takže bych asi bydlela nakonec u maminky.
Já bych byla určitě ten první případ. Pozemek i dům by byly ve společném vlastnictví, a žili bysme si prostě sami podle svýho. Musela bych ale tomu vztahu samozřejmě věřit, to nevím jak zakladatelka má, když na něj momentálně není naštvaná, třeba to není tak zlý.
@hanka.br. píše:
@Anik Takže ty by ses za daných podmínek odstěhovala?
@Slečna Ferka píše:
@Aneta2433 Není o čem. Nestěhovat. Být závislá na nevstřícném a nespolehlivém chlapovi, s dluhem na krku…? A ještě bez zázemí rodiny? Radši bych se rozešla, než se táhnout někam, kdenemám zázemí, když nemám jistotu, že on bude stoprocentně nasazený pro rodinu.
No, ale tohle by si měl člověk tak nějak přebrat dříve, než se 4 měsíčním miminem
koneckonců na té závislosti na chlapovi se z 50 % podílela.