Dokdy se Vaši vzteklouni váleli po zemi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56326
4.11.14 22:55
@Lama Lama píše:
Naší je tři a čtvrt a už se neválí. vzteká se dál, ale na zem už ne, páč by si poškodila svůj outfit, umazala punčocháčky a pomačkala sukni :roll: frekvence významně ustoupila, ted tak na jeden záchvat za 14 dní.Jen těm, co se bijou v prsa, že se díky výchově jejeich dítě nikdy nevztekalo - já sama mám ke vztekání víceméně vztah pozitivní, dítě prostě dá najevo emoce, svého si nedosáhne, ale jde to ven a je to podle mě správně. takže proti vztekání jsem nikdy výchovně nezasahovala. Mladší je vzteklá o stošest, starší se párkrát za život vzteknul z únavy, ale po zemi se neválel. Není to jen o výchově, ale hlavně o temperamentu dítěte.

Jojo, na tom něco bude. Jenže ono to nejde vždy nezasahovat. Mladej mi to dělá jen doma a většinou, když po něm něco chci. Neštěkám na něj příkazy, ale snažím se ho požádat, v klidu se dohodnout, ale to néé.. to pán začne dupat a ječet :mrgreen: Přijde mi, že mu to šrotuje v hlavičce a že to neumí zpracovat.. Nejlepší je si ho nevšímat, jenže ono to nejde vždycky, ráno když se mi vztekne a máme před odjezdem do školky atd.. :roll:

A druhé dítě mám naprosto milionové, nevztekající se. Ale ono to ještě může přijít :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
4.11.14 22:56

Bože já mam STRACH. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.11.14 22:59

@panamera9 tak nečeká venku..ono venku před obchodem pro děti o moc víc zábavy není, kor v týhle zimě. než tam stát venku, to radši dítě do košíku. a oba chodíme proto, že chlap neumí nakupovat, v tom smyslu že by koupil všechno nejdražší, nějaký akce by ho nechaly chladnými, a já zase potřebuju nosiče :pankac: autem na nákupy nejezdíme, škoda benzínu, když máme tramvajenku, a i za těch 20 minut zvládnu nakoupit 10-15kg věcí, a to pak nastupuje chlap :lol: a nákupy jsou běžnou součástí života, tak proč od toho děti izolovat..nežíkám jít „na procházku“ do nákupáku, ale jít normálně nakoupit, normální věc, krom opravdu malých nákupů v nejbližším obchodě, bereme děti s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
4.11.14 23:02
@Pincenza píše:
Bože já mam STRACH. :mrgreen:

kterak se krásné roztomilé miminko promění v zuřivé batole mlátící hlavou o zem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
4.11.14 23:04
@Moise píše:
Jojo, na tom něco bude. Jenže ono to nejde vždy nezasahovat. Mladej mi to dělá jen doma a většinou, když po něm něco chci. Neštěkám na něj příkazy, ale snažím se ho požádat, v klidu se dohodnout, ale to néé.. to pán začne dupat a ječet :mrgreen: Přijde mi, že mu to šrotuje v hlavičce a že to neumí zpracovat.. Nejlepší je si ho nevšímat, jenže ono to nejde vždycky, ráno když se mi vztekne a máme před odjezdem do školky atd.. :roll:A druhé dítě mám naprosto milionové, nevztekající se. Ale ono to ještě může přijít :mrgreen: :mrgreen:

no tak jasně. kdysž člověk chvátá, tak ho to vytočí nejvíc. já to myslím tak, že dítě nebudu primárně trestat za projev jeho nespokojenost. sama jsem hysterka, když se naštvu musí to ven, jinak budu prudná celej den. To je starší - nevzteká se, ale dokáže celej den mrček, hekat, kňuchňat, a to zas ubíjí me.
Když se ráno nechce oblíkat ( u nás to teda není většinou ráno, ale při cestě ze školyk, portože holka chce nosit jedině leginyky a punčocháčky, k teplákům ani softshelkám jí neladí sukně :zed: :roll: ), tak jí prostě násilím do toho narvu, zabráním tomu, aby si to svlíkla a za jejího notného zvukového doprovodu jde. Většinou je za 10 minut pokoj, směje se a je v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
4.11.14 23:10

@Moise :mrgreen: já jí nechci mlátit. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
panamera9
4.11.14 23:12

@slavuska1

ano, běžný nákup je jasný. Ale procházky v obchoďáku nechápu.

Pokud jsou rodiče v poho a mají to v hlavě srovnané není co řešit.

Ale když děcko řve po celou dobu nákupu a oba tupě zírají do regálů, mám vždy vztek a děcka je mě líto, vžyď on jim něco říká a oni ho neposlouchají.

• Citovat
  • Upravit
panamera9
4.11.14 23:17
@Pincenza píše:

:) :) někdy musíš, jen na zadek, málo, trošičku

• Citovat
  • Upravit
56326
5.11.14 08:01
@Pincenza píše:

neříkám abys ji mlátila, naopak, většinou to ničemu nepomůže :mrgreen:

koukám ti na metřík, to můžeš žít ještě pár měsíců v poklidu, než to začne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
5.11.14 08:23

@Moise no víš co mam za smrádě už teď? :srdce: Včera jsem to zrovna stopovala, vydrží beze mě přesně tři minuty. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
5.11.14 11:39

Holky děkuji všem za příspěvky, více či méně (spíš méně) povzbudivé. Jak už tu někdo psal, výchovou to fakt není. Syn se ani tak nevzteká kvůli tomu že něco chce nebo nechce a nemůže to dostat.. nemám problém s ním jít do obchodu že by si tam něco vymrčoval nebo tak.. On se prostě vztekne kvůli „ničemu“. Např. proto, že když se jde ráno obouvat, tak si sedá na židličku a já jsem tu židličku pootočila o kousek jinak, a konec, amok, záchvat na hodinu kdy i ta židle málem lítá vzduchem. Nebo co já vím, poopravím mu čepici aby mu nelezla do očí - totéž, řev, záchvat, narve si čepici schválně zase zpátky a hysterie na hodinu. A jak už tu někdo psal - on se nejprve „sekne“ - tj zůstane stát, hlavu jakoby přikrčí mezi ramena a stojí, fakt hodinu stojí. A jakmile se já jenom pohnu nebo na něj promluvím tak se rozběhne, jebne sebou o zem a má úplnej amok. :nevim: A jak píšu, trvá to od jeho 15m, jsou mu tři roky. Bylo mezitím období kdy už to trochu přestal dělat, ale ted má před 3.narozeninama a je to teda opravdu mazec :zed: Pár lidí mi naznačilo že by třeba nebyl od věci dětský psycholog. Myslíte že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
5.11.14 12:24

@Pincenza užívej si to, však je to ještě mrně.. ještě budeš vzpomínat, jaké to bylo, když jenom řvalo :mrgreen: :mrgreen:

@marmelada78 dětským psychologem asi nic nezkazíš, zřejmě ti poradí, jak s ním jednat, aby se ty záchvaty minimalizovaly.. my jsme s ním nikde nebyli, jsou tedy často chvíle, kdy o tom uvažuji, jenže ono se stačí podívat na jeho tatínka a je to jasné, kde k tomu přišel :roll: Nemůžeš nic jiného dělat než vydržet, dát mu určité mantinely, které budete držet ty i manžel společně a stejně.. aby se prostě naučil, co si může dovolit a co ne. Tohle třeba je u nás trošku problém, páč se neshodnem úplně ve výchově, manžel je hodně striktní, chce ho vést k poslušnosti, já bych naopak s klukem radši o věcech ví mluvila a vedla ho k tomu, abychom se dohodli na nějakém kompromisu.. on už je větší, tak to je zase o něčem jiném než v těch třech letech. U nás období mezi druhým a třetím rokem byl naprostý očistec, byl k tomu všemu i vcelku agresivní. Malinko se to od té doby zlepšilo, ale další očistec čekám příští rok s nástupem do školy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí