Doklad o výši čtvrtletního příjmu

23.12.13 12:48

Doklad o výši čtvrtletního příjmu

Ahoj,
moc prosím o radu:
chystám se požádat o příspěvek na bydlení, musím dodat Doklad o výši čtvrtletního příjmu
co se za příjem považuje, konkrétně je příjem:
peněžitá pomoc v mateřství?
rodičovský příspěvek?
Děkuji za radu.
Tereza a Vojtíšek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7211
23.12.13 12:52

Všechny příjmy, plat, důchod, dávky, cokoliv ;) ale u toho PPM stačí zatrhnout kolonku tuším ČSSZ a oni si to automaticky najdou, ale tím jsi nejsem jistá a rodičovský příspěvek se tam taky jenom někde uvede a oni si dohledají kolik to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
23.12.13 12:59

@Aletheia myslím, že sociální dávky se do příjmu nezapočítavají (pokud se to nezměnilo). takže rodičák, příspěvky na bydlení a pod. :think:
Edit: mateřská se však už počítá jako příjem. na rozdíl od rodičáku

• Citovat
  • Upravit
7211
23.12.13 13:01
@kvetinka56 píše:
@Aletheia myslím, že sociální dávky se do příjmu nezapočítavají (pokud se to nezměnilo). takže rodičák, příspěvky na bydlení a pod. :think:

fakt :think: ale PPM se započítává ne? protože to vlastně není soc. dávka? Možná melu hlouposti, ještě že je to DISKUZE a ne poradna, protože pak bych radila špatně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
23.12.13 13:08

Já myslím, že na tom tiskopise je to přímo napsané. A dá se stáhnout i na stránkách ministerstva, takže si to stáhněte a pročtěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
23.12.13 13:10

Pokud pobíráš jen sociální dávky, jakékoliv, nepíšeš nic.Leda kdyby jsi dávala příjmy někoho pracujícího, který je společně posuzován

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.13 13:28

díky

Moc děkuji za radu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.13 13:31

formulář

V tom formuláři jsem našla kolonku PPM, ale právě že jsem nenašla kam napsat rodičovský příspěvek. Na druhou stranu na webu finance.cz je napsáno: Jaké příjmy se počítají do příjmu?
Rozhodující je příjem domácnosti, kterým však není pouze mzda. Celkový příjem domácnosti tvoří všechny příjmy, tedy i např. rodičovský příspěvek, přídavky na děti, alimenty, podpora v nezaměstnanosti, mateřská, nemocenská…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
23.12.13 13:59

@tereza-vojtisek ROdičák se pro nárok na další sociální dávky počítá jako příjem, ale jelikož ho vyplácí taky UP, tak se (myslím) nikam nezapisuje a oni si jeho výši dohledají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.12.13 23:59

výše rodičovského příspěvku

Ještě by mě zajímalo, když mám možnost volit výši rodičovského příspěvku, tak když si zvolím třeba 7000 a požádám o příspěvek na bydlení, tak myslíte, že mi řeknou zvyšte si příspěvek, ať na bydlení máte? Protože já si myslím, že je to právo maminky, aby řekla, jak dlouho chce být s dítětem doma. Mně se zdá 2 roky málo, chtěla bych být s Vojtíkem tři roky, vždyť mi ho nevezmou ani do školky, až od tří let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1471
30.1.15 14:10

@j.a.n.i1 Ahoj Jani, koukám, že máš takový všestranný přehled. Prosím tě, nevíš, jestli se do Dokladu o výši čtvrtletního příjmu počítá příjem od zaměstnavatele v čistém nebo hrubém?? Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
30.1.15 14:50

@čičina2 dovolim si odpovedet. Me to napsala ucetni do formulare v cistem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1471
30.1.15 20:24

@Hančíí Hani, děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.6.16 10:59

Ahoj ženy :) Můžu se zeptat, jak to u vás s tou žádostí dopadlo? Poprvé jsem žádala o příspěvek na bydlení ještě s příjmy z mateřské a z vyplacené dovolené, teď už mám jen rodičák a právě mám pocit, že na něj není kolonka, tak se chci zeptat, jestli jste teda všechno proškrtaly jako „nepobíral(a)“ a jestli vám to úřednice neomlátila o hlavu. Děkuju za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.4.21 11:15

Čtvrtletní příjem

Ahoj,
Pro žádost o porodné a přídavek na dítě po mě chtějí výši čtvrtletní do příjmu. Pokud zde zasahuje mateřská píše se tam? Vychází mi to na jeden měsíc částka z práce, druhý měsíc práce + jsem začala pobírat mateřskou a třetí měsíc již jen mateřská.
Mám tedy v druhém měsíci částky sečíst?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat