Nemocenská a štědrý den mimo domov

alli_li
20.12.13 12:04

Nemocenská a štědrý den mimo domov

Ahoj všem,

chtěla bych Vás poprosit o radu - můj otec má dlouho plánovanou operaci, ale kvůli vysokému tlaku se odložila a jeho doktor ho dal na nemocenskou.
Samozřejmě chceme aby moji rodiče slavili Štědrý den u nás doma což je cca vzdušnou čarou 3 km od jejich bydliště, ale prostě nebude doma.
Tak se chci zeptat jestli si nemá zavolat na sociálu (úřad práce) a nahlásit pobyt mimo svůj domov - jedná se o čas od 14 do max. 21 hod. Lze to takhle řešit?

Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
20.12.13 12:09

@alli_li to by mel napsat doktor do neschopenky, ale ja bych se teda divila, kdyby kontroly chodily na stedry den - to uz by museli byt fakticky hodne zatrpkli kontrolori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352

Ahoj, mel by si to domluvit s osetrujicim lékařem, u kterého ma vedenou PN. Lékař pošle na ossz hlášení o změně pobytu na ten den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@alli_li má vycházky? zle to řešit přes ně. Ale nějak nepředpokládám, že by chodila kontrola na štědrý den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
20.12.13 12:10
@alli_li píše:
Ahoj všem,

chtěla bych Vás poprosit o radu - můj otec má dlouho plánovanou operaci, ale kvůli vysokému tlaku se odložila a jeho doktor ho dal na nemocenskou.
Samozřejmě chceme aby moji rodiče slavili Štědrý den u nás doma což je cca vzdušnou čarou 3 km od jejich bydliště, ale prostě nebude doma.
Tak se chci zeptat jestli si nemá zavolat na sociálu (úřad práce) a nahlásit pobyt mimo svůj domov - jedná se o čas od 14 do max. 21 hod. Lze to takhle řešit?

Děkuji moc

Lze a nelze - změnu pobytu mimo místo, které má vyznačeno na neschopence, může povolit ošetřující lékař, ale i tam se musí dodržovat vycházky - to znamená - celý den být doma a na vycházku jít k Vám (ovšem pouze v rozsahu povolených vycházek, pokud nějaké má) nebo mít na den, kdy jsou Vánoce, přepsaný pobyt k Vám, ale to by opět musel být celý den (vyjma vycházek) u Vás. Druhá věc je, že na Štědrý den bych kontrolora nečekala, ale čert nikdy nespí :).

Povolenku jít se navečeřet k Vám, nedostane určitě :).

• Citovat
  • Upravit
846
20.12.13 12:11

Moc pochybuju, že to někdo bude kontrolovat. Nemá napsané vycházky? Ty zařídí jeho ošetřující lékař, nikdo jiný o tom nerozhoduje. Nejde jen tak zavolat, že jedeš třeba na týden k rodičům, vše musí jít přes doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
20.12.13 12:12

Už vidim jak jde nějaká pani ze sociálky na vánoce prudit lidi. Jsou to většinou taky maminy a chtějí být s rodinou. Jinak pro klid, lékař vyplní papír o změně pobytu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
20.12.13 12:12

Jeden den stačí nahlásit doktorovi, aby o tom věděl. To se na sociálku vůbec nehlásí. Ale taky si nemyslím, že zrovna na Štědrý den by to bylo třeba.

• Citovat
  • Upravit
alli_li
20.12.13 12:15

Děkuji za odpovědi - já vůbec nevím jak se tohle řeší na nemocenské jsem nikdy nebyla, takže jsem ani tohle nemusela řešit.
Vycházky má napsané, ale jen dopoledne, takže přes ně to nelze řešit.
Pozeptám se taťky, nevím jestli jeho doktor už nemá dovolenou :-(

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
20.12.13 12:18
@socina píše:
Už vidim jak jde nějaká pani ze sociálky na vánoce prudit lidi. Jsou to většinou taky maminy a chtějí být s rodinou. Jinak pro klid, lékař vyplní papír o změně pobytu

Tak ze sociálky nepřijde kontrola stoprocentně (teda téměř stoprocentně). Ale jestli je ta neschopenka čerstvá, může přijít na kontrolu zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
20.12.13 12:25

@mag Neni čerstvá, marodí už asi 2 měsíce :-( A právě se bojí, že jak je dlouho na nemocenský, aby někdo nepřišel.

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
20.12.13 12:27

@alli_li To je opravdu hooooooooooodně nepravděpodobné. Zaměstnavatel kontroluje první tři týdny? (opravte mne), pak je to v režii OSSZ a tam je ta pravděpodobnost mizivá :).

• Citovat
  • Upravit
koprovka89
20.12.13 12:30

No, aby to nebylo přesné naopak a najust ta kontrola právě na štědrý den nepřišla :zed: tatínek má určitě 6 hodin vycházek, tak to přizpůsobte tomu času, kdy to má. Já bych asi neriskovala. Nevím, kdy má vycházky, ale je myslím jedno, jestli sníte salát s řízkem v 15 h nebo 19 h :nevim:

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
20.12.13 12:33
@alli_li píše:
@mag Neni čerstvá, marodí už asi 2 měsíce :-( A právě se bojí, že jak je dlouho na nemocenský, aby někdo nepřišel.

Jako na OSSZ nikdo na Štědrý den pracovat nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
20.12.13 12:40

@koprovka89 Vycházky má na 4 hodiny dopoledne - od 9 do 12 hod.
Mám by to bylo jedno, ale kvůli dětem :nevim:
Zavolala jsem mu ať si zavolá svému doktorovi a uvidíme co mu na to řekne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat