Dojíždíte někdo víc než hodinu do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24236
8.3.17 11:52

@SarkaNovo ano, dojížděla jsem. Ale byla jsem svobodná, bezdětná. S dítetem a nulovou pomocí ve vyzvedávání je to nereálné. Nyní dojíždím cca hodinu bez vodění dětí do školky a to mi přijde jako hraniční čas. Skloubit to se dvěmi školkami na různých místech je dost náročné a to mám práci na častečný úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10266
8.3.17 12:13

@SarkaNovo Zvyknout si na to dá, ale je to ztracený čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
8.3.17 12:14
@SarkaNovo píše:
Jo, já právě rodinu mám, tak bych je asi skoro ani neviděla. Máte pravdu, ztráta času na cestách. Díky :kytka:

Ani jako bezdětné by se mi nechtělo, je to strašná ztráta času, co z toho dne pak máš? :nevim: A s dětmi už vůbec ne…zkusila bych to stěhování nebo holt něco jiného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4983
8.3.17 12:16

Dojizdim 3 hodiny denně, vstavam pred pátou. Ve vlaku spim, přesto jsem porad unavená. Zvladam to uz druhy rok s ditetem a nemít chlapa pracujicicho z domu a rodice v duchodu, tak to nedam. Ale práce mi za to zatim stoji, projedu 1500,– měsíčně. Bliz jsem nic v oboru nenašla. Az me to prestane bavit, půjdu prodavat do Lidlu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.3.17 12:16

Jezdila jsem 1,5 hodiny jedna cesta. Bez závazků, bezdětná, mladá žába. K tomu jsem jezdila vlakem, takže odpadlo řízení. A i tak jsem to vydržela necelé 3 měsíce a vzdala jsem to. Byla jsem z toho věčného cestování unavená a znechucená. Připadalo mi, že buď jen sedím v práci nebo na cestě. Přestěhovala jsem se za prací. Nešla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
8.3.17 12:36

@SarkaNovo autem to mám do práce cca 20 minut. Když se mi rozbilo auto, absolvovala jsem jeden den busem, druhý den vlakem a oba zpusoby cca 2 hodiny jedna cesta. Ztráta času, brzké vstávání a čas na děti nikde. Dopadlo to tak, že jsem následně v pondělí šla do autosalonu a ve středu odjizdela s novým autem. Ten čas ti nikdo nevrátí a já ho radši strávím s rodinou než cestováním.
Navic ráda řídím, cestou domů si objedu to, co potrebuju bez časové zavislosti. Ideální by pro mě bylo pořídit si ještě motorku a být v praci ze tech minut 15

Příspěvek upraven 08.03.17 v 12:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.3.17 12:36

@SarkaNovo a to bys jezdila denně? Znám lidi, co jezdí takovéto trasy. Ale denně je to moc - obvykle to řeší nějakým podnájmem. Pokud je to třeba na směny a ne denně, je to lepší - i když úplně příjemné taky ne. Jako snesitelnou dojezdovku vidím hodinovou cestu tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
8.3.17 12:39

Holky, pro odlehčení, bavila jsem se s jednou rakušankou.. dojíždí o Innsbrucku do práce a sice by mohla jezdit 40 minut autem, ale protoze to není ekologické, jezdí busem do vedlejšího města, odtamtud vlakem do Innsbrucku a po městě na kole až do práce.. 1:45 každý den, léto nebo zima… prý to tak dělají všichni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
8.3.17 12:42
@whooro píše:
Holky, pro odlehčení, bavila jsem se s jednou rakušankou.. dojíždí o Innsbrucku do práce a sice by mohla jezdit 40 minut autem, ale protoze to není ekologické, jezdí busem do vedlejšího města, odtamtud vlakem do Innsbrucku a po městě na kole až do práce.. 1:45 každý den, léto nebo zima… prý to tak dělají všichni :)

Nic pro mě, ekologie neekologir, preferuji auto a být pánem svého času. A hlavně to pohodlí, to je k nezaplacení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
8.3.17 12:42

To záleží, zda máš na starosti jen práci a sebe nebo zda se ještě musíš starat o děti, domácnost, barák apod.. Také záleží na dopravě. Pocházím z kraje, kde dojíždění přes hodinu bylo naprosto běžné, bez dojíždění to prostě nešlo ani do školy, natož do práce.
 Tedy:

• pokud nemáš děti, práce je super a za dojíždění nedáš půl výplaty, mohlo by to jít.
  • pokud např. sedneš do vlaku a za 105 minut vyskočíš, tak je to OK. Během cesty můžeš odpočívat, číst, připravovat si věci do práce, studovat, cokoli. Pokud ovšem budeš celou dobu viset na tyči v přeplněném autobuse nebo 4× přestupovat, je to megaopruz a brzy ti to začne lézt krkem.
  • pokud je to na dojíždění autem, tak projedeš dost peněz a během cesty neuděláš nic jiného, max. nějaké telefonáty, budeš unavená a hrozí nehoda. Blbé.
  • pokud je práce super, ty nemáš děti a manžela a barák na hypotéku a k místu bydliště nejsi vázaná, tak se prostě přestěhuj blíž a je to ;-)

Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
8.3.17 12:56

Dojížděla jsem přes rok cca 2,5h tam a 2,5h zpět. Se začátku 2-3× týdně, později 4-5× týdně. Cestování jako takové mi nevadilo, ale nasčítané vyčerpání ano. S dětmi bych to už nedala, zejména s min.8 hodinovou prac. dobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11207
8.3.17 12:59

Nedojíždím, ale stále víc o tom uvažuji, protože v místě bydliště nemohu najít práci. Bylo by to taky min. 1,45 hod. Vlak hodinu, zbytek k vlaku a od vlaku. Přestěhovat se nelze a máme malé dítě. Muž ale pracuje z domu a máme babičku, co je ochotná hlídat po školce, kdyby bylo potřeba. Brzy mi asi nezbyde nic jiného, než dojíždět. Tady pro mě prostě práce není:-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
8.3.17 13:06

Dojížděla jsem před pár lety 2 hodiny - vlakem, autobusem a pak ještě krpál pěšky :roll: Nehledě na to, že jsem večer poslední spoj zpět, chytala na poslední chvíli a pořád jsem jenom lítala a stresovala se, jestli to stihnu. Vydržela jsem půl roku, byla jsem cvok, už bych do toho nikdy nešla, večer úplně odrovnaná, víkend jsem prospala. Teď mám limit maximálně tu půlhodinu a jedině autem.

• Citovat
  • Upravit
20777
8.3.17 13:54

@SarkaNovo Během studií jsem brigádně jězdila přesně takovéhle časy - kolem dvou hodin. Bylo to šílené, ale věděla jsem, že je to vždy pár týdnů a šmitec. Dlouhodobě a nebo s dětma si to vůbec nedovedu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
8.3.17 21:22

Tak toto bych nedala, kdyby nic jiného, psychicky by mě odrovnalo pomyšlení, že 3 hodiny denně promarním jízdou v MHD/autě. Dojíždím půl hodinu tam a půl hodinu zpět autem, MHD by to bylo min. 50 min. tam a 50 min. zpět a lítala bych jak namydlená. I ta hodina strávená v autě mi přijde hodně. Představa, že budu vstávat např. v pět a vrátím se domů nejdřív v 16h bez přestávky na oběd a žádný nákup nic, to je představa k pláči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat