Dojíždění do práce, zkušenosti

Anonymní
12.6.18 14:41

Dojíždění do práce, zkušenosti

Dobré odpoledne,
hledám práci a stále zvažuji mezi dvěma nabídkami.
1. z nich je přímo v mém oboru, velmi mě láká. Jediné mínus tam je, že se jedná o místo vzdálené cca 28 km od mého bydliště. Nejede tam moc spojů, takže bych byla po většinu dní odkázána buď na auto, na autobusy, které ale jedou celkem málo, takže by 1 cesta trvala s přestupem a s čekáním hodinu až hodinu a půl. Další možností je dojet do jednoho města, kam jezdí autobusy celkem často, a odtud jezdit s budoucími kolegy. Ti ale o tomto plánu samozřejmě ještě neví, pouze na pohovoru to vedoucí zmínila jako jedno z možností. No a poslední možnost je auto. Občas bych jím klidně jela, ale každý den si neumím představit. Nejsem příliš dobrý řidič, auto mám k dispozici tak 3 dny v týdnu (pro každodenní ježdění bych si musela koupit své) a jedná se o dojíždění přes vesnice, které v zimě nejsou příliš udržované.

2. možnost je práce, která je ve skoro stejně vzdáleném městě, kam ale jezdí velké množství spojů, velké množství lidí od nás z města a navíc má sestra. Tam by to nakombinovat jistě šlo. Navíc, kdybych musela jet někdy autem, jsou tam celkem dobře udržované silnice i v zimě. Tato práce ale není přímo můj obor. Myslím, že by mě také bavila, ale není to to, co jsem vystudovala. Na druhou stranu se k této profesi asi znovu nedostanu (tato nabídka přišla shodou několika okolností, které už se asi opakovat nebudou, abych si práci zkusila).

Kdyby byly obě nabídky ve stejném místě, asi bych vybrala tu 1., ta druhá by mi ale také vrtala hlavou. V této situaci ale nevím. Jakou roli by ve vašem rozhodování hrálo dojíždění?

Prosím o anonym, hledání práce…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12007
12.6.18 14:45

Dojíždění bych se nebála. Vyjezdíš se a bude to ok. Moje mamka kvůli práci začla řídit asi po patnácti letech a teď už dojede kamkoliv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
12.6.18 14:48

Muž dojíždí cca 30km denně autem, je dobrý řidič, zkušený a občas prohodí, že je to opruz. já se chystám hledat práci, limit mám taky do 30km. počítám s ježděním autem. já zas dávám přednost autu, než vlakům a mhd.
zvážila bych ještě jak je to platově, pracovní doba atd. ale jestli máš potíž s dojížděním, vzala bych tu druhou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.18 14:49

@Verun83
Platově jsou na tom práce +/- stejně, zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
20767
12.6.18 14:54

No, tak ono se vyjezdíš… Podstatné je, jestli máš na nové auto, když ho budeš potřebovat… Pokud ne, asi bych šla raději tam, kam se lépe dostanu veřejnou dopravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
12.6.18 14:59
@Verun83 píše:
Muž dojíždí cca 30km denně autem, je dobrý řidič, zkušený a občas prohodí, že je to opruz. já se chystám hledat práci, limit mám taky do 30km. počítám s ježděním autem. já zas dávám přednost autu, než vlakům a mhd.
zvážila bych ještě jak je to platově, pracovní doba atd. ale jestli máš potíž s dojížděním, vzala bych tu druhou.

Můj jezdí denně 50 tam a samozřejmě 50 zpět. 15 let! Už to nesnáši. 2 hodiny každý den v čudu. Jezdí do mého rodného města. Na nedělní oběd k mé matce je to potom problém. Říká, že tu cestu aspoň o víkendu nechce absolvovat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
12.6.18 14:59

Rozhodla bych se asi podle pracovní doby, která by mi více vyhovovala + bych se zeptala lidí, co dělají v podobné firmě (podobnou práci) a hledala další plusy a mínusy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
12.6.18 15:02
@berusa.m píše:
Můj jezdí denně 50 tam a samozřejmě 50 zpět. 15 let! Už to nesnáši. 2 hodiny každý den v čudu. Jezdí do mého rodného města. Na nedělní oběd k mé matce je to potom problém. Říká, že tu cestu aspoň o víkendu nechce absolvovat. :lol:

jeden kolega z bývalé práce jezdil přes 100km tam a 100km nazpátek. to je děs teprve.

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
12.6.18 15:06

Mě to čeká od záží, že do práce budu jezdit 18 km, ale nemám na výběr. Dcera tam bude jezdit do školy, tím pádem jsem ta, kdo jí bude muset vozit, takže si tam hledám práci, abych jela od školy rovnou tam a po směně zase pro dceru do družiny. Je to o zvyku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.18 15:06

Dojíždím 30km a je to super. Sednu a jedu. U toho relaxuji (řízení mi nevadí).
Nemusím řešit ujetý spoj, narvaný bus, atd…
Za mě fajn. Nemám s tím problém.
Ze nejsem dobrý řidič bych se nebála, po chvíli budeš.

• Citovat
  • Upravit
2411
12.6.18 15:16

Neboj, za chvili se vyjezdis. Ja ze zacatku jezdila do prace busem a vlakem, to byl opruz, pak jsem se prestehovala a jetdila jsem jen vlakem, pak jsem dostala lepsi pozici, ale praci na smeny a spoj zadny. V te dobe jsem ridila minimalne a spis jen za pritomnosti pritele. No co, chtela jsem tam delat, tak jsem zacla jezdit. Sice jen 10km, ale pak nam blokli parkovani v arealu a ja jakozto antitalent na parkovani, jsem se musela naucit parkovat kdekoli. A taky to slo. Ted ridim strasne rada, vypnu, odpicinu si a mhd nesnasim.
Ale asi bych se rozhodovala podle prace, ktera je mi blizsi a vim, ze me bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
12.6.18 15:19

Já bych vzala jedničku…časem se vyjezdíš, toho bych se fakt nebála, ale uvidíš kolik času ti ušetří jízda autem, než denní dojíždění vlakem, busem…jak je to fajn v dešti nemuset stát na zastávce a v zimě si pěkně zatopit v autě a pohodlně dojet. Po cestě domů nakoupit co chceš, netaháš tašky…Já taky dojíždím a děkuju bohu za auto! :pankac:
No a jako druhé velké plus je, že práce je ve tvém oboru :palec: praxe do budoucna rozhodně dobrá, než dělat něco jiného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21408
12.6.18 15:21

Ja jsem asi divna, ale vlastnim autem bych do prace nejezdila - delala jsem to tak v minulem zamestnani a zacali toho celkem zneuzivat. Navic byl vsude problem s parkovanim. Stejne tak manzel, dojizdi busem a pochvaluje si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.6.18 15:28

Ja mam z domu do prace 26 km, t. j. podla dopravnej situacie a casu, kedy idem do prace mi cesta trvá od pol hodiny po hodinu a pol - chodim autom.
pre mna je to zatial relax, soferujem rada.. Rozhodla by som sa vyslovene podla naplne prace a toho co ma viac bavi, resp podla inych benefitov ako pracovna doba a podobne. Na to soferovanie si zvyknes, ako uz bolo napisane vyssie, ziadne cakanie na bus, kde stojis na jednej nohe s piatimi taskami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
12.6.18 16:11
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne,
hledám práci a stále zvažuji mezi dvěma nabídkami.

Dojížděla jsem bus/vlak/bus, cca hodinu a půl. Byl to fakt opruz. Teď už nějakou dobu dojíždím autem (ale nemusím denně) cesta cca hodinu a půl též… Taky opruz. Mám vysledované (a taky kvůli tomu budeme stěhovat kancelář), že do 40 minut je to naprosto v pohodě a člověk si i za tu cestu celkem odpočine a přepne… Člověk se fakt vyjezdí a po čase je to naprosto v pohodě. Samozřejmě ideální je nějaká spolujízda, protože mimo jiné to i dost leze do peněz. Přítel jezdí denně cca 40 km tam a zpět a není z toho nadšený, ale vzal tu práci přesně z důvodů, které popisuješ - chtěl ji, chtěl být v tom oboru a chtěl dělat to, co dělá. Z mých zkušeností, nenastupuj do práce, kam vlastně moc nechceš, jen proto, že nebudeš dojíždět. Časem tě to dožene. Když nastoupíš do práce, kde budeš dělat to, co tě baví, tak i to dojíždění bude úplně bezpředmětné. Plus pořád ještě můžeš zjistit, že ta spolujízda nebude vůbec žádný problém! Hodně štěstí s výběrem! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat